21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Potries: “Festival de Primavera des de Casa”

Potries: “Festival de Primavera des de Casa”

Potries celebra  del 22 al 24 de maig, el seu Festival de Primavera. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Potries, consta d’una crida a l’engalanament dels carrers del poble i d’una programació musical que s’emet per megafonia.

Enguany, quan es compleix el tercer any de celebració del concurs d’engalanament de balcons i façanes “Potries, posa’t guapa”, la proposta fa un pas més. 

La programació compta amb tres propostes musicals que s’emeten pel sistema de megafonia del ban municipal. Conviden als veïns i les veïnes a gaudir de la música des de les seues cases, amb els portons i els finestrons oberts.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Vidal, explica que “és una proposta que naix de l’espontaneïtat d’un poble actiu i que necessita comboi, ara més que mai. Hem tractat d’implicar activament els veïns i les veïnes de manera que mostren les seues ganes de participar i de fer coses en comunitat”. A la iniciativa s’han sumat més de 150 cases del poble, que s’han organitzat per carrers, reunint-se de forma segura i complint les mesures sanitàries,  “aquest Festival pinta ser el primer d’una nova proposta cultural al poble que pot anar consolidant-se any rere any”. Afirma que “és tota una declaració d’intencions per mostrar
que Potries no abandona la cultura, sinó que la cuida perquè la necessita”. A més, “ja estem preparant una programació adaptada per a un estiu que serà diferent, però al que no li faltarà la cultura, sempre complint les mesures que s’exigisquen”, ha avançat.

El Festival tampoc ha volgut deixar de banda els xiquets i les xiquetes, de manera que s’ha organitzat, amb l’ajuda de l’Escola, una ruta de passeig pel poble plena de poemes dedicats a la primavera.

Articles relacionats