14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La UV porta a Gandia l’exposició fotogràfica ‘Crònica de la Gran Guerra’

La sala d’exposicions del Centre de Gandia de la Universitat de València acull fins els pròxim 12 d’abril l’exposició ‘Crònica de la Gran Guerra. L’arxiu de Tànger’, produïda i cedida pel Museu Valencià d’Etnologia, en la que es dona una visió desconeguda de la I Guerra Mundial.

Este arxiu de la Primera Guerra Mundial narra el periple d’un oficial pel front deixant constància dels paisatges de la guerra. Les fotos van ser fetes entre 1916 a 1935. L’arxiu és divideix en dos grans blocs: el relatiu a la Primera Guerra Mundial, que reflecteix l’estada de l’autor en el front i el referent a la postguerra fins a 1935, que retrata a la família en la seua vida quotidiana. El fotògraf, de nom desconegut, era un soldat francès servint en el Front Occidental on l’oficial s’entreté a capturar tots els aspectes de la contesa, dels moments banals i curiosos als cruels i descarnats. En el seu automòbil descobert, tant retrata armes estranyes com a soldats abatuts. És la visió de l’oficialitat en guerra, analítica i distant, però amb un olfacte estètic excepcional.

Les imatges de l’Arxiu de Tànger han estat restaurades i  formen part de l’arxiu de la Casa de la Imagen de Logroño. Ara, l’exposició es pot visitar en la Sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia, a la planta baixa de l’edifici del carrer Tossal, en horari de dilluns a dijous de 9 a 20h i divendres de 9 a 15h.

Articles relacionats