13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia celebrarà la III Gala del Turisme el 26 de març a l’Espai Baladre

L’alcaldessa de Gandia i màxima representant en matèria turística de la ciutat, Diana Morant; acompanyada per Balbina Sendra, directora del Palau Ducal i membre del Jurat de la III Gala del Turisme, i Olatz Megía, secretària del Jurat, ha anunciat la celebració de la III Gala del Turisme el pròxim 26 de març a l’Espai Baladre de la platja de Gandia.
L’acte pretén reconèixer l’esforç i dedicació que des del sector privat es realitza diàriament en l’àmbit del turisme.
Treballem de la mà del sector privat per assolir un nou impuls de la ciutat com a destinació turística, introduint nous elements en la seua oferta turística, com la cultura, l’esport, la natura o la gastronomia“, ha declarat Diana Morant, qui ha destacat l’aposta de la ciutat “per la qualitat, per reposicionar la marca turística i millorar les dades combatent així la desestacionalització”.
Durant la roda de premsa s’ha recordat que Gandia ja compta amb 111 establiments que s’han distingit amb el segell de qualitat Sicted als quals s’ha sumat el municipi de Barx com subdestí, convertint a Gandia a la segona ciutat de la Comunitat Valenciana, per darrere de la ciutat de València, amb més distintius SICTED.
Les dinàmiques de treball del Sicted, han permés augmentar les xifres d’ocupació hotelera a més d’ampliar els mesos on s’obtenen bons resultats d’ocupació. D’altra banda, la Xarxa d’Espais Culturals (XEC) ha superat els 6.000 visitants mentre que el Museu Faller va duplicar les seues visites durant l’últim any. 

Sobre l’emplaçament de l’edició d’enguany, Morant ha explicat que “hem considerat que l’Espai Baladre és un bon lloc perquè també és un important punt d’atracció turística de la nostra ciutat. Un edifici destinat principalment a acollir esdeveniments i congressos, però que també obre les portes a la ciutadania i col·lectius. Aquest edifici, sempre ho hem dit, serà el que done l’impuls definitiu per convertir-se en un referent en Turisme MICE”. “Gandia forma part del Spain Convention Bureau, de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i des del principi de la legislatura estem treballant en la potenciació d’aquest tipus de turisme” va declarar l’alcaldessa qui ha informat que assistirà a l’Assemblea del Spain Convention Bureau que se celebra a Benidorm el pròxim mes de març.
La Gala tindrà la mateixa estructura que l’any passat. D’una banda es reconeixerà a tots els establiments i entitats que han estat certificats en SICTED durant aquest any.
Posteriorment, s’atorgaran tres tipus de reconeixements i premis:
1.- Reconeixement a l’impuls del turisme de reunions, incentius, congressos i esdeveniments (Mice). S’atorgarà a qui haja contribuït a la realització d’activitats que repercutisquen de manera positiva en el turisme de Gandia, reconeixent així els mèrits de persones o col·lectius que es caracteritzen pel seu compromís, esforç i dedicació a l’hora d’atreure a la destinació reunions, incentius, congressos i esdeveniments (no esportius) que contribuïsquen a la desestacionalització.
2.- Reconeixement a l’impuls del turisme associat a esdeveniments esportius. S’atorgarà a qui haja contribuït a la realització d’activitats esportives que contribuïsquen a la desestacionalització.
3.-Premi a la trajectòria turística, innovació i / o aposta per la qualitat. S’atorgarà a aquelles empreses que hagen desenvolupat iniciatives empresarials o de dinamització de productes o aquelles que hagen destacat en la seua professió en pro del nostre turisme.
Tal com ha explicat Balbina Sendra, la presentació de les candidatures als premis s’ha de fer abans del 15 de març. Podran ser candidats als premis les persones físiques, jurídiques, entitats i institucions públiques i privades, nacionals o estrangeres, que hagen destacat en cadascuna de les modalitats convocades per una aportació contínua i / o rellevant al desenvolupament turístic de Gandia.
La proposta de candidatura per a la concessió de reconeixements o premis podrà efectuar pel mateix candidat, per a qui, tenint coneixement de la feina realitzada per algun possible candidat així ho estime oportú; i el mateix jurat també podrà presentar candidatures.
Els interessats a presentar-se al reconeixement, han de descarregar des de hui les bases a visitgandia.com.
Sendra ha recordat que el Palau Ducal va ser premiat en la passada edició i que el reconeixement ha suposat “una ajuda a la nostra forma de treballar i des d’ací m’agradaria animar a empreses i entitats a presentar les seues candidatures. És molt important rebre un reconeixement a la feina que fas“.
Finalment, Olatz Megía, secretària del jurat dels premis, ha detallat els membres del jurat d’aquest any:

Presidenta: Diana Morant, Alcaldessa de Gandia
Vocals:
José Luis Wagner, cap de l’Àrea de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana
Evarist Caselles, director del Patronat Provincial de València Turisme
Lola Teruel, Campus de Gandia UPV
Eduardo Tallada, en representació de Trasmediterranea
Elia Moltó, directora de l’Hotel Magic Villaluz
Balbina Sendra, Palau Ducal
Vicente Frasquet, Comissió Turisme FAES

Megía ha explicat que els interessats han de descarregar el formulari d’inscripció a més de signar una declaració responsable d’estar al dia amb els pagaments i tributs a les administracions públiques i presentar una memòria explicativa sobre el treball que realitzen i com repercuteix de manera positiva en el turisme de la ciutat. Les candidatures s’han de presentar per registre electrònic al web del consistori fins al 15 de març.
Sobre la presentació de la Declaració Responsable, Megía ha explicat que “el Turisme és un sector seriós i no hem de reconéixer en forma de premis a empreses que no estiguen al dia amb les administracions o els seus treballadors“.

Articles relacionats