Gandia i Peven (Bulgària) signen l’acord d’agermanament

Gandia i la ciutat Búlgara de Pleven han signat el Protocol d’Agermanament entre els dos municipis. L’acte, celebrat al saló de plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; l’alcalde de Pleven, Georg Spartansky; la regidora responsable de Relacions Internacionals, Liduvina Gil, altres membres de les dues corporacions i una àmplia representació de la comunitat búlgara que resideix a Gandia.

Gandia va iniciar l’any 2011 els tràmits administratius per a l’aprovació d’un protocol d’acord per establir cooperació entre ciutats per al seu agermanament. En aquest any la ciutat de Gandia tenia una població búlgara de 4.029 persones, procedint de la província de Pleven gairebé el 50% i actualment el nombre de persones es troba en 3.980.

Després de la signatura de l’acord, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha destacat que «Amb aquest acte de la signatura del Protocol d’Agermanament entre les ciutats de Pleven i Gandia, hui donem un gran pas en una relació de fraternitat que es remunta a fa ja vint anys«.

Morant ha explicat que hi ha motius més que suficients per a segellar aquest agermanament. «Els gandians tenim la sort de comptar amb quatre associacions búlgares, implicades en el nostre teixit associatiu. Gandia és, a més, al costat de València, seu electoral de les vostres eleccions generals. I a Gandia comptem amb una Escola Oficial Búlgara des de 2006 (la segona que es va crear a Espanya), que permet a la població en edat escolar convalidar part dels seus estudis amb els de Bulgària» i afegia que «Gandia és una ciutat oberta a totes les cultures i entenem que les aportacions d’altres nacionalitats, com la búlgara, ens enriqueixen com a ciutat. Per tant, hem de treballar per facilitar-los la integració en el nostre ampli entramat social, en la nostra cultura i en la nostra manera de ser, aprofitant, al mateix temps, les seues aportacions«.

Per finalitzar la seua intervenció, Morant ha incidit en què «els habitants de Pleven i Gandia des de fa temps, ja estàvem agermanats ‘de facto’. Però, a partir de hui, estarem units oficialment amb tot un seguit de programes d’intercanvi, a més de les relacions socials, econòmiques i culturals que es generaran. Amics i amigues de Pleven, això no ha fet més que començar. Junts aconseguirem grans fites en benefici dels nostres estimats municipis«.

Per la seua banda, Georg Spartansky ha agraït a l’alcaldessa i la ciutat la bona acollida que han rebut els representants búlgars i destacat que «tot i la distància física que ens separa, tenim una història similar i les nostres ciutats compten amb molts punts en comú, ja que som pobles hospitalaris» «Hui hem signat el protocol que ens permetrà un agermanament oficial que reflecteix les bones relacions que hem mantingut durant més de 20 anys«.

Et Pot Interessar