Les institucions condemnen l’assassinat d’una dona a Oriola

Administracions, ajuntaments, representants de grups polítics, universitats i entitats valencianes (a la imatge superior Ajuntament de Tavernes) han celebrat aquest dimarts concentracions silencioses a les portes d’institucions a la Comunitat per a expressar la seua repulsa per la mort d’Ivanka, una veïna d’Oriola morta presumptament a les mans de la seua parella, que va cridar al 112 per a avisar del crim.
Enfront del Palau de la Generalitat, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha mostrat el suport social a la família de la víctima i ha afirmat: «Una societat que maltracta i assassina a les seues dones, és una societat malalta».
Oltra s’ha pronunciat en aquests termes després dels tres minuts de silenci guardats enfront del Palau de la Generalitat en memòria de Ivanka, «víctima de la violència masclista, víctima assassinada que fa ja la número 28 a Espanya»
«Estem ací per a mostrar que la societat valenciana està al costat de les víctimes i per a demostrar el nostre rebuig total als agressors», ha indicat Oltra, qui també ha manifestat que eixes actituds «no tenen lloc en la nostra societat». Així mateix, la consellera d’Igualtat ha expressat que seguiran treballant tots els governs junts, els diferents grups polítics i administracions «totes i tots units» per a aconseguir «una societat lliure de violència de gènere».
Oltra, que espera no haver de concentrar-se en un acte com aquest «en molt temps», ha manifestat que espera seguir treballant i reunint-se en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, «que ens uneix a tota la societat enfront dels agressors i al costat de les dones».

En el mateix sentit s’han pronunciat a les portes de l’Ajuntament de Gandia l’alcaldessa, Diana Morant, i diversos regidors. 

Et Pot Interessar