18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

4 de cada 5 contractes signats en el mes de març a la Comunitat han sigut indefinits

– Nomdedéu: “Març deixa unes xifres d’atur planes però molt positives per a l’afiliació i la qualitat de la contractació”

– L’increment de l’afiliació en la Comunitat (llocs de treball efectius creats) està per damunt de la mitjana de l’Estat (+14.862, +0,74%).

– De cada cinc nous contractes signats en la Comunitat Valenciana, quatre (4,2 de mitjana) han sigut indefinits

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de març en la Comunitat Valenciana fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que reflecteixen un increment de 108 persones (+0,03%).

El director general de Labora ha destacat que es tracta d’unes xifres d’atur “més aviat planes, però molt positives en l’àmbit de l’afiliació i la millora de la qualitat de la contractació”.

Així, ha detallat que l’increment de l’afiliació (llocs de treball efectius creats) està per damunt de la mitjana de l’Estat (+14.862, +0,74%) i que situa de nou a la Comunitat en xifres rècord de persones ocupades, concretament en la tercera millor xifra de tota la sèrie històrica.

També és molt significatiu, segons Nomdedéu, el creixement de la contractació indefinida, amb 19.422 contractes indefinits més, xifra superior en un 52% a la registrada el mes anterior. “De fet, ha ressaltat el secretari autonòmic d’Ocupació, de cada 5 nous contractes signats en la Comunitat Valenciana, 4 (4,2 de mitjana) han sigut indefinits”.

El director general de Labora ha informat que “el millor comportament d’aquest mes” s’ha registrat entre les persones desocupades provinents del sector serveis, on ha baixat l’atur (-0,6%), mentre que en la resta de sectors s’ha incrementat, especialment en la construcció (+2,15%).

Finalment, Enric Nomdedéu ha assegurat que Labora continuarà impulsant polítiques que afavorisquen la contractació de qualitat en la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que el Servei Valencià d’Ocupació ha aprovat ajudes a la contractació a persones joves (Avalem Joves), majors de 30 anys (Avalem Experiència) i persones amb diversitat funcional.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha posat a la disposició de la ciutadania una ‘newsletter’ on les persones inscrites reben informació en el seu correu electrònic sobre ajudes, ocupació i formació. Qualsevol persona que vulga informar-se de quines són les pròximes ajudes que publicarà Labora pot inscriure’s en el següent enllaç: consultar aquí

Articles relacionats