18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

35 joves participen en el primer curs de monitor de temps lliure realitzat a Tavernes

 

• Amb esta formació teòrica, els alumnes poden obtindre el títol homologat per l’IVAJ

• L’alcaldessa Lara Romero i el regidor de Joventut, Carlos Torres, han destacat que este curs és per als joves una primera porta d’accés al món laboral

Un total de 35 joves entre 16 i 30 anys han participat en el Curs de Monitor de Temps Lliure Infantil i Juvenil que per primera vegada s’ha pogut realitzar a Tavernes de la Valldigna. Un curs organitzat per la Regidoria de Joventut que s’ha desenvolupat durant tot el mes de juliol a la Casa de la Cultura de Tavernes i on els participants, gràcies a esta formació, podran obtindre el títol homologat per l’IVAJ, l’Institut Valencià de Joventut.

En este cas, els alumnes han fet la formació teòrica i, una vegada completen la formació pràctica, tindran el certificat acreditatiu. El curs ha tingut molt d’èxit entre els participants, que no sols han sigut joves de Tavernes de la Valldigna sinó també de localitats veïnes, donat l’interés que hi havia en una formació que cada dia té més demanda, sobretot a l’estiu.

La tasca feta per la Regidoria de Joventut ha permés una formació en què els alumnes, a banda de les classes teòriques, han interactuat en moltes proves per a saber afrontar en el futur aquesta tasca de monitor. A més, han fet excursions, han pogut comprovar de primera mà el funcionament i la faena dels monitors de l’escoleta de conciliació i han participat en exposicions de treball en grup.

L’alcaldessa Lara Romero i el regidor de Joventut, Carlos Torres, van visitar als alumnes l’últim dia del curs per a veure quines eren les sensacions que s’emportaven d’esta experiència. L’alcaldessa ha destacat que esta formació “és un pas important per a la nostra joventut i és la primera porta d’accés a una oportunitat laboral que en el futur pot convertir-se en el primer contracte laboral per a tots ells”.

Per altra part, el regidor del Departament de Joventut ha assenyalat que es tracta “d’un curs fonamental per als nostres joves, sobretot per als de Tavernes, que han tingut l’oportunitat de realitzar esta formació en la localitat sense necessitat de desplaçar-se”. Carlos Torres ha afegit que l’Ajuntament pretén repetir esta formació en pròxims estius “perquè els joves que estan estudiant durant l’any escolar puguen participar estos mesos en una formació que en molts casos els dona punts a l’hora d’accedir a una borsa de treball”.

Articles relacionats