13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

25 JOVES DE GANDIA PREPAREN L’EIXIDA AL MERCAT LABORAL GRÀCIES A LA LLANÇADORA D’OCUPACIÓ

La Regidora de l’Àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alicia Izquierdo; el responsable dels programes de Empleabilitat Jove de la Fundació Telefònica, Matías Figueroa, i la responsable de Comunicació del Programa Llançadores, Soraya de les Sías, han conegut a l’equip de joves d’aquesta nova Llançadora d’Ocupació de Gandia, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

La quarta Llançadora d’Ocupació de Gandia va començar a funcionar el passat 15 de març amb un equip de 25 joves, amb edats compreses entre els 19 i els 33 anys, que participen en el programa amb l’objectiu de conèixer noves eines de cerca de treball més concordes al mercat actual, reforçar les seues habilitats i comptar amb noves oportunitats d’inserció laboral.

Alícia Izquierdo ha agraït a la Fundació Santa María la Real i a la Fundació Telefònica que hagen confiat per quarta vegada a Gandia per a engegar un programa Llançadora d’Ocupació, que ha sigut un èxit de participació i de recepció en edicions anteriors (dedicades tant a joves com a persones majors de 35 anys). Amb aquestes iniciatives es cobreix una necessitat general i de moltes persones de Gandia amb inquietuds i projectes, però sense una possibilitat real i pràctica de materialitzar-los, i en eixe sentit encaixa perfectament amb les línies generals del Àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, que inclouen aspectes de autoocupación, empreniment i col·laboració oberta amb altres administracions, entitats i institucions.

Diversitat per a col·laborar
El tècnic que gestiona la Llançadora, Jose Moreno, explica que tenen diversos perfils formatius (ESO, Cicles Formatius Mitjans i Superiors, estudis universitaris) i que procedeixen de sectors molt diferents: Educació, Hostaleria, Administració, Comerç, Farmàcia, Atenció a Persones Majors, Informàtica, Manteniment, Treball Social, Turisme, Ciències Ambientals, Telecomunicacions, Electrònica, i Producció Industrial.

Hi ha integrants que busquen la seua primera oportunitat laboral, uns altres han treball amb prou faenes uns mesos i algun acumula més de dos anys d’experiència. Hi ha qui porta uns mesos en atur i qui acumula més de dos anys, per la qual cosa tenen més dificultats per a accedir al mercat de treball.

“Durant aquests primers dies, hem dut a terme sessions grupales i dinàmiques per a cohesionar l’equip; desenvolupat tallers d’autoconeixement i comunicació per a elaborar plans estratègics individuals i de la llançadora. Igualment, hem treballat per a conèixer noves eines de millora de la empleabilitat, millora de les competències informàtiques i digitals, i adaptació al nou mercat laboral”, explica Jose Moreno.

Funcionen com una empresa
Amb l’objectiu que la seua cerca siga més organitzada i eficaç, els integrants han elaborat un pla estratègic i s’han distribuït en 5 departaments: Comunicació i Màrqueting; Recursos Humans; Estratègic; Coordinació, i Relacions laborals.. Cadascun té les seues funcions, però tots estan interconnectats, per a aconseguir que tots treballen en equip de manera real i efectiva.

Així van a continuar treballant durant els pròxims quatre mesos, duent a terme tallers d’intel·ligència emocional, marca personal o cerca d’ocupació en l’entorn digital; rebent la visita d’experts i especialistes; desenvolupant mapes de empleabilidad i visitant empreses.

Bons antecedents
El responsable dels programes de Empleabilitat de Fundació Telefònica, Matías Figueroa, ha destacat que les “Llançadores d’Ocupació són un clar exemple de com els joves s’organitzen de forma solidària amb una missió molt clara: aconseguir una oportunitat de futur en el mercat de treball per a tots els integrants”.

Ha destacat el bon resultat de les edicions anteriors, amb més d’un 60% d’inserció laboral. “El recorregut realitzat ha demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals dels joves l’accés al món laboral”, ha agregat.

Articles relacionats