20 xiquets sahrauís del programa «Vacances en pau» visiten Bellreguard

Els 20 xiquets i xiquetes sahrauís que aquest estiu fann dos mesos d’estada a la Safor, dins del programa ‘Vacances en Pau’ que cada any duu a terme l’Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Saharaui (ACAPS), van visitar dimarts Bellreguard. Acompanyats d’algunes de les famílies d’acollida, van gaudir d’una vesprada de berenar i jocs en les instal·lacions de la piscina municipal, on els van donar la benvinguda l’alcalde, Àlex Ruiz, i representants de tots els grups polítics de la Corporació.

Amb aquesta activitat, “l’Ajuntament reaferma el seu suport al programa d’ACAPS, que es desenvolupa ininterrompudament a la comarca des de l’any 1996, i mostra, també, el compromís municipal en ajudar als habitants dels territoris ocupats del Sahara”, segons va explicar el regidor de Polítiques Inclusives, Salvador Torres.

Enguany, una de les xiquetes ha estat acollida per una família bellreguardina. Li diuen Jalifa i té 13 anys. El pare d’acollida, Xavier Pastor, va recomanar l’experiència. “És enriquidora”, va dir, destacant a més que “Bellreguard ha estat un poble tradicionalment acollidor”.

Durant aquests dos mesos d’estada a la Safor, aquests xiquets i xiquetes no només entren en contacte amb una realitat ben diferent a la del Sahara occidental. El programa els dispensa revisons mèdiques a les quals no tenen accés a casa seua, així com les nombroses activitats que es desenvolupen als municipis de la Safor. Tot això, lògicament, té un cost i el president d’ACAPS La Safor, Salvador Pallarés, va posar de relleu que no seria possible sense el recolzament econòmic que presten ajuntaments com el de Bellreguard. Ni sense la implicació de les famílies que cada any acullen a algun d’aquests xiquets.

Et Pot Interessar