22.7 C
Gandia
Dijous, 6 octubre, 2022

1374 famílies vulnerables han rebut l’ajuda de l’Ajuntament de Gandia

– L’Ajuntament de Gandia ajuda a 1.374 famílies vulnerables durant el primer mes i mig de la crisi del Coronavirus

La regidora delegada de Benestar Socials de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster, va presentar ahir durant el transcurs de la Comissió de Serveis Socials el balanç de les tasques realitzades des del seu departament en el període que abasta del 16 de març al 27 d’abril. En aquest mes i mig, departament de Benestar Social ha ajudat 1.374 famílies vulnerables dins de les múltiples iniciatives posades en marxa.

Fuster va voler destacar que tot i el tancament físic de les dependències municipals, l’Ajuntament de Gandia es troba a ple rendiment per afrontar els reptes que implica la crisi produïda pel Coronavirus, i garantint els serveis mínims essencials de la ciutat. L’edil ha recordat que, a través de les àrees de Sanitat i Salut Pública; i Benestar Social, durant els primers dies del confinament, es van establir dispositius amb organitzacions com Creu Roja i Càritas, per mobilitzar tots els esforços necessaris perquè ningú es quedara enrere.

Mitjançant el programa ‘Jo em quede a casa’ on les persones que ho necessiten han pogut comunicar si necessiten algun producte de la farmàcia o realitzar la compra de productes necessaris en els supermercats o un altre tipus de necessitats bàsiques, s’han atés les peticions de 133 persones.

D’altra banda, i donat el risc de contagi que suposava per les aglomeracions de persones que es podien produir, l’Ajuntament de Gandia va assumir des de l’inici de la crisi sanitària el servei de menjador social que prestava Bunyoleres sense Fronteres. El consistori està distribuint mitjançant una empresa de càtering 233 menús per satisfer les necessitats bàsiques diàries a persones sense recursos que resideixen a 81 domicilis. Paral·lelament, s’han aportat lots d’aliments a 492 famílies que han estat repartits per Creu Roja.

També, s’ha habilitat en un local cedit per Càritas allotjament per a 11 persones sense sostre a més de subministrar l’alimentació diària necessària a les 27 persones sense sostre que resideixen actualment al CAI.

Un altre dels aspectes que es tramita pràcticament cada dia des del departament és la concessió de rendes d’emergència social que han ajudat un total de 380 famílies durant els mesos de març i abril.

A més, s’han tramitat 72 beques de menjador per a famílies amb menors que no podien garantir la correcta alimentació d’aquests en estar tancats els menjadors escolars.
Finalment, durant aquest període, s’han atés 318 trucades d’atenció psicològica.

La regidora ha destacat el compromís del govern municipal des del decret de l’estat d’alarma. “Des del minut un de la crisi assumim el deure municipal d’aconseguir que ningú es quede fora, abordant les necessitats de moltes famílies que s’han vist colpejades per la pandèmia i que s’han sumat a les que ja anàvem atenent des del departament” “tot això ha estat possible gràcies a la feina valuosa de l’equip de professionals que forma part dels Serveis Socials de l’Ajuntament i a l’estreta col·laboració amb altres àrees com Sanitat i Salut Pública, Alcaldia o la Policia Local, entre d’altres”.

Pel que fa a les pròximes setmanes, Fuster ha deixat clar que “el nostre objectiu és seguir prestant l’ajuda i l’atenció que siga necessària a totes les famílies que ho necessiten”.

Articles relacionats