23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

11 nous casos positius de coronavirus en la Comunitat Valenciana

– En aquest moment, en la Comunitat Valenciana hi ha 74 casos actius

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest matí 11 nous casos de *coronavirus en la Comunitat Valenciana des de l’última actualització realitzada al migdia del dimarts.

Quatre d’aquests nous casos s’han registrat en la residència de la província de València, que se sumen als dotze dels quals es va adonar aquest dimarts, per la qual cosa en total hi ha 16 casos positius en aquest centre.

Així mateix, a la província de València s’han detectat cinc casos més. Un d’ells és un menor, el cas del qual és importat, que presenta simptomatologia lleu i es recupera en el seu domicili. El segon dels casos és el d’una dona, professional sanitària, que presenta simptomatologia lleu, es troba en el seu domicili i el cas del qual és també importat.

El tercer afectat és un home que té pneumònia, el seu estat no revist gravetat encara que roman ingressat perquè compleix els criteris d’ingrés. A més, una dona que ha donat positiu és un cas importat i roman en el seu domicili. L’últim positiu és un home que es recupera en el seu domicili i és un cas secundari, contacte d’un positiu anterior.

A més, a la província d’Alacant s’han registrat dos casos: es tracta d’un home i una dona, contactes d’un positiu anterior. Tots dos tenen pneumònia i estan ingressats perquè compleixen els criteris indicats per a això.

Per tant, en aquest moment en la Comunitat Valenciana hi ha 74 casos actius: 3 a la província de Castelló, 51 en la de València i 20 a la província d’Alacant.

De tots aquests casos, 21 es troben ingressats i 37 es recuperen en el seu domicili, mentre que els 16 casos positius de la residència de persones majors es troben en el centre.

La consellera ha manifestat també que 69 professionals sanitaris es troben en aïllament preventiu.

Fins al moment s’han realitzat un total de 1.626 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555 ha atés quasi 9.900 crides des de la seua posada en marxa. De totes elles, més del 20% sol·licita informació general i només el 13% correspon a persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia i compleixen criteris clínics.

Mesures extraordinàries

La consellera de Sanitat ha informat de dues resolucions que ha emés seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat i que seran notificades a totes les parts. Una d’elles es refereix a la suspensió de les Falles de València i de la Magdalena de Castelló.

Aquesta mesura suposa l’ajornament de tota mena d’activitats d’alta concurrència com la plantà, mascletaes, castells de focs artificials, ofrenes, processons, desfilades i cercaviles, carpes, concerts i revetles i festejos taurins.

La segona resolució es refereix a les competicions o partits de caràcter professional que no podran celebrar-se en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana més que a porta tancada i sense assistència de públic fins a nova resolució.

Articles relacionats