14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

1 DE MAIG: ELS SINDICATS DEMANEN AL CONSELL QUE “ACCELERE EL PAS”

 

Així mateix, han participat la plataforma en favor dels drets Sahrauís, Retallades Zero, els coneguts com ‘Iaioflautas’ i extreballadors de RTVV després d’una pancarta en la qual es llegia ‘Els treballadors no som els culpables’ i els qui portaven algunes cartolines en les quals han emplaçat al Consell a “complir la seua promesa” de reobrir la radiotelevisió valenciana.

Abans que s’iniciara la marxa, el secretari general del sindicat d’UGT, Gonzalo Pino, ha recalcat que el sindicat no va a permetre que la classe treballadora estiga “sota condicions ínfimes” amb “situacions de precarietat límit” pel que ha emplaçat a derogar les reformes laborals perquè, al seu judici, ara que es comença a entrellucar “una anotació de recuperació” amb aquestes dues normes “són els empresaris els qui tenen tot el poder per a decidir sobre els treballadors”.

En similars termes s’ha pronunciat el secretari general de CCOO PV, Paco Molina, qui ha exigit a les forces polítiques a reflexionar i a fer ponències que servisquen a les persones i “donen protecció social i arreglen comprat de treball i donen expectatives i protecció”. “No som ingenus i sabem que el que demanem val diners perquè la democràcia, el benestar i la cohesió és car però no pot haver-hi recuperació possible deixant a generacions de persones pel camí”, ha remarcat.

D’altra banda, el líder d’UGT a la Comunitat ha destacat els primers passos del Govern Valencià però l’ha emplaçat a “accelerar el pas” i “escometre mesures contra l’economia submergida”.

Sobre aquesta qüestió, el president de la Generalitat ha manifestat que malgrat “l’obstinació diària” del Consell per fomentar les polítiques actives d’ocupació i impulsar una política industrial “més potent”, la Generalitat està “totalment limitada per la falta de recursos i l’infrafinançament”.

Les mobilitzacions han finalitzat en la Plaça Amèrica on els representants sindicals han llegit cadascun un manifest en el qual han exigit la derogació de les reformes laborals, la llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa i han criticat la situació laboral de “precarietat” dels treballadors.

Articles relacionats