14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

1.000 joves seran assistens de turistes durant l’estiu a les platges de la Comunitat Valenciana

– La Generalitat contractarà a 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes per a oferir a les platges informació sobre normes de seguretat i protecció

– Els ajuntaments tindran així un “suport directe” per a aconseguir la “màxima seguretat” en el gaudi de les platges per part de la ciutadania

– ” ‘Mediterrani viu i segur’ és molt més que un eslògan; el que volem és fer de la seguretat un actiu fonamental de la nostra proposta turística”, assenyala Ximo Puig

L‘Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències (AVSRE), dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, contractarà a 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys com a assistents de turistes a les platges per a oferir, durant els mesos de juliol i agost, informació sobre normes de seguretat i protecció.

Ximo Puig mantindrà, la setmana vinent, una reunió amb alcaldes i alcaldesses de la Comunitat Valenciana per a traslladar-los tots els detalls de l’actuació.

Aquests i aquestes joves assistents de turistes proporcionaran informació sobre les normes de seguretat i protecció que la ciutadania haurà de seguir per a fer compatible el gaudir de les platges i la salut de les persones, al mateix temps que es garanteix el seu compliment.

Els joves i les joves contractats rebran durant els últims deu dies de juny formació sobre les mesures de seguretat i protecció que han de traslladar a turistes i persones usuàries de les platges.  Les persones assistents de turistes aportaran també informació a la conselleria sobre l’estat d’ocupació de les platges.

Es distribuiran provincialment i la seua assignació a municipis es realitzarà en funció de les necessitats d’aquests, atés el grau de saturació de les platges. A més, portaran un uniforme de la AVSRE que les identificarà clarament com a personal de la Generalitat, que tindrà la classificació C2 12 E015.

Funcions

En concret, les funcions dels llocs seran les de vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social tant en la zona seca com en els accessos; fer tasques emmarcades en l’àmbit de la comunicació i informació del document de Guia de Platges Segures; col·laborar en el control d’accés i aforament de platges; assegurar el correcte ús, per part de les persones usuàries de les platges, dels itineraris marcats per a l’entrada i eixida de la zona seca; col·laborar amb els ens gestors a ordenar i planificar un adequat gaudi del bany, així com notificar les incidències a la Policia local a través de les comunicacions que els seran entregades.

En cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112. Així mateix, hauran d’informar diàriament, i sempre que així siga requerit per l’òrgan corresponent, de la situació de la platja referent a ocupació i incidències i tindran mobilitat provincial.

Aquest pla d’ocupació temporal ve justificat per la situació d’emergència generada per la COVID-19, davant la qual la Generalitat està treballant i col·laborant amb els ajuntaments de cara a l’elaboració de plans de contingència.

El Consell està ultimant un decret sobre l’ús de les platges que incorporarà l’exigència als ajuntaments de plans de contingència per a garantir el gaudir de les platges amb total seguretat.

Articles relacionats