10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Xeresa reclama a la Conselleria de Sanitat coordinació i col·laboració pel confinament de unes xiques al municipi

El fet és que el passat divendres 24 va començar a circular a les xarxes un vídeo sobre unes xiques d’un altre municipi que havien donat positiu en COVID-19 i s’havien confinat a Xeresa. Per tal motiu des de l’Ajuntament es va publicar el següent comunicat:

Com a Ajuntament us comuniquem que no hem tingut en cap moment constància d’aquesta situació per les autoritats sanitàries pertinents i per tant no hem sigut sabedors fins fa dos dies, quan per part de l’Ajuntament de Barx se’ns va comunicar que creien que teníem aquestes persones confinades al nostre municipi. Des d’aleshores per part de la Policia Local, el Centre Mèdic i l’Alcaldia hem estat investigant amb la poca informació que teníem per finalment assabentar-nos que estes persones portaven confinades al municipi des del 9 de juliol a un domicili del poble, de les quals una d’elles és propietària.

Entenem que se’ls ha fet un control exhaustiu per part de salut pública i en l’actualitat ens han informat que ja estan donades d’alta i per tant no presenten risc de contagi.

Però el que sí que volem deixar clar és que hem vist la poca col·laboració de Salut Pública (Conselleria-districte sanitari) amb l’autoritat municipal i per això enviarem des de l’Ajuntament una reclamació a l’òrgan competent per sol·licitar més col·laboració entre les administracions i per tant poder fer el pertinent seguiment.

A conseqüència d’açò, el dilluns 27, l’Ajuntament de Xeresa va realitzar una reclamació a la Conselleria de Sanitat. On es declaren i denuncien els fets amb prova testifical a les dependències de la Caserna de la Guàrdia Civil de Xeresa.

A més a més, es va publicar aquest comunicat en el qual l’Alcaldessa es dirigia en primera persona als habitants de Xeresa:

El 13 de juny de 2019 vaig prendre possessió del càrrec d’Alcaldessa de Xeresa. Vaig acabar el discurs dient que seria ‘Alcaldessa de tots’ comprometent-me, així, amb un objectiu principal: vetlar per la seguretat i les necessitats reals de tots els veïns de Xeresa.
Després d’haver passat per l’episodi ocorregut estos últims dies a causa del desconeixement de les tres persones que teníem contagiades i confinades al poble, sols cap dir que ningú tinga cap dubte que arribaré fins on siga necessari per a exigir responsabilitats i defendre els interessos de tota Xeresa.

Reclamació a la Conselleria de Sanitat (document pdf)

Articles relacionats