21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Xeraco presenta al·legacions a l’estudi del Tren de la Costa

L’ajuntament de Xeraco va aprovar en sessió plenària, amb els vots favorables de tots els grups polítics, aquest passat dilluns, 30 de desembre, presentar al·legacions al projecte del Tren de la Costa que ha elaborat el Ministeri de Foment i que es troba en aquests moments en fase d’exposició pública.

El govern local i els tècnics municipals han estudiat el document i han comprovat que una de les alternatives “suposaria problemes de seguretat i moltes limitacions” al seu pas per Xeraco, segons va indicar l’alcalde, Avelino Mascarell.

El primer edil va remarcar que durant el termini previst per la llei presentaran escrits contra una de les alternatives del pla de treball, la 0B. “Foment dona diverses opcions. La primera és raonable, la que va en sintonia amb les necessitats de la Safor, respectant el traçat original del tren a Dénia, que discorria per l’actual Via Verda”.

És per aquest motiu que “el Ministeri no pot decidir un projecte clau per al desenvolupament i el futur de les comarques de la Safor i la Marina atenent només a criteris propis. Si es fa una infraestructura d’aquest calibre, s’ha de fer bé i atenent les necessitats i situacions de cada municipi implicat com és el cas de Xeraco”, apuntava el primer edil.

En aquest sentit, Xeraco reclama a Foment que mantinga el traçat “original” del Tren de la Costa.

Articles relacionats