12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Vicent Mompó denuncia el col·lapse de la conselleria de Medi Ambient

• El nou President provincial del Partit Popular ha visitat els municipis de Pinet, Llutxent i Gandia que van patir en 2018 un virulent incendi que va arrasar 3.270 hectàrees en 7 municipis de la Safor i la Vall d’Albaida.

• La Conselleria de Medi Ambient només ha tramitat i aprovat el 5.65% dels 177 Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals que té en tramitació.

• Per a Vicent Mompó “mentre PSOE i Compromís es posen la medalla ecologista en l’oposició, quan estan en el govern no posen recursos perquè els municipis de la província puguen tindre els seus plans aprovats.”

El President del Partit Popular de la Província de València, Vicent Mompó, ha visitat en el dia de hui tres dels set municipis que es van veure afectats per l’incendi forestal que va tindre el seu epicentre a Llutxent i Gandia.

Aquesta ruta pels diferents municipis s’ha iniciat a Pinet, localitat en la qual el 70% de la seua superfície forestal es va veure afectada, acompanyat de l’alcalde Juan Ramón Chismol Mahiques i del Diputat Provincial, Avelino Mascarell, en la qual han pogut comprovar l’estat en el qual es troben les zones afectades per l’incendi.

A continuació, s’ha traslladat a la localitat veïna de Llutxent, on s’han reunit amb la portaveu local, Teresa Bevanent, i l’equip de regidors populars per a interessar-se per la situació del municipi que encara tracta de recuperar el seu enorme patrimoni ecològic destruït per l’incendi.

Finalment, ha arribat a la capital de la Safor on s’ha reunit amb el portaveu gandià, Víctor Soler, en la qual han abordats l’estat de reparació i construcció de les prop de 20 habitatges, infraestructures i equipaments afectats per l’incendi.

En les tres visites el President provincial ha agraït “el sentit de la responsabilitat dels regidors del Partit Popular, tant en el govern com en l’oposició, que des del primer moment es van posar a treballar per a pal·liar aquest desastre ecològic que es va produir en 2018, el major incendi de tota Espanya en aquest any.”

A més, Vicent Mompó ha volgut valorar el col·lapse que existeix en la Conselleria de Mitjà Ambient a l’hora de tramitar i aprovar els Plans Locals de Prevenció d’Incendis Forestals (PLPIF) que 252 municipis han d’elaborar.

I és que fins al moment la Conselleria de Mireia Mollà (Compromís) únicament ha aconseguit aprovar 10 dels 177 plans locals de municipis de la província de València que tenen en tramitació. Això suposa que únicament s’han tramitat el 5,65% dels plans presentats pels municipis.

A més, la Conselleria en mans de Compromís ha tardat 7 mesos a aprovar el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de la Font d’en Carròs o 5 mesos en el cas de Castellonet de la Conquesta i Benirredrà.

Per a Vicent Mompó “és evident que mentre els municipis compleixen amb les seues obligacions, la Conselleria no posa tots els mitjans necessaris per a afrontar l’estiu amb els plans locals aprovats” al que ha afegit que “mentre PSOE i Compromís es posen la medalla ecologista en l’oposició, quan estan en el govern no posen recursos perquè els municipis de la província puguen tindre els seus plans aprovats.”

El President provincial ha volgut finalitzar demanant al Consell del Botànic més mitjans per a acabar amb les excessives demores que pateixen els municipis per a tindre aprovats els seus plans i donar certitud a les brigades forestals que s’enfronten als incendis.

Articles relacionats