18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Els veïns del Real decideixen invertir el pressupost participatiu en l’escola de música i el col·legi

Els veïns del Real de Gandia ja han parlat sobre els II pressupostos participatius. Després de la consulta promoguda per l’ajuntament, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, la vesprada del dijous 13 de desembre es van conèixer els resultats de les votacions i els projectes preferits han sigut tres: aire condicionat en tres aules de l’Escola de Música, redistribució d’espais en l’Escola de Música, i renovació de l’àrea de jocs en el col·legi Beat Carmelo.
La votació es va realitzar en l’Ajuntament del 24 de novembre al 13 de desembre. Els participants podien triar fins a 3 dels 7 projectes seleccionats, puntuant-los segons les seues preferències. La partida de fons propis aprovada enguany pel ple del Real per a aquesta finalitat és de 20.000 euros. Amb ella es podran finançar els tres primers.
Amb tot, al marge de les obres, destaca la participació aconseguida; un total de 264 veïns, la qual cosa representa el 13% del cens, que per a aquesta votació es componia dels majors de 16 anys empadronats en la localitat, en total 2.050 persones. Un percentatge significatiu, superant la participació respecte a l’any anterior.
És, a més, un dels percentatges més alts aconseguits fins ara en aquells municipis de la comarca de la Safor on s’han impulsat aquest tipus de consultes populars.
Però arribar fins a ací ha sigut un procés laboriós. Part de l’èxit radica en la campanya de conscienciació prèvia realitzada pel Govern del Real, que va començar fa un any amb l’aprovació del reglament de participació ciutadana. També es van realitzar unes jornades de formació i es van repartir 1.500 fullets casa per casa.
«Tot açò ha merescut la pena i demostra que la gent es preocupa per les necessitats del seu poble», assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Vicent Signes. El govern local preveu repetir l’experiència amb els pressupostos participatius de 2019.

Articles relacionats