15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Una xiqueta d’11 anys de Gandia telefona al 1·1·2 per a socórrer a la seua mare després de quedar-se inconscient

– El coneixement del telèfon únic d’emergències per part de la menor ha facilitat l’atenció sanitària de la mare in situ i el seu trasllat a l’hospital de manera immediata.

112 emergencies CV
La sala d’atenció de crides ‘112 Comunitat Valenciana’ ha atés la crida d’una xiqueta d’11 anys des de Gandia que ha possibilitat l’assistència de la mare que ha quedat inconscient en el seu domicili gràcies al coneixement de la menor del telèfon únic d’emergències.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha explicat que es tracta d’un cas més pel qual s’evidencia la importància que té la divulgació del número 112 com el telèfon d’emergències entre la ciutadania i, “especialment, entre els més xicotets”. Núñez, ha assenyalat que conéixer el nombre d’emergències “pot salvar vides i facilita la localització de les persones afectades i, amb això, s’agilitza la resposta de les emergències.”.

El 112 Comunitat Valenciana, diàriament, atén una mitjana de nou mil telefonades i intenta gestionar-les de la forma més ràpida amb un compromís de 175 segons per crida, però -com ha afegit Elisa Núñez- “en casos com este, per les característiques de la persona que ha fet la telefonada o segons el tipus d’emergències, es manté l’operador en línia perquè es prioritza l’atenció fins a l’arribada dels recursos mobilitzats”.

En este avís, una operadora en percebre a la xiqueta “nerviosa i espantada” l’ha mantinguda al telèfon i li ha oferit el seu suport perquè la situació no resultara tan impactant a la menor fins a l’arribada de la Policia Local de Gandia, el primer recurs que s’ha personat en l’habitatge. Amb la seua arribada, la mare s’ha despertat, encara que amb limitació per a comunicar-se. L’operadora s’ha acomiadat de la xiqueta i ha arribat l’ambulància que ha traslladat fins a l’hospital a la dona afectada.

Articles relacionats