12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Una organització introduïa immigrants de forma il·lagel des del nord d’Àfrica a València i Balears

La Guàrdia Civil ha detingut a set persones per organització criminal per al tràfic de persones entre el Nord d’Àfrica, Balears i València. S’han realitzat 6 registres en domicilis de les localitats de Palma, Inca i Santa Pola, i a més als detinguts se’ls imputen suposats delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, falsificació documental, usurpació de béns, tràfic de drogues, robatori i encobriment
La Guàrdia Civil iniciava a la fi de l’any 2017 una operació relacionada amb el tràfic de drogues i robatoris que afectaven diverses localitats de la Part Forana de l’illa de Mallorca.
Arran d’aquestes primeres investigacions es va detectar per part dels investigadors, que es tractava d’una organització dedicada també a dirigir l’arribada d’immigrants il·legals entre el nord d’Àfrica i Balears.
Durant la mateixa es va descobrir que diversos dels immigrants, d’origen algerià arribats en pasteres a la illes Balears, van viatjar posteriorment des de Mallorca a França i Bèlgica, utilitzant documentació falsificada.
Igualment es va comprovar com s’organitzava l’arribada de pasteres des d’Algèria fins a les costes de Balears i les costes valencianes, comptant amb la col·laboració de diverses persones, entre ells alguns menors d’edat
Fruit de la investigació es va aconseguir identificar als organitzadors de cinc pasteres, arribades a Cabrera i Mallorca el passat 19 de setembre de 2018, en les quals es van interceptar a més de 60 immigrants. Aquestes persones pertanyen a l’organització criminal dedicada al tràfic il·legal de persones des d’Algèria fins a Espanya, desarticulada en aquest operatiu.
Una vegada que els immigrants arribaven a l’illa, eren ajudats pels ara detinguts oferint-los allotjament en immobles ocupats il·legalment, facilitant-los documentacions falsificades, telèfons mòbils, així com organitzant-los el seu trasllat a la Península amb vaixell.
Durant el matí dde divendres es van realitzar un total de 6 registres domiciliaris en les localitats de Palma, Inca i Sa Pobla, en els quals s’ha detingut a 7 persones, confiscat nombrosa documentació falsificada, unes 1.000 plantes de marihuana així com la intervenció d’efectes procedents de robatoris, tals com bicicletes, televisors i altres aparells electrònics.

Articles relacionats