Un nou detingut aconsegueix fugir de la cel·la de la Policia Local de Gandia

Un detingut ha aconseguit fugir este divendres de la cel·la de les dependències de la Policia Local de Gandia trencant la reixa. El detingut romania a les instal·lacions de la Policia Local de forma transitòria en espera del seu trasllat a un centre penitenciari que acabava de decretar un jutge per un delicte de robatori. No és el primer detingut que aconsegueix fugir d’estes instal·lacions. A finals de 2017 altre pres ho va aconseguir trencant amb les seues pròpies mans una de les pareds, fabricades amb pladur.

La regidora de Seguretat, Ángels Pérez, ha lamentat els fets però ha responsabilitzat al PP per haver construït l’edifici el passat mandat amb “nombroses deficiències”. No és de rebut que un detingut amb les seues pròpies maans aconseguisca trencar una reixa, ha dit la regidora, i ha anunciat una reunió de la junta de govern este mateix dilluns per posar una solució i encarregar una auditoria sobre l’execució de la seu de la Policia Local, que es va estrenar fa només tres anys amb un cost de set milions d’euros.

El PP, per la seua banda, ha lamentat que el govern local carregue contra ell  perquè un nou pres que ha aconseguit escapar d’una cel·la de la Policia Local.
“Eixes acusacions contra el PP qüestionen en el fons el treball dels tècnics municipals, atès que és a ells als qui competeix el disseny i desenvolupament, així com l’ocupació dels materials d’obra necessaris per a construir edificis públics o un altre tipus d’actuacions urbanístiques. Sobre açò, el PP ha reafirmat la seua confiança en els tècnics i ha lamentat l’oportunisme socialista”, han afirmata els populars en una nota.
Lamenten que “s’haja fet creure als ciutadans que el detingut hi va aconseguir desmuntar les parets de la cel·la amb les seues mans, quan en les imatges facilitades s’observa que el detingut només va poder causar danys al revestiment, que els tècnics van optar per fer de pladur, com s’haguera pogut lluir amb guix, material que també pot ser arrencat. Ara bé, resulta nimi debatre sobre elements estètics, doncs l’única funció del guix o del pladur, és lluir la paret o envà, que és en definitiva l’element que segella la cel·la i que evidentment mai podria ser depassat amb la força bruta de qualsevol persona. El PP insisteix que no qüestiona l’oportuna decisió tècnica, per no ser una qüestió objecte de debat polític”, afirmen.
Els populars afirmen que si es creu que les cel·les poden ser reforçades per a evitar que torne a succeir, “per què s’ha consentit que succeïsca en dues ocasions, una l’any passat i una altra ara”. Alhora es pregunten si “esperen al fet que succeïsca per tercera vegada”, i recorden que l’actual govern local porta tres anys governant.

Et Pot Interessar