Un mural al·legòric de la diversitat afectiva rep un atac en menys de dues setmanes

L’Ajuntament de Gandia s’ha posat en contacte amb l’autor del mural de la Diversitat Lgtbi, l’artista Fluq, per tal de reposar l’obra, que este cap de setmana ha estat víctima d’un atac vandàlic lgtbifòbic.

Es tracta d’una pintura mural d’art urbà inaugurada el 6 de juny passat en commemoració de la Gandia Pride, Orgull Gandia 2018. Està situada en un mur lateral de l’antiga Guarderia Wilson, cedit pels seus propietaris per a l’actuació.

“És una de les novetats de la programació de l’Orgull Gandia, celebrada recentment. No volíem deixar passar l’oportunitat de plasmar de formar permanent, a través de l’art, la reivindicació del dret i la llibertat d’amar. Estem orgullosos de ser una ciutat diversa, però també dels nostres artistes. Per això, tot i la tristor i el rebuig cap a la intolerància, en encoratgem encara més a continuar treballant per acabar amb totes les formes d’expressió de la lgtbifòbia a la nostra societat. Només “L’amor conquistarà l’odi””, ha assegurat la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques.

L’obra es titola “Love is Love”, i el seu autor, Flug, va explicar que “representa a dues amigues que, sense ser parella, van decidir besar-se de forma espontània i valenta al pas d’una manifestació homòfoba a París”.

Aquesta és la setena actuació del projecte conjunt de les regidories de Gestió Responsable del Territori i Responsabilitat Social, Gandia Serpis Urban Project.

Et Pot Interessar