13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

UN JUTGE DECLARA IL·LEGAL LA DECISIÓ D’IMPEDIR VOTAR A UN REGIDOR DEL PP DE GANDIA EN UN PLE

Un jutjat del contenció administratiu ha decretat il·legal l’acord del ple del 5 de maig de 2016 de l’Ajuntament de Gandia pel qual s’obligava al regidor del PP Guillermo Barber a abstenir-se de participar en una votació en la qual anava a ser recusat l’exalcalde Arturo Torró en un procediment de provisió d’un lloc de treball. La recusació, que finalment va ser aprovada amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, Diana Morant, suposava deixar sense efecte el procediment de provisió del lloc de treball de cap del departament d’Urbanisme, i es retrotreia aquest procediment a l’origen de les actuacions.

 

Ara el jutjat determina que la decisió d’impedir al regidor Barber participar en la votació (el que haguera suposat una derrota de l’equip de govern al ple) va ser il·legal.

El portaveu de l’actual govern, el socialista Jose Manuel Prieto, ha anunciat que recurrirà la sentència. Prieto s’ha referit a informes jurídics que apuntaven a la impolssibilitat de que Barber participara en eixa votació perquè, entre altres coses, “ja es va abstenir de participar en Junta de Govern on es va abordar el problema perquè era conscient de la situació. Malgrat els informes i de l’advertència de la Secretaria del Ple, va intentar participar en la decisió del ple” i afegia que “nosaltres sempre procedim segons els informes de l’assessoria jurídica i dels habilitats nacionals. Entenem que sempre hem actuat ajustats a dret”, ha declarat l’edil.

Prieto ha mostrataltra sentència d’un Jutjat Contenciós Administratiu de València on se li diu a una de les parts interessades que, tant el decret de suspensió del procés com totes les actuacions de l’Ajuntament de Gandia referides a aquest expedient de provisió s’ajusten a dret. 

Com a valoració de l’escrit, Prieto va declarar que “no només no hem vulnerat cap dret fonamental sinó que sempre hem estat garantistes en tot el procediment de provisió. Tenim ja una sentència que ens dóna la raó pel que entenem que les actuacions s’ajusten a dret”. Per aquesta raó, el portaveu del govern ha anunciat que l’ajuntament recorrerà la sentència Jutjat del contenciós número 7 perquè “entenem que tenim la raó, ja que hem actuat de manera escrupolosa. Si hui ens trobem en aquesta situació, és perquè no es va fer res al respecte durant l’anterior legislatura del PP”.

Caldrà esperar a la resolució del recurs del govern per determinar les conseqüències d’aquesta sentència, que de ratificar-se suposarà restituir a qui en aquella ocasió va ocupar la plaça de cap de l’àrea d’urbanisme. 

Articles relacionats