UN ESCRIT ANÒNIM VA ALERTAR A LA UCO DEL FINANÇAMENT IL·LEGAL DEL PP DE VALÈNCIA

Així consta en el sumari respecte al suposat blanqueig de capital en el grup municipal del PP el secret del qual ha estat alçat este dilluns pel jutge que instruïx el cas Imelsa. En el document pot llegir-se “la campanya del PP local de València, que regenta Alfonso Novo, com a nou recaptador, arranca amb trampa”.

“Hi ha finançament irregular; s’ha obligat a regidors i assessors a fer una transferència, important si es té en compte el nombre de populars que són, d’1.000 euros cadascun, diners que se’ls retornava a la setmana en bitllets”, agrega el document.

La documentació reproduïx una conversa telefònica entre la que va ser edil de Cultura del consistori valencià i el seu fill. Este informa a Alcón que ha rebut una telefonada d’un representant del banc “molt preocupat” per a vore si estava bé. El jutge que instruïx el cas Imelsa ha acordat este dilluns s’aixecament del sumari en les part que afecta el presumpte blanqueig de capital en el qual estan investigats un total de 48 persones.

En eixe moment, és interrompuda pel fill que li planteja que “com que per a blanquejar”, que no ho entén, i Alcón li contesta: “No ho entens? Doncs ells tenen molts diners negres”.

Ací, el seu interlocutor s’interessa per qui li ha donat a la seua mare els diners i li pregunta específicament “Rita”?. Alcón respon que “Mari Carmen” i afegix “Rita sí. Llavors a mi m’han donat mil euros en dos bitllets de cinc-cents, que és diner negre obtingut…”.

La conversa continua i l’exregidora ‘popular’ detalla que els diners li l’han lliurat perquè li’l quede i, posteriorment, li’l done “a ells amb una transferència bancària i es blanqueja, i si diuen: eixos diners d’on vénen?, eixos diners els ha aportat la regidora María José del seu compte corrent”.

El fill seguix fent preguntes: “I quants bitllets de cinc-cents tenen ells?”. “Ah, i jo que sé?. Si com tu em vas dir una vegada i tens més raó que un sant, en este país l’única cosa que funciona és la corrupció”, remata l’exedil.

Afegix que, d’acord a la documentació bancària analitzada, el mateix dia de la conversa telefònica s’hauria produït un moviment en el deu una explica de María José Alcón per import d’1.000 euros.

Et Pot Interessar