26.8 C
Gandia
Divendres, 12 agost, 2022

Tranquil·litat i responsabilidad davant el brot de COVID-19 a Gandia

– El govern de Gandia llança un missatge de tranquil·litat i responsabilitat a la ciutadania davant el brot de COVID-19
– L’alcaldessa fa una crida a la joventut perquè complisca amb les normes en ser aquest sector poblacional el més afectat pel virus
– “Els joves poden transmetre el Coronavirus a grups de risc. La prova la tenim en què un focus familiar s’ha transformat en un focus comunitari”.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil; i el regidor responsable de Seguretat, Nacho Arnau, han comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar el focus de COVID-19 que s’ha produït a la ciutat. Informant del resultat d’una nova reunió de seguiment de la pandèmia que s’ha produït aquest mateix matí entre l’Ajuntament de Gandia, el Departament de Salut Pública de Gandia, el Departament de Salut de l’Hospital de Gandia i Global Omnium.

En primer lloc, Diana Morant ha llançat un missatge de tranquil·litat. Traslladant a la ciutadania que la situació està sent controlada i vigilada de manera intensa per Salut Pública i la Conselleria de Sanitat. “Ara mateix s’estan detectant els casos positius, aïllant-los, fent-los seguiment i realitzant la traçabilitat dels contactes de risc que tinguen aquestes persones”.

L’alcaldessa ha destacat el gran nombre de proves PCR que s’estan realitzant de manera diària. També ha recordat que si alguna persona creu que té símptomes s’ha de posar en contacte de manera immediata amb el seu centre d’atenció primària. Des del Centre se li indicarà el protocol a seguir i se li farà la corresponent prova PCR.

L’Ajuntament de Gandia s’ha posat a disposició de l’Autoritat Sanitària. I si fora necessari podrien comptar amb el personal de la Policia Local i treballadors municipals per treballar en el protocol de seguiment i traçabilitat dels casos positius. “Si necessiten que l’Ajuntament intervinga, nosaltres farem el que siga necessari”, va explicar Morant qui ha incidit en la importància de l’eina posada en marxa juntament amb Global Omnium, ja que permet identificar nous focus de malaltia encara que les persones no ho sàpien.

L’alcaldessa ha llançat tres missatges clars durant la seua intervenció. El primer ha estat la desestigmatització de les persones que han contret la malaltia. El segon missatge de Morant ha estat adreçat als joves, un grup que les autoritats sanitàries han informat que és el principal afectat per aquest brot. “La gent jove ha de ser conscient igual que la resta de la població que un contagi en un jove pot ser igual de virulent que en un altre col·lectiu i que poden transmetre el Coronavirus a grups de risc. La prova la tenim en què un focus familiar s’ha transformat en un focus comunitari”.

El tercer missatge ha estat que la situació ha canviat en els últims quatre mesos. “Ara estem millor preparats que llavors, tenim més recursos i hi ha protocols d’actuació que ens permeten actuar de manera contundent”.

Morant ha incidit que “el virus està en les persones i pot arribar als seus contactes. Per això quan es produeix un positiu s’aïllen les zones on han estat les persones de risc però ha de quedar clar que no és l’Ajuntament qui tanca locals”.

Com a ajuntament vetlarem de manera escrupolosa de la normativa. L’amenaça continua sent real i la nova normalitat implica un seguit de mesures i recomanacions marcades. Per això, a través de la Policia Local s’incidirà en l’ús de mascaretes, la distància social i l’aforament dels locals siguen públics o privats”.

En la mateixa línia, la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, ha recordat que “Gandia està més preparada que quan va començar la pandèmia. Gràcies a mesures com campanyes d’informació i sensibilització entre la gent jove, amb la presència d’informadors que reforcen la tasca de la Policia i Protecció Civil…”. Gil ha insistit que les persones amb algun símptoma o que han estat en contacte de risc amb algun malalt de Covid-19 han de dirigir-se al seu metge de capçalera o posar-se en contacte amb la mateixa Conselleria de Sanitat a través del telèfon específic per a casos de Covid 900.300.555 o fins i tot a través del web de la Generalitat.

Per la seua banda, el vicealcalde de Gandia, Josep Alandete, ha fet una crida a la responsabilitat de totes i tots complint amb les normes de seguretat sanitària, “perquè cada un de nosaltres és responsable, des de la tranquil·litat, de controlar la pandèmia i especialment el col·lectiu jove, que és qui més activitat social realitza i el que més casos de positius està donant a hores d’ara“. Alandete ha recordat que, igual que durant l’estat d’alarma la gestió de l’Ajuntament va ser molt eficaç, “també ho està sent ara coordinant-se amb les autoritats sanitàries i en ús de les ferramentes de les quals disposem en l’actualitat“.

Nacho Arnau, va incidir en la idea que “hui estem tots més preparats que fa mesos i s’han establit protocols que funcionen”. L’edil ha recordat que des de l’inici de la nova normalitat s’han imposat un total de 230 denúncies per incomplir amb mesures com l’ús de mascareta i que des de hui mateix augmentarà la dotació policial amb cinc patrulles que se sumaran a les habituals. “Vetlarem de manera específica i contundent que es complisquen les recomanacions i ha incidit que es controlarà específicament els aforaments en els locals d’oci nocturn“.

Articles relacionats