13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Tots els col·legis de la Safor on es votava la jornada contínua opten pel nou horari, tret de Xeraco

Dinou dels vint centres d’educació infantil i primària de la Safor que este dimarts sotmetien a consulta el tipus de jornada per al curs vinent han optat per la jornada contínua, i el CEIP Joan Martorell de Xeraco és l’únic on el resultat de la votació no permet modificar la jornada. Tots els col·legis públics de Gandia i Tavernes han aprovat la jornada continua, el Verge del Rebollet d’Oliva és l’únic concertat on també ha prosperat la iniciativa. També hi haurà nou horar a Simat Xeresa, Bellreguard, Rafelcofer, Miramar, Benifairó i Vilallonga.
A Gandia els 6 centres escolars on s’ha votat ha estat Cervantes, Montdúver, Joan Martorell, Col·legi Joan XXIII, Roís de Corella i Botànic, i en tots ells s’ha obtingut un resultat que permet aplicar la jornada continua.

Al col·legi públic la Valldigna, de Simat, 259 electors han votat a favor de la jornada contínua. El centre necessitava 246 vots positius per a implantar el nou horari el curs vinent, i n’ha aconseguit 259, mentre que 55 persones han votat en contra. Un vot ha estat declarat nul, i altre s’ha emés en blanc. En total ha participat el 76’14 per cent del cens. 
Els 259 vots a favor de la jornada contíua representen un poc més del 55% del cens necessari per aplicar el nou horari, és a dir, els vots positius han estat només catorze més dels necessaris. 

Al col·legi Jaume II de Benifarió és on la participació ha sigut major, per damunt del 95%, i també on els vots afirmatius han aconseguit un major percentatge, més del 80%. També la participació ha estat elevada als centres de Tavernes, tots ells per damunt del 80% i en el cas del Magraner del 93%, i en tots ells els vots afirmatius han estat entre el 65% del Magraner i el 74’6% del Divina Aurora. 
La jornada continua es un projecte de flexibilitat horària que millorarà la qualitat educativa del col·legi. Implica una redistribució coherent de les hores del centre per part dels alumnes, agrupant les hores lectives al matí, i deixant a la vesprada les activitats extraescolars voluntàries i gratuïtes.
La mesura comporta diversos avantatges, com la millora del rendiment acadèmic de l’alumnat en no haver-hi interrupcions horàries, flexibilitza l’horari de recollida d’alumnes, estalvia i racionalitza viatges al centre, distribueix el temps d’una forma lòlica i eficaç, millora la comunicació amb les famílies, diferencia la formació curricular de les activitats no curriculars, amplia les habilitats mitjaçant les activitats extraescolars, permet disposar de més temps d’oci, i apropa als alumnes més desfavorits a la realització d’activitats extraescolars gratuïtes. 
La jornada contínua no implica en cap cas la desaparició del menjador, ni la supressió de beques, ni suposa cap canvi horari, atés que qui ho desitge pot portar als fills a les 9 h i recollir-los a les 17 h. No suposa tampoc cap cost afegit a les famílies, i sobretot no és un procés irreversible: si els resultats no s’adapten als objectius es pot replantejar el model de jornada. 

Articles relacionats