Tavernes instal·la panells solars fotovoltaics a la Casa de la Cultura i la Biblioteca Municipal de Tavernes

– S’han instal·lat 56 mòduls fotovoltaics de 25,2 kWp per tal de millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO₂

– Els panells solars fotovoltaics aprofiten l’energia de la llum del sol per a convertir-la en electricitat que s’usa després per a autoconsum de l’edifici

– La instal·lació ha comptat amb una subvenció de la Diputació de València dins del Pla Reacciona

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha instal·lat 56 panells solars fotovoltaics de 25,2 kWp en la coberta de l’edifici públic on s’ubiquen la Casa de la Cultura i la Biblioteca Municipal, per tal de millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de CO₂.

Els panells solars fotovoltaics aprofiten l’energia de la llum del sol per a convertir-la en electricitat que s’usa després per a autoconsum. Per tant, aquesta energia obtinguda mitjançant aquest sistema, deixa de ser consumida de la xarxa elèctrica.

L’Ajuntament continua treballant per a implantar energies renovables i aplicar polítiques respectuoses amb el medi ambient. Aquesta instal·lació fotovoltaica suposa una producció d’energia renovable de 39.162 kWh a l’any i una considerable reducció anual d’emissions CO₂ de vora 13.800 kg/any (unes 342 tones menys de CO₂ en 25 anys).

La inversió total de la instal·lació dels panells solars fotovoltaics en la Casa de la Cultura i la Biblioteca Municipal ha ascendit a 35.828,10 euros, dels quals una part s’ha sufragat amb una subvenció de la Diputació de València dins del Pla Reacciona (25.200 euros) i l’import restant ha estat assumit pel consistori valler (10.628,10 euros).

Esta inversió tindrà un període de retorn de poc més de 2 anys, ja que els panells solars de l’edifici permetran estalviar més de 4.500 euros a l’any en electricitat. L’estimació és que durant la vida útil de la instal·lació, el poble de Tavernes estalvie més de 147.000 euros gràcies a l’energia renovable de la llum del sol.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha remarcat que “aquesta instal·lació és una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient i aporta un gran estalvi energètic i econòmic a Tavernes. Un dels nostres objectius és seguir avançant en la transició energètica del municipi i complir amb els objectius de desenvolupament sostenible”.

Et Pot Interessar