Tavernes inicia l’ocupació de terrenys al sector 13 de la platja per a acabar el col·lector de pluvials

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha formalitzat este matí les actes d’ocupació dels terrenys per on transcorrerà el nou col·lector d’aigües pluvials de la platja, un pas decisiu per a fer realitat una reivindicació històrica que solucionarà els problemes d’inundabilitat en la zona de l’avinguda de la Marina, huit mesos després de que Diari Serpis avançara esta actuació.

Amb la formalització de les actes i la cloenda del procediment administratiu per a l’ocupació dels terrenys, s’inicien els tràmits per a aprovar el projecte d’execució i la licitació. Amb este horitzó, el consistori preveu començar les obres en 2019. No obstant, l’Ajuntament s’arrisca a una batalla legal, com ja va advertir també Diari Serpis en octubre, i de fet, gran part dels propietaris afectats ja han anunciat la seua intenció de recórrer als tribunals. 

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la redacció d’un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana, que subvencionarà una part important de l’import de les obres.

Amb el projecte del nou col·lector d’aigües pluvials impulsat per l’equip de govern liderat per Jordi Juan, d’una banda es donarà solució als problemes recurrents d’inundabilitat en la zona de l’avinguda de la Marina, i d’una altra, es descongestionarà el trànsit de la platja amb l’obertura d’un carrer de 18 metres d’amplària en sentit contrari al de Blasco Ibáñez i paral·lel a este. A més, s’evita intervenir per a alçar el paviment de l’avinguda de Blasco Ibáñez, que era per on havia de passar el col·lector tal com estava previst en el projecte anterior.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha ressaltat que “s’ha treballat braç a braç amb la Direcció General d’Aigües per a donar eixida a este assumpte prioritari per a l’Alcaldia. A més, hem aconseguit que la Generalitat assumisca una part important de les obres, gràcies a les gestions de l’alcalde”. “Així, el nostre treball comença a donar els seus fruits amb este pas decisiu que hui hem fet,  i hem preparat el terreny per a fer realitat el col·lector tan prompte com siga possible”.

Per altra banda, Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, ha destacat que “amb este acte consumem les gestions de més d’un any per a obtenir els terrenys per on passarà el col·lector de la platja. Ara comença una nova etapa que arranca amb pas decidit i que ens ha de dur a l’inici de les obres.  Esperem i desitgem que es produïsca a principis del 2019”

Este procediment d’ocupació directa dels terrenys s’ha realitzat gràcies a una modificació de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, impulsada en les Corts precisament per Jordi Juan.

Et Pot Interessar