15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Tavernes inicia la fase de licitació per a la instal·lació d’un ascensor en el cementeri municipal

· L’ascensor es situarà en la zona nord del cementeri municipal i facilitarà l’accés als vianants

· El consistori destina una inversió de vora 90.000 euros per a la seua instal·lació

L’Ajuntament de Tavernes, dins de les actuacions d’ampliació i adequació del cementeri municipal, ha iniciat de nou la fase de licitació de l’ascensor que s’ubicarà en la zona nord i que facilitarà l’accés als vianants. Cal recordar que, després de resoldre la primera licitació, l’empresa adjudicatària va renunciar a l’execució del projecte.

Es tracta d’una situació poc habitual una vegada la licitació s’ha resolt, però gràcies a les gestions realitzades per l’Ajuntament hem pogut mantindre la subvenció de la Diputació de València per a realitzar aquesta millora i tornar a iniciar la fase de licitació, ja que nosaltres sí que hem complit amb tots els terminis legals”, ha afirmat l’alcalde Sergi González.

Així, el consistori estima una inversió total de 89.123,42 euros, amb una aportació de 49.406,93 euros provinent de fons propis i d’una subvenció directa de la Diputació de València que ascendeix a 39.716,49 euros. La instal·lació de l’ascensor permetrà comunicar el nivell del sòl del cementeri, amb la zona nord de l’ampliació, eliminant les barreres arquitectòniques pròpies de l’orografia dels terrenys, i assegurant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquestes obres tenen un termini d’execució de tres mesos i asseguren l’accessibilitat de l’ampliació del cementeri municipal després de l’execució de les primeres fases de les obres.

En els últims anys, s’han condicionat els terrenys per a la instal·lació de nínxols en la banda nord i s’ha obert un nou vial d’accés per a vehicles a la nova zona, a més s’han rehabilitat les zones més deteriorades, adequat nous espais per a urnes funeràries, s’ha construït un ossari en el jardí de la memòria on dipositar les restes de les casetes extintes i s’han substituït les plaques de fibrociment de les cobertes de l’edifici central del cementeri.

Articles relacionats