10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Tavernes de la Valldigna comptarà en 14 nous desfibril·ladors

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Sanitat, ha adjudicat la compra de 14 desfibril·ladors semiautomàtics. Aquests 14 nous aparells se sumen als 4 actualment existents i Tavernes passa a ser una de les poblacions més ben cardioprotegides de la Comunitat Valenciana.

La regidora Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Sanitat, ha recordat que “les parades cardio-respiratòries són una de les principals causes de mort. Cada minut que passa esdevé vital per a la persona afectada. Cal actuar tan ràpidament com es puga, per això és important tindre un desfibril·lador a prop. Una ràpida actuació pot salvar la vida d’una persona”.

Els desfibril·ladors comprats per l’Ajuntament s’instal·laran a:

Instal·lació Esportiva Vergeret
Casa de la Cultura
Ajuntament
Braç Treballador
Escoleta Víctor Calatayud
Tourist Info
Mercat Municipal
Llar dels Jubilats
CEIP Magraner
CEIP Divina Aurora
CEIP Sant Miquel
CEIP AlfÀndec
Vehicles Policia Local (2)

La compra i subministrament dels 14 aparells comprén també els cursos de formació per a tota la Policia Local i per a persones dels edificis on estaran muntats els desfibril·ladors. Aquestes accions formatives són homologades i inclouen coneixements de Suport Vital Bàsic.

L’objectiu dels cursos és que els assistents reben la formació teòrica i pràctica necessària per a conéixer la cadena de supervivència, que siguen capaços d’identificar una parada cardio-respiratòria, que aprenguen a fer una RCP efectiva i que sàpien l’ús del desfibril·lador.

Articles relacionats