13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Tavernes aprova modificacions de crèdit per a col·laborar amb una ONG i acabar el trinquet

El ple de Tavernes ha aprovat per unanimitat la proposta de modificació de crèdit per a firmar un conveni que permeta atendre des del consistori una part de les necessitats de la ONG de desenvolupament Viviendas para los sin techo, amb la finalitat de col·laborar amb el projecte de reforçar les estratègies de prevenció en la lluita contra la malària a Guinaw Rails Nord, un dels setze districtes de Pikine (Senegal), a través de la compra de mosquiteres per a llits que beneficiaran unes 500 famílies.

La modificació de crèdit en el pressupost del 2019 ascendeix a un total de 1.165 euros en la partida d’altres ajudes socials, a conseqüència de la recaptació de l’obra de teatre solidària L’últim viatge a Treblinka, celebrada el passat 17 de febrer a la Casa de la Cultura i que va tindre una gran acceptació entre els veïns de Tavernes. Esta col·laboració de l’Ajuntament amb la ONGD Viviendas para los sin techo referma el compromís solidari del consistori i de la població vallera amb els més necessitats.

D’altra banda, en aquesta sessió celebrada dilluns també va quedar aprovada la modificació de crèdit, amb un total de 14.000 euros, per a dur a terme la remodelació del trinquet municipal del poliesportiu, que tindrà un cost final de 71.000 euros. La Diputació de València va otorgar al consistori valler una subvenció de 57.000 euros per a executar les obres necessàries en el trinquet, i esta modificació de crèdit permetrà a l’Ajuntament completar la inversió i dotar esta instal·lació esportiva de totes les necessitats.

Gràcies al superàvit de 4 milions resultant de la liquidació del pressupost del passat any i la reducció del deute en més de 22 milions des del 2011, l’Ajuntament pot fer front a inversions d’este tipus per a millorar les infraestructures de Tavernes i recolzar esports minoritaris, però amb molta història, com la pilota valenciana.

Articles relacionats