Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents

Huit, han segut els membres detinguts en Gandia d’una família per tenir quatre punts de venda de droga.

Agents de la Policia Nacional pertanyents a la Comissaria de Gandia han detingut a la capital de la Safor a huit membres d’una mateixa família, quatre homes i quatre dones entre 19 i 39 anys d’edat, com autors dels delictes de pertinència a un grup criminal i contra la salut pública per disposar de quatre punts de venda de substàncies estupefaents a Gandia.

El agents han realitzat quatre registres domiciliaris on han trobat 90 grams de cors de marihuana, més de 1200 euros, un pes de precisió i un revòlver detonador.

Les investigacions es van iniciar arrel de diverses queixes veïnals rebudes des d’un barri de Gandia, en les que informaven del “creixent clima d’inseguretat i alarma que estaven creant diversos membres d’una mateixa família, ja que estarien distribuint variades substàncies estupefaents des dels seus domicilis, tots ells ubicats al mateix edifici ,al que s’apropaven gran quantitat de persones”.

Els investigadors després de diverses comprovacions i establir els corresponents dispositius, van realitzar quatre entrades i registres en els que han desmantellat els punts de distribució de substàncies estupefaents en quatre cases, d’un mateix bloc, en els quals habitaven huit persones d’un mateix clan familiar, que van ser detingudes per un delicte de pertinença a un grup criminal i contra la salut pública.

Els arrestats, dos d’ells amb antecedents, han sigut posats en llibertat una vegada escoltats en declaració, no sense abans ser advertits de la seua obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan siguen requerits per a tal.

 

 

Troben una tortuga varada a la platja de Gandia

-Un grup de banyistes l’ha trobat a primera hora del matí i han donat avís a la Polícia Local

Un grup de banyistes ha trobat aquest matí una tortuga boba varada a la platja de Gandia, que serà rehabilitada a l’Oceanogràfic segons ha informat la Policia Local de Gandia en Twitter. 

Els banyistes han donat la veu d’avís al trobar-se la tortuca a vora mar, notificant-se de inmediat al centre de recuperació de l’Oceanogràfic per a la seua recollida i rehabilitació. 

Trobar aquesto animals per a la seua recuperació es du a terme, en gran part, gracies a la col·laboració de peixcadors, banyistes i altres col·lectius que les troben a l’aigua. La xifra d’exemplars rescatats des de que es va obrir el centre quasi ha arribat a 500.

Bombers rescaten a una dona en Xeraco després d’un accident

Els cossos de bombers de Gandia i Cullera han lliberat a una dona que havia quedat atrapada a l’interior del seu vehicle al tindrer un accident.

A les 8:00h d’aquest matí, efectius dels bombers de Gandia i Cullera, han rescatat a una dona que havia patit un accident, el qual li ha causat un atrapament mecànic lateral que li impedia eixir del vehicle. L’accident ha tingut lloc al Camí dels Marjals, en Xeraco, a l’altura del poliesportiu.

El servici de les dotacions ha finalitzat mig hora després.

La policia intervé 500 plantes de marihuana en un pis de Gandia i deté al responsable

Agents de la Policia Nacional han desmantellat un punt de cultiu accelerat i distribució de marihuana en un habitatge de Gandia, en el qual es van intervenir més de 500 plantes, i han detingut a un home de 44 anys, d’origen lituà, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat, les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que en un habitatge de la localitat es podria estar conreant marihuana. En l’immoble no vivia ningú però tots els dies acudia un home que prenia moltes mesures de seguretat en arribar i abandonar el lloc.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància en els voltants del domicili i van esbrinar que l’habitatge estava destinat única i exclusivament al cultiu de marihuana. En el registre es va comprovar que en el saló havia instal·lat un hivernacle amb 320 plantes, amb totes les parets folrades amb material aïllant tèrmic, amb un sofisticat sistema hidropònic per al creixement sense necessitat de terra, la qual cosa facilita una major optimització de l’espai.

Hi havia també un sistema de reg individualitzat a cada planta i automatitzat, sistema de ventilació amb dues potents turbines, un filtre, ventiladors per a refrigerar l’ambient i dos equips d’aire condicionat. La llum i la calor eren proporcionats per un gran nombre de bombetes d’alta potència.

En una altra de les habitacions es va localitzar un altre hivernacle per al cultiu accelerat en el qual es van intervenir 214 plantes en procés de creixement, així com una altra estada dedicada a l’assecat, on es van intervenir 400 grams de cors secs.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van detenir en els voltants de l’habitatge al sospitós com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El detingut, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

El balanç de seguretat de Falles es salda amb cinc baralles i 10 actes per tinença d’estupefaents

Jose Manuel Prieto, coportaveu del Govern, i Àngels Pérez, regidora delegada de Seguretat de Gandia han fet balanç de les incidències en els dies de Falla, i han destacat que tot i la massiva afluència de visitants, les festes se salden amb cinc baralles, 10 actes per tinença d’estupefaents i 17 per incompliment de l’Ordenança de la Convivència, un concepte que de forma majoritària contempla infraccions per orinar en la via pública. 

Com regidor delegat de Falles, Jose Manuel Prieto ha destacat les altíssimes quotes d’afluència i d’ocupació hotelera que s’han produït. «Tot i la gran afluència, la notícia és que tot ha anat bé exceptuant dos incidents dels quals ja hem donat compte. El dispositiu ha funcionat a la perfecció. Les comissions falleres també han complert amb la seua part i han respectat els horaris de revetlles«.

D’altra banda, han informat dels acords de la Junta de Govern. El primer dels punts acordats ha estat l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i Creu Roja Assemblea Local Gandia relatiu a l’activitat de salvament i socorrisme a les platges del terme municipal.

D’aquesta manera Creu Roja es compromet a realitzar el servei de salvament i socorrisme a les platges de Gandia durant el present any 2017, així com la prestació del servei d’ajuda al bany a persones amb mobilitat reduïda en dos períodes diferents.

D’una banda, del 16 de març al 15 d’octubre de 2017, el servei serà de vigilància, salvament i socorrisme en platges i per una altra del 16 d’octubre a 31 de desembre de 2017, el servei serà de manteniment i prevenció de mitjans materials i embarcacions.

L’acord té un import de 385.000 € i s’abonarà en sis pagaments que van des d’un primer a la signatura del conveni fins a l’últim, previst per al 15 de setembre d’aquest any.

Prieto ha valorat l’acord afirmant que «la platja de Gandia continua a ple rendiment, no només està impecable durant l’estiu sinó que realitzem un treball durant tot l’any. El servei de socorrisme és una de les potes fonamentals del servei que prestem als usuaris. Amb l’acord garantim la seguretat en el nostre principal aparador turístic«.

El següent acord adoptat ha estat la ratificació del conveni de subvenció entre el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) i l’Ajuntament de Gandia. Un acord signat el passat 21 de setembre i que avui hem ratificat.

La mesura permetrà a estudiants de la nostra ciutat completar a l’estranger la seua formació el que els possibilitarà enriquir les seues capacitats. «L’actual govern tal com ha vingut demostrant al llarg de la present legislatura, continuarà donant suport a la formació dels estudiants per millorar les seues possibilitats laborals de futur. Aquesta mesura continua en la nostra aposta d’ajudar a tots aquells que necessiten una ampliació o un enriquiment de la seua formació. Les administracions hem d’estar d’aquest costat, ja que repercutix en el benestar i el futur de generacions més formades«.

Per la seua banda, Àngels Pérez ha destacat que «els resultats són positius. Hem tingut dos incidents. D’una banda, el primer dia de mascletà hi va haver dos ferits però el dispositiu va ser eficient i es va actuar amb coordinació. L’alcaldessa de Gandia ha pogut parlar amb les dues persones afectades el mateix dia i ahir ho vam tornar a fer. Es troben perfectament«. Pel que fa a l’incendi d’un habitatge ahir al carrer Morán Roda, Pérez ha informat que es va produir per una espelma que era manipulada per un menor dins de l’habitatge.

Pel que fa a les incidències, la regidora va informar que es van registrar cinc baralles, es van aixecar 10 actes per tinença d’estupefaents, 17 per incompliment de l’Ordenança de la Convivència. A més Creu Roja va atendre 10 persones per intoxicacions etíliques i només hi va haver de lamentar la crema d’un contenidor.

Finalment, la regidora de Seguretat va voler agrair als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat així com Creu Roja i Protecció Civil, «el treball que han desenvolupat durant els últims dies. Unes jornades de festa que han omplert els nostres carrers amb milers de persones i que han convertit les festes del 2017 unes de les més multitudinàries dels últims anys«.

Un detingut per robar maquinària d’una explotació agrícola de Gandia

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia a un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força d’un tractor i un retrovato valorats en uns 3.500 euros d’una explotació agrícola.
Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els policies que s’havia produït el robatori d’un tractor i un retrovato en una explotació agrícola de Gandia.
Els agents van esbrinar que a la finca, tancada, s’havia accedit fracturant els cadenats de les portes d’accés per a, a continuació, apoderar-se d’un tractor de la marca Ebro valorat en 2.500 euros i un retrovato valorat en 1.000 euros. La maquinària robada la tenien en l’explotació a manera de prova, ja que era propietat d’un taller de Xeresa, detalla la Policia en un comunicat.
Durant les perquisicions, els investigadors van determinar que l’autor havia de tenir certs coneixements sobre la mecànica dels tractors ja que per a la seua arrencada calia activar una palanca de descompressió que es trobava sota el capó. Així mateix, van descobrir la possible localització del tractor per marques trobades de les rodadures de rodes de tractor en els voltants de l’explotació.
En la mateixa línia, els policies van esbrinar la identitat del sospitós i després de ser citat va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força. El tractor i el retrovato va ser localitzat i recuperat en un camí rural de Gandia.
El detingut, un home de nacionalitat espanyola sense antecedents policials, va ser posat en llibertat després de prestar declaració no sense abans ser advertit de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan siga requerit per a açò.

Mor als 101 anys el multimilionari David Rockefeller

El banquer multimilionari David Rockefeller ha mort este diumenge d’un atac al cor, als 101 anys d’edat, mentre dormia a sa casa dels turons de Pocantino.

Així ho ha confirmat el seu portaveu, Fraser P. Seitel, a alguns mitjans nord-americans com a ‘The New York Times’ i ‘Wall Street Journal’.

La seua família va controlar durant més d’una dècada el Chase Manhattan Bank, el qual va presidir durant anys. L’ara mort va crear la Comissió Trilateral el 1973, considerada una de les organitzacions privades més influents del món.

Amb una fortuna de 3.300 milions de dòlars (30.070 milions d’euros), ocupa el lloc 581è de la llista ‘Forbes’ publicada este dilluns.

LA SETMANA SANTA DE GANDIA EN 180 PÀGINES

El Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia ha estat l’escenari este cap de setmana de la presentació del ‘Passio’ 2017, la revista oficial de la Setmana Santa de Gandia, així com el cartell anunciador i la guia de processons.
L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Gandia, el delegat del Govern en la CV, el president de la Diputació de València, així com de la presidenta i padrina de la Setmana Santa, autoritats municipals i eclesiàstiques, germans majors, cambreres, assemblearis i públic en general.
En primer lloc es va presentar el cartell anunciador de la Setmana Santa 2017, obra de Céssar Climent, professor d’Educació çSecundària, qui va explicar que està inspirat en el rostre del Crist crucificat, de Velázquez, actualment en el Museu del Prado. La tècnica empleada és mixta, utilitzant una gamma de colors reduïda per a centrar tota la seua atenció en la figura de Crist.
Seguidament, es va presentar la guia de processons, una guia de butxaca, amb tiratge de 15.000 exemplars, en la qual es poden trobar de forma clara i concisa, els horaris i itineraris de tots els actes, processons i Sants Oficis de la Setmana Santa, a més, tenint enguany la novetat de presentar tres parts ben diferenciades en comptes de les dos tradicionals, afegint un criteri de cerca per Germandats, als ja utilitzats normalment de cerca per dies i per plànols de les processons comunitàries.
A continuació es va presentar la portada del Passio, que enguany ha sigut dissenyada per José Cosme Rodríguez, artista – investigador, doctor en Belles Arts, teòleg i director de la càtedra de «Art i tecnologia» en la UCV-IVAM.
Segons va explicar el seu autor, la portada està inspirada en dos vessants: una primera personal, la relacionada a la seua infància en la platja de Gandia, i d’altra banda, també una evocació al lloc on estem, a Gandia amb la seua platja, amb l’arena amb i el mar Mediterrani, per la qual cosa, com indica Cosme, «tenia sentit fer una proposta que tinguera a veure amb el lloc, no solament la part del centre de la ciutat, sinó també del mar». A nivell tècnic, és un treball que intenta unir l’art contemporani amb la teologia, on l’espectador es qüestione plantejaments religiosos.
La presentació de la Revista Passio va estar a càrrec del vicepresident de Cultura de la Junta Major, José Ignacio Moreno Latorre, qui va detallar la composició del llibre que té de títol “Divinae Misericordiae”, del qual s’ha fet un tiratge de 2.000 exemplars, enquadernats en tapa dura i que consta de 180 pàgines a tot color.
El llibre ha sigut dissenyat i maquetat per Luis Muñoz i l’equip de Kazados Photos, i les separates del qual estan realitzades amb fotografies de la seua «Col·lecció DivinaeMisericordiae».
El llibre consta de dues parts, una primera protocol·lària i institucional, amb els saludes de la Presidenta i l’abad, la presentació de l’Assemblea General, la Junta Directiva, el pregoner i la padrina de la Setmana Santa 2017, Carmen Gregori, així com la presentació del cartell i la portada del Passio, finalitzant aquesta part amb el Pregó del 2016, les fotografies guanyadores del XXXV Concurs Nacional de Fotografia i el monogràfic amb la història de la Germanor de La nostra Senyora dels Dolors.
La segona part està formada per articles i reflexions sobre la Setmana Santa, col·laboracions de les Germandats i un resum de les activitats realitzades, finalitzant amb els horaris dels Sants Oficis, actes processionals així com col·laboracions publicitàries. Una secció on enguany s’ha volgut posar més èmfasi a l’hora d’explicar totes aquelles activitats que duen a terme cadascuna de les Germandats de Gandia, no solament durant la Setmana Santa, sinó durant tot l’any, i que moltes vegades passen desapercebudes, però en realitat, tenen moltes més importància, per la qual cosa s’intenta recalcar que la vida de les confraries en particular, i de la Setmana Santa en general, es vertebra per totes les activitats i tots els actes que s’organitzen i desenvolupen al llarg de l’any.
Va finalitzar l’acte amb el lliurament dels primers exemplars a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a la presidenta de la Junta Major, Mª José Martí, l’abat i consiliario de la Junta Major, Ángel Saneugenio i la padrina de la Setmana Santa, Carmen Gregori.
Finalment, des de la Junta Major de Germanors, s’ha agraït especialment a la Diputació de València la seua col·laboració en la impressió d’aquest llibre.