25.7 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

Som Plàstic Preciós deixa la seua activitat per col·laborar en la superació d’aquesta crisi.

Som Plàstic Preciós la Safor, és una ONG que ens dedica a la conscienciació sobre un ús responsable del Plàstic, així com a la producció de petits objectes elaborats amb residus plàstics que puguen satisfer diferents necessitats quotidianes.

Davant la situació extraordinària d’emergencia sanitaria deguda al COVID-19, Som Pàstic Preciós va deixar a una banda la seua activitat programada i va centrar-se en fer allò que estiguera a la seua mà per col·laborar en la superació d’aquesta crisi.

En aquest sentit, arran del sorgiment del moviment de Makers Coronavirus, se van unir des d’un primer moment del subgrup creat a La Safor.

Concretament el grup de Makers consisteix en un conjunt de persones que voluntàriament s’ofereixen per establir una xarxa de coordinació comarcal a través de la qual abastir els centres sanitaris i altres que requerisquen de pantalles facials protectores, caracteritzant-se la majoria de membres d’aquest grup per tindre impressores 3D o altres instruments amb els quals poder desenvolupar aquests models i anar perfeccionant-los mitjançant el treball en grup.

Els canals d’organització via xarxes socials, fent ús d’aplicacions per a la comunicació i d’altres per poder tindre una mena d’inventari comú on se registra els diferents centres que requereixen pantalles protectores, el nombre d’unitats que necessiten i el dia i la persona que finalment les entrega. Aquesta fórmula d’inventari comú permet treballar el més ràpid possible, de manera que, encara que la petició de material se li realitze a una persona, tothom del grup té accés a aquest requeriment podent començar a produir el material i entregant-lo al més aviat possible.

En un primer moment es va produir pantalles protectores amb la impressora 3D, mentre al mateix temps des de la ONG es desenvolupa el disseny d’un motlle amb el qual poder fabricar amb la injectora manual les pantalles protectores i així no sols multiplicar la capacitat de producció, passant d’1 unitat/h a 10 u/h per tal de poder cobrir les necessitats dels centres sanitaris i d’altres el més ràpid possible, sinó que aquest fet també  permet elaborar amb plàstic reciclat i amb un millor acabat. Per fer possible aquestes actuacions cal referenciar també a l’empresa ESHER mecanizados CNC, situada a la localitat de Gandia, que des d’un primer moment  es va oferir de manera totalment desinteressada a realitzar el motlle com més prompte millor per a col·laborar amb la causa. Cal anomenar també a l’empresa Oracingwheelchair, també a Gandia, i al seu equip tècnic que es van oferir igualment a la fabricació del motlle.

El grup de Makers ja ha fet entrega de més de 300 pantalles i Som Plàstic Preciós la Safor pot produir al voltant de 70 unitats/dia. Per exemple alguns dels primers centres sanitaris en rebre les pantalles el centre de salut de Vilallonga, els consultoris d’Ador, Llocnou/Almisserà/Castellonet, Palma de Gandia i Ròtova/Alfauir i l’Hospital de Gandia, del qual es continua pendent de demanda i necessitats. A més a més s’han rebut moltíssimes peticions i encàrrecs, tant de municipis de la comarca com d’altres centres sanitaris situats a la Marina Alta. La intenció serà tractar de cobrir les necessitats que puga tindre tot el personal sanitari, així com si entre tothom s’aconsegueix abastir-les, encaminar-se cap a la producció cap a altres sectors que també les necessiten urgentment com per exemple institucions residencials, departaments de Serveis Socials, persones en majorsituació de vulnerabilitat i/o de risc, etc.

Des d’ací manem suport i ànims a tota la gent per a superar aquesta pandèmia junts.
Nosaltres ja estem ficats amb la producció!

Articles relacionats