Somriures, càntics i esperança en el desembarcament dels migrants de la flota de l’Aquarius

Dispositiu de voluntaris preparat per a l’arribada dels vaixells.

Les 629 persones de 26 nacionalitats que formen la flota del Aquarius han culminat aquest diumenge la seva arribada al Port de València després de superar una travessia de vuit dies per mar. ‘Esperança del Mediterrani’, el dispositiu d’acolliment dels tres vaixells, ha mobilitzat a 2.300 persones entre voluntaris, sanitaris, policies, traductors i altres efectius.
El navili Orione de l’Armada italiana ha estat l’últim a arribar a València i ha completat així el periple de la flota, que va arrencar dilluns, després que Itàlia i Malta es negaren a rebre als refugiats i el president del Govern, Pedro Sánchez, donara instruccions per al seu acolliment i les autoritats valencianes oferiren València com a port segur.
El desembarcament s’ha perllongat durant més de set hores en un matí de diumenge, des que a l’alba, a les 6.30 hores, es començara a albirar entrant per la bocana del moll 1 del Port el Dattilo de la Guàrdia Costanera d’Itàlia. L’Aquarius, el buc que dóna nom a la flota, li ha pres el testimoni quatre hores després.
L’èxit i la cara més humana de l’operatiu ha quedat emmarcada amb els somriures, càntics i l’ “actitud d’esperança” que s’han trobat els sanitaris que han atès als migrants a bord del vaixell italià Dattilo i l’operatiu que els ha rebut a peu de moll, que han destacat la seva “lliçó de civisme”.
El primer balanç mèdic és positiu, amb la majoria de persones en condicions acceptables malgrat la fatiga de la travessia. Algunes embarassades ja han estat traslladades a hospitals i menors i adults també assistits. Els migrants presentaven a la seva arribada més patologies lleus de l’esperat, la majoria cremades, malestars i afeccions de pell.
Una de les reaccions de la jornada ha estat la del pare Ángel, fundador de Missatgers per la Pau, qui ha celebrat viure “un dia preciós, històric”, però ha recordat que la crisi migratòria segueix: “És cert que hi ha un abans i un després, però segueixen arribant altres refugiats a les costes espanyoles i no estan tan ben atesos”.
L’interès per aquest punt d’inflexió ha traspassat fronteres: més de 600 periodistes de 160 mitjans de comunicació nacionals, països europeus i fins i tot Xina i Estats Units han estat pendents de l’acolliment des de la dàrsena del Port. Els conductors dels autobusos públics de València també han mostrat la seva cara més humana, en oferir-se deu com a voluntaris per transportar a la premsa a l’epicentre en les llançadores.
Un jove de 29 anys de Sudan del Sud ha estat el primer migrant a completar la identificació i examen per part dels policies i sanitaris desplegats en el port de València. El dispositiu continuava a mig dia perquè totes les persones a bord dels vaixells passen aquest procés i s’inicie el procediment d’acolliment, per la qual s’ha ofert a col·laborar França i també ajuntaments de tota Espanya, altres governs autonòmics, associacions, famílies.
En el seu procés d’integració, Creu Roja els ajudarà mitjançant el coneixement de l’idioma i la cultura. Passaran per centres d’acolliment en funció de les seves característiques, amb l’objectiu de respectar l’agrupació familiar i la unitat dels menors. Les dones a bord de la flota reben atenció especial per detectar si han estat víctimes de tracta.
Tots els migrants de la flota de l’Aquarius tindran autoritzada una entrada extraordinària a Espanya per motius humanitaris de 45 dies, una vegada passen els tràmits documentals per part de la Policia. A partir d’aquest moment, estaran tutelats per ONG i per part del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Podran anar a Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) els que es troben en determinades situacions, en funció del que determine l’autoritat judicial.

La participació femenina en la 10K Noctura de Gandia supera la mitjana del circuit de curses

La 10K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros manté des dels seus inicis una participació femenina que ronda el 30%, una xifra per sobre de la mitjana de dones en el Circuit de Curses Populars de la Diputació de València en 2017, que va ser del 25%. Esta és una de les dades que han destacat en la roda de premsa de presentació el president del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, Vicent Boscà, entitat organitzadora de la prova, i la regidora d’Esports, Lydia Morant. Tots dos han coincidit que, que encara cal treballar per a visibilizar l’esport femení, tot i que el percentatge és esperançador i molt positiu en una carrera mixta d’aquestes característiques.
La setena edició del 10 K Nocturn se celebrarà aquest dissabte, 9 de juny. Vicent Boscà recorda que des de l’edició de 2015, quan va morir Toni Herreros, la carrera ret un homenatge a qui va ser entrenador nacional d’atletisme i vicepresident del club, “una persona molt volguda al món de l’esport”. Les inscripcions ‘en línia’ segueixen obertes fins a les 23:59 hores d’aquest dimecres. L’eixida serà a les 21.30 hores des del carrer Clot de la Mota i la meta estarà situada en el passeig marítim Neptú. De moment més de 2.500 persones ja han confirmat la seva participació.
Per cinquè any consecutiu la carrera s’inclou en el circuit de la Diputació, que reprèn el seu calendari després del 10K de Manises del passat 12 de maig. Lydia Morant apunta que “és una de les carreres més ràpides de la província i perfecta per fer marca”. En 2017 la van guanyar en categoria absoluta Hassane Ahouchar (Gaes Running Team), amb un temps de 29 minuts i 30 segons, i Fátima Ayachi (CA Cárnicas Serrano), amb 35:17.
Boscà afig que l’esdeveniment “posseeix a més un marcat caràcter turístic, ja que atreu a moltes persones de diversos punts del país, de fet aquest any estaran representades 21 províncies espanyoles, la majoria de València, seguides d’Alacant, Madrid i Albacete”. En aquest sentit, l’organització ha involucrat a empreses privades i diverses entitats amb la finalitat de que els participants no només vinguen a córrer sinó que allarguen la seva estada a Gandia i gaudeixen de tota la seva oferta. El president del club comenta que organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques “suposa molt treball per part de tots”, i ha agraït la col·laboració de l’ajuntament, dels voluntaris, així com dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els sanitaris que treballaran durant aquesta jornada.

Fira del Corredor
El lliurament de dorsals serà el divendres, 8 de juny, de 18:30 h a 21 hores, i el mateix dissabte, de 10 h a 14 hores en el RH Bayren Hotel & SPA, aprofitant la Fira del Corredor, que aquest any com a novetat es realitzarà a l’interior de l’hotel amb diversos expositors i marques comercials relacionades amb l’esport i el “running”. Dissabte a la vesprada de 17 h a 20.30 h, els dorsals es lliuraran al costat de l’eixida, en l’avinguda de la Pau, prèvia presentació d’un document d’identificació acreditatiu. El lliurament de trofeus serà a l’esplanada del Club Nàutic.
L’itinerari, totalment pla i amb l’estampa de la platja gandiana, està homologat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme. S’estableixen les categories junior, promesa, absolut, màster A, màster B, màster C, tant en modalitat femenina com a masculina, i la de corredors locals. Durant el circuit hi haurà un control d’avituallament aproximadament en el quilòmetre 5. La sortida es realitzarà en quatre calaixos separats en funció del ritme previst per cada corredor a realitzar la prova; per sota de 35 minuts, 40 o 45 minuts i per sobre d’aquest registre. La carrera serà cronometrada pel sistema de xip no retornable.
Respecte a la manera d’inscriure’s, aquells que competeixin en el Circuit de Curses de la Diputació de València l’hauran de fer a través de la web “www.circuitodiputacionvalencia.es”, i la resta al portal oficial de la carrera: “www.10kgandia.com”.

El Club d’Atletisme Safor Delikia Sport obté dotze metalls en el Campionat Provincial Individual U16

El Club d’Atletisme Safor Delikia Sport va participar en el Campionat Provincial Individual U16 (cadet) a l’Aire Lliure, disputat dissabte passat a Xàtiva, on va aconseguir un botí de 12 medalles; de les quals 6 d’or, 3 de plata i 3 de bronze. A més, el club suma una nova mínima nacional amb Daniel Ros (imatge superior) en perxa. Ros, amb un salt de 3,60 m, va millorar en 15 cm la seua marca personal i aconsegueix el bitllet per al Campionat d’Espanya, a disputar el pròxim 30 de juny a Castelló.

L’esdeveniment va estar marcat per les altes temperatures, que van condicionar l’obtenció de millors registres. No obstant això, el club va participar en la majoria de les proves i molts atletes van millorar les seues marques personals.

A més de Daniel Ros, van ser medalla d’or en les seues respectives proves Borja Ortega als 1.000 ml amb 2:42.22; Aitana Ferrairó en salt de llargada amb 5.01 m; Nerea Almiñana en martell amb 41.45 m; Neus Sansaloni en els 1.000 ml amb 3:09.69 (també va participar en els 100 ml); i Laia Almenar, primera en javelina amb 30.13 metres.

Van ser plata Pau Frontera i Mireia Juan, tots dos en martell, i la citada Aitana Ferrairó, en triple salt. Es van pujar al tercer calaix del podi Vicente José Gimeno (alçada); Borja Climent (javelina); i Isabel Baiona, bronze en pes i participació en disc.

Van completar l’expedició Manel Soler (100 ml i 300 ml); Jhossue Richards Manaca (300 ml i 100 ml); Álvaro Burguera (600 ml i alçada); Roberto Moratal (3.000 ml); Alberto Fajardo (llargada i triple salt); Guillermo Vila (disc I pes); Carlos Pellicer (disc); Almudena de Quero (100 ml); Olga Bosch (100 ml i disc); Nuria Hernández (600 ml); Judit Blasco (1.000 ml); Paula Casanova (1.000 ml); Marta González (100 mt i 300 mt); Nuria Cano (alçada i javelina); Marta Pérez (perxa); Andrea Vercher (llargada i triple salt); Laura Pelegrí (llargada); Alba Eliana Llano (martell) i Alexandra Emilova, en els 3.000 metres marxa.

Autonòmic individual sub 14 de Castelló

D’altra banda, el Safor Delikia Sport va sumar tres nous títols en el Campionat Autonòmic U14 (infantil) Individual a l’Aire Lliure, dins dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana disputat diumenge passat a la pista Gaetà Huguet de Castelló. Els atletes gandians van aconseguir un total de cinc medalles; 3 d’or i dues de plata, i quatre llocs de finalista.

Pujaren al més alt del podi Ángela Casanova en els 2 km marxa, amb un temps de 10:51; Andreu Almenar en triple amb un salt de 10.98 metres i Jordi Miret en alçada amb 1,65 metres. Les segones places van ser per a Nico Wroblewski en llargada, amb 5.28 metres, i Carmen Escrihuela en disc amb 21.60 metres.

Van aconseguir llocs de finalista Joana Escrivà, en ser quarta en javelina amb 22,25 metres; Andreu Almenar, sisè en llargada amb 4.84 metres; i Daniel Jiménez per partida doble, en ser setè en javelina amb 22.58 metres i en disc amb 22.08 metres.

També van participar Binta Kelle Watt en els 80 m.l. amb 11:00 i en els 150 m.l. amb 20:7, i Marina Miñana en els 80 metres tanques amb 16:00, i en els 220 mt amb 40:7. La majoria dels atletes va millorar les seues marques personals.

Aspar nega amistat amb Camps i declara que va advertir en 2009 del negoci roïnós de la Fòrmula 1

L’expilot Jorge Martínez ‘Aspar’ ha assegurat aquest dijous davant el jutjat que investiga presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1 que l’expresident de la Generalitat Francisco Camps no era amic seu i ha explicat que l’any 2009 ja va advertir a l’aleshores vicepresident del Govern valencià, Vicente Rambla, que organitzar el Gran Premi era “roïnós” i generava moltes pèrdues.

Així ho ha manifestat ‘Aspar’ aquest dijous en la seua declaració en el Jutjat d’Instrucció número 2 de València, en el marc de la causa en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1 i en la qual l’expilot, igual que Camps, que declara aquest divendres, es troba investigat.

L’expilot de motociclisme, que va participar en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 de València amb l’empresa Valmor, ha respost a totes les parts presents en la declaració i ha defès que ell no tenia capacitat de gestió ni en les qüestions financeres ni en les comptables i que es dedicava únicament als aspectes tècnics de l’organització de l’esdeveniment.

Així mateix, ha negat que haja mantingut una amistat amb l’expresident Camps, encara que sí ha reconegut que es van viatjar junts a veure el Gran Premi del Japó.

En un altre moment del seu testimoniatge, ‘Aspar’ ha assegurat que a principis de l’any 2009 va mantindre una reunió amb l’aleshores vicepresident Vicente Rambla i que en aquesta trobada li va advertir que la Fórmula 1 no era rendible, que era “roïnosa” i que generava moltes pèrdues.

L’expilot també li va dir al que fóra número dos del govern de Camps que el Gran Premi que s’organitzava en la capital valenciana no tenia beneficis i que no podien seguir organitzant-ho. Malgrat aquest advertiment, l’esdeveniment esportiu va continuar disputant-se a València i l’any 2011 es va firmar una pròrroga per a acollir un altre Gran Premi.

També ha assenyalat que a partir d’aquests advertiments la Generalitat li va comunicar a Valmor el que anava a fer, que va ser que el Govern valencià pagara el cànon de la Fórmula 1. A pesar d’açò, ‘Aspar’ ha afirmat que va insistir que no estava disposat a continuar en eixes condicions, en les quals només es generaven pèrdues.

De fet, en un recent informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia al jutjat, es descriu el procés pel qual Societat Parcs Temàtics de la Comunitat Valenciana i Valmor acaben copromocionant el gran premi. En un dels documents s’arreplega que la situació financera de l’empresa d’Aspar, a la fi de 2009, reflecteix unes pèrdues de 13,5 milions d’euros (ingressos de nou) i que ja estava en causa de dissolució, per la qual cosa es proposava reestablir l’equilibri patrimonial i reestructurar el deute abans del 31 de desembre d’eixe any.

En una comunicació al magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, de data 5 de febrer de 2010, la negociadora de Camps en aquest tema, Belén Reyero -també investigada- li informa que després de la firma del contracte de novació l’agost anterior l’empresa pública que paga el cànon, SPTCV, està amb un risc fiscal derivat de l’IVA de tres milions, per la qual cosa es va decidir que la “millor opció” era “facturar a Valmor, a pesar que el pagador real seria la SPTCV” i li diu que el seu departament financer va canviar la factura “dos vegades” per a “ajustar-la” a les diferents dates de liquidació de l’IVA.

Si bé, la situació de Valmor no li permetia assumir eixa factura i com “el govern valencià no vol perjudicar Valmor de cap manera, finalment han decidit mantindre la situació com estava al principi i que la SPTCV assumisca l’IVA i la factura”. El que significava un nou canvi en la factura.

Així mateix, li traslladava que tenien un altre problema amb l’equilibri financer de Valmor com a promotor privat i que l’estaven intentant resoldre perquè no afectara el Gran Premi eixe any. I afig que d’aquests assumptes li vol mantindre informat completament i de forma directa el vicepresident del Consell i conseller d’Economia.

En un informe de gener de 2010 de la pròpia Reyero sobre la situació patrimonial de Valmor, la negociadora fa referència al “desastre” en la venda d’entrades en 2009 en parlar de les pèrdues.

Per a l’edició de l’any 2010, un apartat del document de la UDEF arreplega correus sobre la “confidencialitat” de la dada de la venda d’entrades i la disparitat entre la informació oficial i real.

Açò es reflecteix en un altre correu de Reyero on li trasllada a una alt càrrec del Consell, el 31 de maig de 2010, que a un mes de la celebració del Gran Premi d’eixe any que li pareixia “important” que el vicepresident Rambla tinguera les dades de venda d’entrades perquè “la veritat és que no són molt bons”.

Es refereix a ells com a dades “molt, molt confidencials (no coincideixen les xifres reals amb les oficials)” i afig que únicament disposen d’ells Valmor i Bancaixa i la Generalitat se’ls passa a ella “per un orde que va donar Rambla”. “El president cada cert temps em crida i me’ls pregunta per telèfon, l’última vegada ahir”, diu en al·lusió a Camps.

Les dades de venda que trasllada són: aforament total, 45.000 seients (xifra oficial 75.000 seients); entrades venudes: 15.578; percentatge venut: 32,36%. D’acord al balanç de summes i saldos de Valmor en 2010, va obtindre uns ingressos per entrades de 8,5 milions d’euros, encara que va ingressar en un compte bancari específic d’açò un total de 4,4 milions.

La xifra de negoci de Valmor en eixe any depenia exclusivament d’aquestes vendes i el compte de pèrdues i guanys en el Registre Mercantil va reflectir un ingrés per les entrades de 9,5 milions d’euros. Per tant, segons l’informe de la UDEF, les dades comptables de 2010 no són reals.

 

Dos bronzes per l’atleta del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport Pilar Rubio en el Campionat d’Espanya Màster

L’atleta del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport Pilar Rubio (F40) -a la dreta de la imatge- es va penjar dues medalles de bronze dissabte passat al XXIX Campionat d’Espanya Màster en Pista Coberta, celebrat a Salamanca. La fondista va competir en els 800 metres llisos, amb una marca de 2:26.54, i en els 1.500 m, amb un crono de 4:53.75 que també li va valdre un altre bronze. En el campionat els atletes valencians van tindre una gran actuació, i van recollir un total de 45 medalles, de les quals 26 metalls per a les dones.

Pilar Rubio participarà en el proper Campionat d’Europa Màster en Pista Coberta, que serà a Madrid del 19 al 24 de març, en la prova dels 800 metres, i també ha estat convocada amb la selecció valenciana per al Campionat d’Espanya de Cross per Federacions, que es disputarà este diumenge a Mèrida. En esta prova també acudirà una altra esportista del club, Andrea Abad, en categoria U23.

Camp a través

D’altra banda, a San Pedro del Pinatar (Múrcia) va tindre lloc diumenge passat el Campionat d’Espanya de Camp a Través U18 i U16 per Autonomies, organitzat pel Consell Superior d’Esports, i al qual va acudir Neus Sansaloni dins de l’equip cadet (U16) femení de la selecció valenciana, junt amb altres quatre atletes. El combinat va aconseguir la desena plaça. A nivell individual, Neus va invertir 12 minuts i 37 segons per a completar el circuit, en l’entorn del poliesportiu, sobre una distància de 3.000 metres.

Els gandians Pablo i Quique Luján, campions del món de vela classe 420

Els germans Pablo i Quique Luján han quedat campions absoluts del món de vela classe 420 (una modalitat no olímpica, avantsala de la disciplina olímpica 470, i en la qual es competeix per parelles) a Austràlia, on s’ha disputat el certamen. Altre valencià, Carlos Balaguer, qui formava parella amb el balear Toni Massanet, ha acabat tercer i s’ha penjat la medalla de bronze. Amb això, de les 64 embarcacions participants, la primera i la tercera han sigut valencianes, i han lluït el logotip del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes). 

Enrique, de 18 anys, i Pablo, de 17, afrontaven este dimecres el sisè i últim dia del certamen des de la tercera plaça i dues grans regates finals convertien als esportistes de Gandia en els grans vencedors. Aquest èxit posa fi a la seua aventura en comú. Des d’ara, Enrique, el major, inicia una nova etapa en la classe olímpica 49er, disciplina en la qual també es competeix per parelles. Mentre, tot apunta al fet que Pablo, el menor, seguirà un any més en 420.

Els ciclistes de la Penya Beniopa tanquen un cap de setmana carregat de podis

A l’esquerra, podi cadet, i a la dreta Patri Soler, a Almussafes.

 

Els ciclistes de l’equip gandià “Ginestar – ULB Sports” aconseguien una nova setmana bons resultats en les seues competicions. 
Dissabte es disputava a Almussafes la 13ª prova puntuable de Ciclocròs, on en la categoria Cadet Jordi Constantino aconseguia de nou una rotunda victòria. A més, la cadet Lucía Martí s’alçava amb la 2ª posició de la seua carrera. En Juvenils Miquel López va demostrar el seu gran estat de forma després d’imposar-se una jornada més en la seua prova. Patricia Solera va tancar el podi per a l’equip gandià en aconseguir la 2ª posició en la categoria sub23. 

Miquel López a Almussafes.

Diumenge València celebrava la 14ª prova puntuable per a la Challenge de la Comunitat Valenciana i l’última carrera de Copa Espanya. El més destacat del Ginestar – ULB Sports va ser Jordi Constantino, qui després d’una vibrant carrera va aconseguir la 3ª posició en la carrera de Copa Espanya; sent el 1er en la classificació de la prova de Challenge. Per la seua banda, Miguel Solera es va classificar en 10ª posició, mantenint una setmana més el mallot groc de líder. A la imatge superior, el podi de la Challenge. 

Els gandians, a las Virtudes.

L’equip sub23 va disputar el diumenge la tradicional carrera nadalenca de las Virtudes, on després d’una carrera molt disputada es va haver de decidir la prova a l’sprint. Alvaro Orengo s’alçava amb la 3ª posició de la prova; Mora va creuar la meta el 4t i Xesco Castelló ho va fer el 5é. A més, Óscar Fabregat va ser el 11é i Alex Gregorio el 26 Junior. 
Amb aquests bons resultats, els equips de competició de la PC Beniopa tancaven un cap de setmana carregat d’èxits.

L’Averlamp Club Volei Gandia es situa a un punt del líder després de guanyar a Quart

L’Averlamp-Club Volei Gandia viatja  diumenge per a enfrontar-se a les 11h contra l’Il·licità Carrús, després de la victòria de diumenge passat a Quart de Poblet que situa l’equip en segona posició a un punt del líder i amb la mirada posada en l’ascens.

Diumenge passat tenia lloc l’últim partit de la primera ronda en primera autonòmica en la qual l’Averlamp tenia un important partit davant el quart  classificat, el Voley Quart, contra el que va aconseguir una importantíssima victòria per 0-3 sets que ñes assenta en el segon lloc de la classificació a només un punt de l’Altealife, i els situa a 4 punts de l’Il·licità Carrús, pròxim rival de les gandianes. 

El partit no va començar bé per a les xiques de la Safor, un rival ben situat en la pista i molt lluitador va impedir que e l’Averlamp poguera jugar còmodament col·locant-se amb un marcador de 20 punts a 14, resultat que feia presagiar el pitjor. Però aquesta temporada les gandianes estan mostrant que són fermes candidates a aconseguir el tan anhelat ascens, i amb una diferència de 6 punts i amb servei a favor, van aconseguir una vegada més remuntar un marcador tan advers com a este, com ja s’ha pogut veure en altres partits. Amb un servei demoledor i amb més lluita que bon joc encertant en cada acció de joc i gràcies a l’ingrés de jugadores que són suplents, el Gandia va aconseguir emportar-se el set per 20-25 punts. Cal destacar l’ingrés en pista de fins a 5 juvenils, destacant el treball de Sandra García i Katrina Lace i de la jugadora sènior Raquel Robles.
En el segon set, el joc va ser molt igualat quedant 23-25.
El tercer i últim set, la capacitat física de les gandianes i la seua convicció van anant a poc a poc aixafant al rival que amb dos sets en contra i amb el que suposa anímicamente perdre un set com va ser el primer, poc van poder fer, quedant 21-25 punts. 

El tècnic, Claudio Fantín, apunta que l’equip es troba en una situació favorable de cara a l’inici de la segona volta del campionat. L’equip ha mostrat una evolució molt positiva des de l’inici de la temporada malgrat ser una lliga on hi ha molta diferència de joc entre els equips que la componen. Eixa diferència de qualitat la fa encara més complicada de portar atés que no hi ha una regularitat de joc d’intensitat parlant d’una jornada a una altra. 

Infantils

Dissabte va ser el torn per al Pizzeria Carlos davant l’equip CV Xàtiva, un partit molt emocionant davant un dels equips més poderosos del campionat, davant el que van perdre per 0-3 (22-25/24-26/20-25). Aquest resultat no reflecteix el nivell de joc del Gandia, un dels seus millors partits davant un equip molt contundent en atac i bloqueig, que va jugar de tu a tu a cada moment, sobreposant-se als mals moments i podent arribar al tancament dels sets amb opcions a guanyar. 
La trobada va fer vibrar a la graderia amb grans jugades per part de tots dos equips, un joc propi de lligues superiors. El pròxim partit serà dissabte a les 16h en el Pavelló Municipal de Gandia davant el Grau de Castelló.
També dissabte es disputava una jornada de voleibol organitzada pel CV Gandia i el Col·legi Joan XIII que albergava a una vintena de xiquets i xiquetes de categoria benjamí i aleví.

La Policia Local de Gandia rep formació per a atendre a dones víctimes de violència masclista

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha inaugurat aquest dilluns en la Central de la Policia Local de Gandia el curs ‘Policia Local i Violència de Gènere’, una iniciativa en matèria de formació de la Corporació provincial i l’Ivaspe (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) que té com a objectiu “que les dones se senten més segures i confien en una policia més empàtica i pròxima, capaç de tractar el problema de la violència de gènere”.
La iniciativa ha sigut tot un èxit amb 11 sessions ja celebrades, incloent la de Gandia, i una última que tindrà lloc al novembre a València. En aquests 10 mesos, s’han sumat al curs 131 ajuntaments i entitats locals i han rebut formació directa 341 agents, que han estès aquests nous coneixements en les seues respectives dependències, propiciant que es puga comptar en l’actualitat amb “una policia local més preparada per a atendre a les dones víctimes de violència de gènere”. 
Aquest curs, que va arrancar al gener a Ontinyent i inclou sessions a Alzira, Xàtiva, Gandia, Lliria, Sagunt, Requena i València, és de caràcter interdisciplinari, té una durada de 20 hores i les classes són impartides per docents qualificats tant tècnica com professionalment. La finalitat d’aquesta formació per als agents de les policies locals de la província és donar la millor resposta possible a la xacra social de la violència de gènere.
El president de la Diputació, acompanyat per la diputada d’Igualtat, Isabel García, ha destacat l’aposta de la institució d’ “anar més enllà dels pronunciaments i abordar el problema de la violència de gènere amb una formació específica per als agents dels 266 municipis de la província”. “La societat actual exigeix una major proximitat i eficàcia als policies per a resoldre i afrontar aquestes situacions i han d’estar preparats per a açò”, ha afegit el president. 
Rodríguez ha insistit en la necessitat de ser “eficients” en la lluita contra la xacra social de la violència de gènere, extrem en el qual ha coincidit plenament la titular de l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, qui ha destacat la importància de “transferir els coneixements a aquests policies locals per a ajudar-los a respondre a les situacions que es troben en el carrer, de la mateixa manera que les institucions formen als seus tècnics en altres matèries”.

Conscienciar a la societat

En un acte al que han assistit també la vicealcaldesa de Gandia, Lorena Milvaques, el cap de la Policia Local, Marc Cuesta, i la regidor de Seguretat, Ángels Pérez Alarte, l’alcaldessa, Diana Morant, ha volgut sumar-se decididament a aquesta iniciativa de la Diputació i l’Ivaspe per a “conscienciar i comprometre a tots els sectors de la societat en la necessitat d’avançar amb fermesa en matèria d’Igualtat, sobretot referent a tallar d’arrel qualsevol besllum de violència de gènere”. 
En opinió de l’alcaldessa de Gandia, “hem d’implicar-nos en una xacra que considerem terrorisme, on l’assassinat és el colofó d’una desigualtat que perviu en la nostra societat”. Per la seua banda, l’intendent de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, ha considerat important “formar als agents per a acudir els primers i evitar eixa doble victimització que pateix la dona cada vegada que es produeix un episodi de violència de gènere”. 
A més del conveni de formació amb l’Ivaspe, subscrit per l’Àrea d’Administració General que dirigeix el diputat Pepe Ruíz, la Diputació de València ha desenvolupat diverses iniciatives a través de l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esport, com les ajudes directes als ajuntaments per a implantar els seus propis plans d’Igualtat i el suport a les associacions de dones per a desenvolupar diverses activitats.

Gandia inicia els procediments per a adjudicar els serveis de socorrisme, vigilància i informació turística

El corportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha informat de l’obertura de procediments per a l’adjudicació dels serveis de socorrisme, vigilància i informació turística. 

D’una banda, es tracta del contracte relatiu al “servei d’informació turística de la xarxa d’oficines de turisme de Gandia, suport a la gestió de la qualitat d’oficines de turisme, platges i del municipi de Gandia i assistència a fires, certàmens i esdeveniments de turisme“, i per un altre l’ “Assistència sanitària en postes, ambulància assistencial, vigilància salvament i socorrisme i servei de platges accessibles en les platges del terme municipal de Gandia“.

En ambdós casos des del departament de contractació es posen en marxa aquests dos processos per tal de garantir la lliure concurrència i millorar els serveis que ja es presten de manera excel·lent i eficient a les nostres platges.

Pel que fa al contracte relatiu del Servei Assistència sanitària en postes, ambulància assistencial, vigilància salvament i socorrisme i servei de platges accessibles en les platges del terme municipal de Gandia, tindrà un import anual de 385.000,00 euros IVA exclòs, 59.902,00 euros en concepte d’IVA, total IVA inclòs 444.902,00 euros, per a un període de dos anys podent ser prorrogables a 2 anys més.

El procés serà obert i pel que fa als criteris la puntuació quedaran establerts de la següent manera:

– Oferta econòmica: 50 punts

– Criteris de judici de valor: 50 punts

En aquest cas 35 punts s’adjudicaran en funció dels protocols a seguir segons les activitats i situacions així com totes les indicacions recollides en el plec de condicions tècniques.

També es valoraran les millores proposades en la prestació del servei de bany adaptat.

Els últims 15 punts contemplaran les millores en el servei de bany accessible (ampliació del servei a usuaris que no tinguen mitjans per traslladar-se a la platja).

D’altra banda, el servei d’informació turística de la xarxa d’oficines de turisme de Gandia, suport a la gestió de la qualitat d’oficines de turisme, platges i del municipi de Gandia i assistència a fires, certàmens i esdeveniments de turisme, tindrà un import anual 104.165,54 euros IVA exclòs, 21.874,76 euros en concepte d’IVA, total IVA inclòs 126.040,30 euros, podent ser prorrogables a 2 anys més.

El procés serà obert i pel que fa als criteris la puntuació quedaran establerts de la següent manera:

– Oferta econòmica: 50 punts

– Criteris de judici de valor: 50 punts

En aquest cas 35 punts s’adjudicaran en funció del projecte presentat i les millores que es puguen incorporar en el servei d’informació, gestió de qualitat i fires / certàmens de turisme. Un altre dels punts que es valoraran serà la planificació i estudi per a la implantació i seguiment del compromís SICTED.

Amb aquests dos contractes, aportem les garanties necessàries per a aconseguir l’excel·ncia en aquests dos serveis que són una de les principals cares de la nostra ciutat i platja, no només a l’hora d’aportar als visitants i estiuejants un millor servei sinó de promocionar la nostra ciutat destacant i fent valdre tota la nostra riquesa històrica, patrimonial, natural i gastronòmica.

Com he comentat anteriorment, pel que fa al servei de socorrisme, es tindrà en compte el desenvolupament d’un pla de bany adaptat ambiciós que permeta que els nostres veïns i estiuejants puguen gaudir d’una de les millors cares de la nostra ciutat com és la platja per què Gandia és de tots i volem que totes les persones puguen gaudir de la nostra platja” afirmà el regidor.

Pel que fa al servei d’informació turística, va declarar Prieto, “es valorarà l’excel·lència en l’atenció utilitzant les eines que ens proporciona el SICTED. L’aposta de l’actual govern no passa només per fomentar que la iniciativa privada se sume a l’excel·lència en els serveis que ens permeten diferenciar-nos d’altres destinacions sinó que passa també per què nosaltres com a govern, aconseguim que els serveis que prestem siguen de la millor qualitat“.