Diana Morant recull la bandera blava per 35a vegada i els distintius mediambientals de la platja de Gandia

· El president de la Generalitat també ha atorgat a la ciutat els reconeiximents per la Senda Blava de la passarel·la de vianants de la platja; el ‘Centro Azul’ per l’aula Natura; i els programes d’educació relacionats amb la natura

 L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ha recollit aquest matí de mans del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, la bandera blava atorgada per Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) en reconeixement a la qualitat dels serveis que es presten a la platja.

A més, els responsables municipals també han recollit els distintius atorgats per la senda blava de la passarel·la de vianants de la platja Nord, el ‘Centro Azul’ per l’Aula Natura a més d’un reconeixement per posar en marxa programes d’educació mediambiental.

L’acte de lliurament dels reconeixements s’ha realitzat en l’Oceanogràfic i també ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després de recollir els distintius l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mostrat la seua satisfacció. «És per a Gandia tot un honor i un orgull tenir la platja que tenim, sempre en les millors condicions, amb uns serveis immillorables, uns nivells de neteja i manteniment que la fan única i amb un equip excepcional de Salvament i Socorrisme, amb els professionals de la Creu Roja i els agents de la Policia Local al capdavant«.

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ha valorat el treball incansable i incessant que, des del Departament de Turisme, s’ha dut a terme per fer que la platja de Gandia continue sent líder en qualitat i excel·lència a tot Espanya. «Fa 35 anys  consecutius rebent la bandera blava. Cada any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem en la nostra façana marítima«.

Gandia presenta a FITUR l’aval de ser una de les platges més segures del Mediterrani

· Vicent Mascarell: «Som una destinació previsible, però hem renovat la nostra imatge per adaptar-nos al major ús de les noves tecnologies»

El regidor delegat de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació com serà la participació de Gandia en l’edició de Fitur d’enguany que es desenvoluparà del 19 al 23 d’aquest mes a IFEMA.

En primer lloc, Mascarell ha informat que aquest mateix matí s’ha presentat davant el sector a la Mesa de turisme la participació que realitzarà Gandia a la fira de turisme.

«Aquest any anem a Madrid amb unes circumstàncies atípiques que creiem que hem d’aprofitar. Fitur se celebrarà aquest any d’una manera reduïda i estem convençuts que podrem competir a la Fira, ja que hi haurà menys destins amb el que ens ajudarà al fet que el nostre missatge cale més i arribem a més gent» va declarar l’edil de Turisme qui ha incidit que «som una destinació previsible, però hem renovat la nostra imatge per adaptar-nos al major ús de les noves tecnologies i la virtualitat que s’han convertit en elements vitals«.
Per aquesta raó, Gandia estrena des de hui un nou web, nou vídeo promocional i marca.

Sobre el web, Mascarell ha destacat que passa de ser una eina d’informació i promoció a un instrument que estarà a disposició dels professionals de sector. «Volem que cada recepció d’hotel, càmping o agència de viatge es convertisca en una tourist info en potència. Incorporarem informació diària de tal manera que en qualsevol moment el visitant sabrà el que pot fer aquell dia a la ciutat, la programació cultural o d’esdeveniments, entre altres activitats«.

Pel que fa a l’estand, Gandia tornarà a comptar amb un espai preferencial i donades les restriccions imposades per la pandèmia, aquest any no hi haurà material promocional com en altres ocasions i tota la promoció es realitzarà mitjançant codis QR, imatges i vídeos. «La imatge predominant serà la platja i apostarem per la desestacionalització. Tenim una platja gran, on amb les distàncies de seguretat caben 50.000 persones i el passat estiu ja vam demostrar que som una destinació segura».

«Probablement som la platja més segura del Mediterrani i una de les més segures de tot el món si ens atenim a les dades d’incidència. És un factor afegit a tot el que tenim com a destinació i esperem que tots els que vinguen ho facen per gaudir de la seua estada, però sempre complint les normes que tenim».

Durant la roda de premsa, el regidor ha informat que Gandia comptarà amb un monoposte publicitari a l’entrada de l’A3 donant la benvinguda als turistes.

Finalment, pel que fa al vídeo promocional va explicar que es tracta d’imatges que recorren totes les zones i recursos de la ciutat i ho fa amb imatges de tot l’any per ressaltar la idea que «a Gandia és estiu tot l’any. Volem que els turistes vinguen més enllà dels mesos típics i que coneguen la nostra ciutat a la primavera, tardor i hivern».

L’augment de nous casos fa repuntar la incidència acumulada a la Safor i puja al nivell de baix risc de contagi

– La Safor abandona el nivell de mínim risc de contagi a l’alcançar una incidència acumulada de 25,60 casos per cada 100.000 habitants

– Des del passat dia 6 d’abril es pateix un degoteig de nous casos que han anat incrementant la incidència acumulada.

La realitat que aquesta incidència acumulada a la Safor és produïda per 6 municipis com són Ador, Xeraco, Beniarjó, Gandia, La Font d’En Carròs i Oliva que són els únics amb casos positius actius en aquest moment a la Safor. La situació de Xeraco i Gandia s’han vist perjudicades pels brots de coronavirus detectats en les seues poblacions.

La resta de poblacions mantenen una incidència acumulada de zero, i per tant es troben al nivell de mínim risc de contagi, les poblacions més destacades pel nombre d’habitants són Tavernes de la Valldigna, Bellreguard, Daimús, Vilallonga, Piles, El Real de Gandia, Simat, Miramar i Xeresa.

Cal anar amb cura i complir les mesures de protecció enfront de la Covid-19. Cada vegada s’està més prop de donar una solució més integral mitjançant la vacunació de la població, mentrestant la responsabilitat individual permet també que el col·lectiu es puga mantindre en nivells baixos de risc de contagi.

Simat impulsa un curs de monopatí per a majors de huit anys

Des de la regidoria de Cultura de Simat de la Valldigna ha organitzat per al pròxim dissabte 24 d’abril un curs d’iniciació al monopatí per als xiquets i les xiquetes del municipi majors de 8 anys.

L’activitat es realitzarà de manera gratuïta al Parc d’Skate situat darrere del Casal Jove, de 17:30 h a 19:00 h, i caldrà apuntar-se prèviament al Whatsapp de l’Ajuntament (618 06 98 35), ja que l’aforament és limitat degut a la situació sanitària.

La regidora de Cultura, Almudena Donet, ha assenyalat que «la idea és animar als més menuts a practicar aquest esport» i, així, «poder realitzar en un futur una trobada de monopatins al municipi».

Tavernes organitza «La dona republicana, de l’esperança a la repressió»

– Xarrada per aquest dimecres 14 d’abril, a les 19 hores a la Casa de la Cultura de Tavernes

Les Regidories d’Igualtat i Memòria Històrica han organitzat una xarrada al voltant del paper de les dones durant la Segona República, a càrrec de l’arqueòloga Carme Antoni Balanzà.

En la xarrada s’analitzarà la figura de la dona durant diferents etapes de la història més recent com la República, la Guerra Civil o la repressió franquista.

L’acte és totalment obert al públic, se seguiran totes les mesures de prevenció contra la COVID-19 i l’aforament serà limitat.

La incidència acumulada del conjunt dels pobles de la Safor se situa en 390,92

El conjunt dels pobles de la Safor amb l’actualització de hui ha baixat un 33% el nombre de contagis dels últims 14 dies per confirmar el doblegament de la corba de contagis de la Safor, notícies encoratjadores que serveixen per a reafirmar que el compliment de les mesures sanitàries i les restriccions de mobilitat i distanciament social són efectives per tal de disminuir l’evolució de la pandèmia.

– Només el municipi de Rafelcofer augmenta el nombre de contagis amb 1, la resta de pobles de la Safor baixa o es manté igual en aquesta última actualització

– La Comunitat Valenciana se situa amb una incidència acumulada de 503,62. Per davall d’aquesta incidència es troben 25 pobles de la Safor, les poblacions que estan amb una major incidència acumulada són: Vilallonga (843), Rafelcofer (817), Castellonet (680), Tavernes de la Valldigna (809 i Barx (548)

– Els tres municipis més poblats de la Safor continuen baixant la seua incidència acumulada Gandia amb 387 i Oliva amb 243 estan per de baix de la incidència de la Comunitat Valenciana i de la Safor, Tavernes encara que ha experimentat una important disminució està per damunt amb una incidència acumulada de 680.

– Les poblacions que més han disminuït el nombre de contagis en els darrers 14 dies són: Gandia (-137), Tavernes (-54), Oliva (-34), Vilallonga (-18), Piles (-10), Daimús (-9), Bellreguard (-9) i Benifairó(-8).

– Les 5 poblacions amb la incidència acumulada més baixa de la Safor són: Beniflà amb 0, Palma de Gandia 61,Benifairó 63, El Real de Gandia 121 i Beniarjó amb 169

Algunes qüestions clau sobre les vacunes per a la Covid-19

–  Què se sap hui dia de la seua eficàcia?, i de la seua seguretat?, quants milions de dosis ha adquirit Espanya?

Tractem d’aclarir algunes de les qüestions que estan sorgint aquests dies sobre les vacunes, OCU insta a més a les autoritats sanitàries que assumisquen el lideratge que els correspon i promoguen de forma decidida una política d’informació i transparència que buide dubtes i incerteses. 
I demana als ciutadans que eviten compartir informació no verificada que provinga de fonts dubtoses

Davant l’imminent inici de la campanya de vacunació, anunciada per al 27 de desembre per la Comissió Europea, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) tracta d’aclarir algunes de les principals qüestions que es plantegen sobre la seua efectivitat i seguretat mitjançant deu qüestions clau:

1. Què se sap sobre la seua eficàcia? Sembla molt elevada en la disminució de casos simptomàtics de la Covid-19, tant per a la vacuna de Pfizer com per a la de Moderna, a punt de ser aprovades.

2. Amb les presses, s’han saltat alguns passos per a desenvolupar-les més ràpid? No. És veritat que fins ara es tardaven uns 10 anys, però els ingents recursos econòmics i humans mobilitzats han permés avançar molt de pressa. A més, s’han abreujat els procediments per a l’autorització, al mateix temps que s’ha permés realitzar algunes fases de la investigació clínica en paral·lel.

3. Serveixen els assajos clínics per a detectar problemes de seguretat? Així és, permeten demostrar l’eficàcia i la seguretat d’una intervenció sanitària, siga una vacuna o qualsevol altre medicament.

4. I què passarà si apareixen problemes després, una vegada vacunats? L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris és l’encarregada de realitzar un seguiment posterior al nostre país. Si es detectara algun efecte advers greu, l’Agència Europea de Medicaments suspendria la seua comercialització en tota Europa.

5. Qui rebrà les primeres dosis? A Espanya seran els professionals de centres sociosanitaris, el personal sanitari de primera línia, les persones majors o discapacitades que visquen en residències i els grans dependents.

6. Hi haurà vacunes per a tots? S’està fent el possible perquè així siga. La Unió Europea ha pactat ja més de 1.300 milions de dosis per a tots els europeus amb diferents companyies disposades a fabricar-les en territori de la UE. A Espanya, en concret, la xifra de moment és d’uns 105 milions (algunes vacunes precisen dues dosis per persona).

7. Podem tornar a la nostra vida anterior després de vacunar-nos? No, almenys fins que s’aconseguisca la immunitat col·lectiva (o de ramat). Mentrestant serà necessari usar màscares, continuar llavant-se les mans, guardar la distància de seguretat, ventilar, etc.

OCU anima a consultar fonts oficials com la Comissió Europea, l’Organització Mundial de la Salut i, òbviament, el Ministeri de Sanitat. I en aquest sentit, demana a les autoritats sanitàries que assumisquen el lideratge que els correspon i promoguen de forma decidida una política d’informació i transparència que buide dubtes i incerteses.

Finalment, considera que les informacions no contrastades sobre l’eficàcia i els efectes adversos de les vacunes poden descoratjar el seu ús sense motiu. Per això demana als ciutadans que eviten compartir informació no verificada que provinga de fonts dubtoses.

Josep Matoses penja la bici i puja al kart

El xeraquer Josep Matoses ja no delectarà als afeccionats de ciclocròs amb les seues estupendes exhibicions sobre el fang amb cavallet inclòs per la seua decisió de penjar definitivament la bicicleta.

Matoses que ha aconseguit en diverses ocasions el challenge de ciclocròs com a campió autonòmic ha decidit deixar el món del ciclisme per la falta de motivació després de 10 anys competint a un nivell molt alt.

El de Xeraco ha perdut la motivació en un any en què la pandèmia de coronavirus ha suposat un colp per al món de l’esport per la suspensió de moltíssimes competicions i les poques que s’han pogut fer sempre han estat sota la incertesa de si es farien o no.

No obstant això Josep Matoses no abandonarà el món de l’esport i competirà la pròxima temporada en el campionat valencià de kàrting on hi ha un gran nivell respecte a altres autonomies.

La nova estructura del jove de Xeraco es dirà Matoses Racing i tindrà el kart preparat en els pròxims dies, i a més el monoplaça montarà un motor Subaru i comptarà amb la col·laboració de Motul i Rotax.

Cesar Heredero Iborra de BoxSafor Club Campió d’Espanya de Kick Boxing

– Cesar Heredero competeix en la modalitat de Kick Light, menys de 69 kg Sènior

L’esportista de La Safor va disputar la final amb el campió, durant més d’una dècada, d’aquesta modalitat. D’altra banda Monika Petrova va aconseguir la medalla de bronze en una semifinal molt ajustada amb Petrova va realitzar una gran faena ofensiva. Els esportistes van viatjar com a membres de la Selecció de la Comunitat Valenciana composta per 11 esportistes atesos pel cos tècnic de la federació amb el tècnic de La Safor José A. Núñez com a membre de l’esmentat cos tècnic.

Les tenistes infantils Carmen Lledo i Carmen Fernández jugaran la final del Torneig Joves Promeses David Ferrer

– Les tenistes infantils Carmen Lledo i Carmen Fernández pertanyen al Club de Tenis Gandia

La vallera Carme Lledo disputarà la final del torneig joves promeses David Ferrer en categoria infantil davant la seua companya Carmen Fernández en les pistes del Club de Tenis València.

Lledo accedeix a la final després de derrotar en la penúltima ronda a Martina Medina pel marcador de 2-6, 6-2 i (10-6) mentre que Fernández va donar la campanada després de véncer a la segona cap de sèrie Lorena Zamifirescu per 6-0, 6-7 i (10-6).

Precisament Fernández havia derrotat també a la gandiana Loles Carbo que partia com a quart cap de sèrie. Paradoxalment les dues Carmen entrenen amb Doro Martínez en les pistes del Club de Tenis Gandia, com igual ho va fer en els seus inicis David Ferrer abans de ser número tres del món.

En aquest mateix torneig però en categoria cadet, el gandià Paco Martí va perdre en semifinals en un partit molt intens, mentre que la vallera Paula Gascó en alevins va caure derrotada a les primeres rondes.