Els atletes del CC El Garbí tornen del campionat del món amb la mirada posada al nacional absolut

Els atletes del CC El Garbí han Tornat de Tampere, on s’ha disputat el campionat del món sub 20, amb l’actuació més destacada de Kike Llopis, finalista de 110m barres. L’atleta es va classificar per a les semifinals amb una millor marca personal de la temporada de 13,47 aconseguint així una plaça com a finalista.
Luis Salort, per la seua part, després de classificar-se primer de la seua sèrie per a la semifinal de 110m barres, va tenir una desafortunada ensopegada quan anava lluitant pel primer lloc amb David Thomas, qui seria guanyador de la prova en aquesta edició.
Victor Faus va llançar el disc a 54,85m, malgrat quedar-se a tan sol 3 metres de la seua marca personal, aconseguida al juny, acaba la temporada el 22 del món i amb un excel·lent nivell tècnic.
La martillista Gema Martí va llançar 56,01 m, situant-se la 20 del món. A l’atleta encara li queda una última competició el cap de setmana vinent a Getafe.
Luis Salort i Quique Llopis, al costat del tècnic nacional Toni Puig, estan concentrats en la residència Joaquin Blume de Madrid, on afrontaran els seus últims dies abans de participar en el Campionat d’Espanya Absolut que se celebrarà a Getafe els dies 21 i 22 de juliol. El duo de velocistes tenen l’oportunitat d’estar lluitant en la final.
Victor Faus i Gema Martí tornaran avui a Gandia al costat de l’entrenador nacional Juanvi Escolano. Victor Faus acaba una magnífica temporada en Tampere, mentre que Gema Martí continuarà els seus entrenaments al costat de les seues companyes Ainhoa Martínez i Judit Prats. Per a les tres atletes el Campionat d’Espanya serà la seua última competició de la temporada. El trident femení militat en l’escola de llançaments del CC El Garbí té possibilitats de pujar-se al podi.

València, camp de batalla per als candidats de les primàries del PP

Els compromisaris valencians són objecte de desig per als candidats a dirigir el PP. A la resta de territori sembla que les faves estan comptades, i a València la cap del PP, Isabel Bonig, està instal·lada en una calculada indefinició: no s’hi decanta, però aplaudeix les tesis de Soraya Sáenz de Santamaría. Els compromisaris valencians poden ser determinants i els dos candidats en són conscients. 

El candidat a la presidència del Partit Popular Pablo Casado, ha estat este diumente a Alacant, on ha “rebutjat categòricament” el vídeo que ha aparegut en els últims dies i que critica la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría, i s’ha considerat el “principal perjudicat”: “Anem a pensar un poc: eixe vídeo, a qui beneficia? Perquè a qui més perjudica és a mi”. Es refereix al video que ha circulat per les xarxes amb imatges retrospectives de Cristóbal Montoro i Javier Arenas per a posar de relleu la manca de renovació dels suports de Santamaría. 
Casado, qui ha puntualitzat que “ningú” l’ha assenyalat com a autor del vídeo, ha considerat que cal “superar aquest debat” i ha assegurat que ell ha “patit molts vídeos difamatoris en aquesta campanya” encara que “no amb tanta difusió”, en els quals “es deien mentides, infàmies i calúmnies” contra ell. “Jo açò mai ho farà, i mai acusaria a un altre de fer-m’ho a mi”.
D’altra banda, preguntat per unes declaracions de Sáenz de Santamaría en una entrevista en el diari ‘ABC’ d’aquest diumenge, en les quals l’ex vicepresidenta del Govern deia que un debat “li faria molt de mal a ell, però també al partit”, Casado ha respost que “la supèrbia no fa guanyar congressos, però sí perdre eleccions”.
D’aquesta manera, ha defensat que pretén fer “un altre tipus de política” basada en “la humilitat, la proximitat” i “donar la cara sempre pel partit”. Així, ha apuntat que el PP “necessita debat ideològic i projecte de futur per a Espanya” i ha considerat que “portem massa dies parlant de cens d’inscrits, de si un candidat és home o dona, o de si som joves o majors”.
Per a Casado, aquests dies “sembla que el PP està en funcions”, mentre “Pedro Sánchez segueix avançant”: “En 40 dies, s’està carregant tot el que havíem fet en set anys de magnífic govern de Mariano Rajoy”, ha manifestat.
No obstant açò, ha assegurat que una vegada acabe el congrés -que se celebra el cap de setmana vinent- “el PP estarà més fort” i “millorarà” en les enquestes. “Si fem bé el congrés, i vam crear una candidatura que garantisca la integració de tots, un projecte per a Espanya, sense complexos i que aspire a recuperar els tres milions de vots que es van anar a altres partits i que eren del PP, aspirarem a guanyar les eleccions”.
Així, preguntat per la pujada del PSOE en les enquestes, Casado ha fet un símil amb una carrera: “el cotxe de Pedro Sánchez està donant voltes i nosaltres en ‘boxes’ parlant de si el pilot és dona o home, si és jove o major, o si la seua escuderia l’avala un o un altre, mentre ells segueixen donant voltes”.
“Nosaltres hem d’eixir ja forts i amb el millor motor i millor projecte, i jo el que propose és un projecte ambiciós”, ha dit, al mateix temps que ha instat a recuperar els votants que han marxat a altres partits: “no em conforme amb cinc milions de vots, ni amb els vuit que tenim i amb els quals ens han manat a l’oposició, hem de recuperar els 11 milions, i tornar a ser la casa comuna del centre dreta a Espanya”. “Tot el que estiga a la dreta del PSOE, ha de tenir ací la seua casa, ha sentenciat”.

El PP denuncia que l’inici de les obres del Palau de Justícia de Gandia s’ha anunciat tres vegades en tres mesos

El Grup Municipal Popular ha denunciat que el govern local de Gandia ha anunciat per tercera vegada la construcció d’un Palau de Justícia, i ha recordat que a l’abril va haver-hi un primer anunci, al maig va arribar el segon, i ara s’anuncia per tercera vegada la construcció d’aquesta infraestructura, “una cosa que comença a “sonar a acudit”, en referència a l’acte celebrat dimarts al Palau de la Generalitat, on el president Ximo Puig i la consellera Gabriela Bravo van donar a conèixer el Pla d’Infraestructures Judicials. 
El PP assegura que el projecte per a la construcció del Palau de Justícia de Gandia es va iniciar en la legislatura passada, quan es van fer tots els tràmits necessaris per a poder cedir els terrenys per a la seua futura construcció.
“El Partit Popular va haver de finalitzar el PAI de Santa Anna, una obra inacabada per part del govern de PSOE i Plataforma de Gandia (ara Ciutadans), dotant els terrenys de llum, aigua i serveis bàsics per a poder donar-los la condició de solar i poder així cedir-lo a la Conselleria de Justícia per a la construcció del Palau de Justícia”, afirma el portaveu del lPP, Víctor Soler, que afig que llavors es va acordar amb la Conselleria de Justícia les necessitats per a la seua construcció i es va redactar un avantprojecte des del departament d’Urbanisme, “una labor silenciosa que el PP va haver d’escometre després d’anys d’oblit per part dels socialistes”, afirma Víctor Soler, per a qui “portem tres mesos perduts, fan anuncis, però en veritat no arriba”.
Soler ha recordat que està tot enllestit per a la seua construcció “gràcies a que el PP va rematar el laboriós treball previ. Eixa és l’herència en positiu de la qual no parla Diana Morant. Però per molt que intenten ometre-la, la gent sap que Gandia tindrà un Palau de Justícia, gràcies al PP”.
Des de les files populars desitgen que s’accelere al màxim la seua construcció, ja que gran part del treball ja està fet des de la passada legislatura. Soler: “L’única cosa que han de fer és posar-se a treballar, reprendre l’avantprojecte que ja està consensuat i redactat en el departament d’Urbanisme, i reclamar a la Conselleria, que dispose dels diners necessaris per a la seua construcció”

El PSPV desmenteix al PP

El PSPV de Gandia, per contra, desmenteix “rotundament” les manifestacions del PP. “És per tots conegut que ha passat una dècada des que l’Ajuntament va oferir la parcel·la a la Generalitat, per la qual cosa és indecent i un insult que vulguen apropiar-se d’allò que no han fet”.

Segons el PSPV, “els tràmits s’inicien amb el govern de José Manuel Orengo, però la Conselleria governada pel PP ignora aquestes infraestructures, com també ho són pel govern de Torró, qui mai mostra amb fets l’interés que proclama amb paraules”.

“Els compromisos amb la ciutadania es demostren amb voluntat reial, accions, fets i partides pressupostàries, com esta setmana ho anunciaren el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, amb la presentació del Pla d’Infraestructures Judicials en el qual s’inclou el Palau de Justícia, amb una inversió de 17,5 milions d’euros, i la nova seu de la Fiscalia, amb més de 600.000 euros, i que va ser inaugurada fa uns mesos”.

“Ni el PP al Govern de la Generalitat ni el PP al govern de Gandia han fet absolutament res per la justícia ni per millorar les infraestructures”, afirma el PSPV; quirecomana al PP de Gandia que “deixe de basar en la mentida i l’engany la seua tasca en l’oposició i que esta deixe de ser la seua estratègia política. Durant els seus quatre anys al govern municipal, el seu interés pel Palau de Justícia va ser nul, no van fer absolutament res, no van moure cap tràmit per fer-lo realitat, i ara volen apropiar-se de les gestions dels actuals governs per tapar la seua nefasta política en infraestructures per a la ciutadania”. 

Juan Ayuso es proclama campió d’Espanya cadet de contrarrellotge

El ciclista de l’equip gandià Ginestar – ULB Juan Ayuso es va proclamar divendres passat en Baños de Molga Campió d’Espanya Cadet de contrarellotge individual. Després d’una carrera brillant, el corredor de la PC Beniopa, que representava a la selecció valenciana, va aconseguir una marca de 10’04’’ avantatjant al segon classificat en 22’’. 
Amb aquesta marca, Ayuso revalidava el seu títol de Campió d’Espanya i aconseguia vestir el mallot de millor velocista espanyol per segon any consecutiu. 
Juan Ayuso també va disputar la prova en ruta, on després d’una brillant carrera va aconseguir entrar comandant el segon grup, classificant-se en 11ª posició. 
Els resultats avalen a aquesta gran promesa del ciclisme espanyol, que any rere any segueix sorprenent i demostrant en carrera la seua casta ciclista. 


L’equip juvenil ULB – Ginestar va competir a Portugal, País Basc i València
Els corredors de l’ULB han estat repartits per tot el territori nacional i internacional per a disputar fins a tres proves simultàniament. 
Des de divendres passat 6 de juliol, un destacat grup de sis ciclistes va disputar en terres portugueses el Gran Premie do Minho, una prova de caràcter internacional en la qual els millors equips europeus acudeixen per invitació. 
La Volta constava de tres etapes, cadascuna més dura. Divendres tots els integrants del conjunt de la PC Beniopa van aconseguir passar el tall i classificar-se en el grup davanter. Dissabte, malgrat les inclemències del temps i de l’alt desnivell dels ports, tots van aconseguir creuar la línia de meta sense majors contratemps. 
Ja diumenge va començar a notar-se el cansament acumulat i els quilòmetres en les cames. Malgrat açò, els ciclistes del Ulb – Ginestar van demostrar una tenacitat digna dels professionals, aconseguint creuar la línia de meta. Cal destacar la gran labor d’Alvaro Orengo, qui va assistir als corredors durant tota la Volta, aconsellant-los i donant-los suport des del cotxe. 
D’altra banda, dos destacats corredors de l’equip juvenil, Pepe Ginestar i Josep Miquel Canet, van competir en la Volta Bizkaio Itzulia, al País Basc. Tots dos corredors van competir cedits amb l’equip Gastronomia Basca, conjunt dirigit per Borja Franco, un entusiasta director l’objectiu del qual és seguir recolzant les categories de formació, i que li va oferir la possibilitat de gaudir de l’experiència a tots dos corredors del Ulb – Ginestar. Després de les tres dures etapes tots dos van finalitzar la Volta sense cap contratemps. 
Els juvenils de la PC Beniopa també van estar competint a la Comunitat Valenciana, més concretament a la Pobla de Vallbona, on Miquel López es va imposar davant els seus rivals, aconseguint traure’ls més de 10 segons d’avantatge. Cal destacar també el gran treball del seu company Alejandro Roberto, qui després d’una gran carrera es va quedar a les portes del podi amb la 4ª posició. 
A la Pobla de Vallbona també van estar els corredors elits/sub23 del Ginestar – Ulb. El més destacat va ser Josep Mora, que es va alçar amb la 3ª posició de la seua carrera. 

Els Cadets del Ginestar – Ulb arrasen a Torrent
Els ciclistes de l’Ulb, dirigits per Rafa Gómez, van aconseguir copar la majoria de les posicions del podi en la prova celebrada a Torrent, després d’una extraordinària carrera de tot l’equip.
Des del primer quilòmetre van treballar per a tallar qualsevol intent de fugida, i ho van aconseguir fins al final. La prova va haver de decidir-se a l’sprint, i els joves corredors de la Penya Ciclista van ser dels més ràpids de la vesprada. Maikel Castellá es va alçar amb la segona posició i el seu company Miguel Solera amb la tercera, vestint així el podi amb els colors del Ginestar – Ulb. A més, després dels bons resultats de tots els companys, van aconseguir la victòria per equips.

El Master 50 Jose Vicente Salvador aconsegueix la 2ª posició en la Serra Nevada al Límit
El corredor de l’equip Master Ginestar – Ulb José Vicente Salvador va competir el cap de setmana passat en la dura prova Sierra Nevada al Límit. Després de dues dures etapes va aconseguir la 2ª posició de la General Master 50, posant així el fermall a un cap de setmana marcat per la duresa del terreny escarpado i l’alt desnivell.

Somriures, càntics i esperança en el desembarcament dels migrants de la flota de l’Aquarius

Dispositiu de voluntaris preparat per a l’arribada dels vaixells.

Les 629 persones de 26 nacionalitats que formen la flota del Aquarius han culminat aquest diumenge la seva arribada al Port de València després de superar una travessia de vuit dies per mar. ‘Esperança del Mediterrani’, el dispositiu d’acolliment dels tres vaixells, ha mobilitzat a 2.300 persones entre voluntaris, sanitaris, policies, traductors i altres efectius.
El navili Orione de l’Armada italiana ha estat l’últim a arribar a València i ha completat així el periple de la flota, que va arrencar dilluns, després que Itàlia i Malta es negaren a rebre als refugiats i el president del Govern, Pedro Sánchez, donara instruccions per al seu acolliment i les autoritats valencianes oferiren València com a port segur.
El desembarcament s’ha perllongat durant més de set hores en un matí de diumenge, des que a l’alba, a les 6.30 hores, es començara a albirar entrant per la bocana del moll 1 del Port el Dattilo de la Guàrdia Costanera d’Itàlia. L’Aquarius, el buc que dóna nom a la flota, li ha pres el testimoni quatre hores després.
L’èxit i la cara més humana de l’operatiu ha quedat emmarcada amb els somriures, càntics i l’ “actitud d’esperança” que s’han trobat els sanitaris que han atès als migrants a bord del vaixell italià Dattilo i l’operatiu que els ha rebut a peu de moll, que han destacat la seva “lliçó de civisme”.
El primer balanç mèdic és positiu, amb la majoria de persones en condicions acceptables malgrat la fatiga de la travessia. Algunes embarassades ja han estat traslladades a hospitals i menors i adults també assistits. Els migrants presentaven a la seva arribada més patologies lleus de l’esperat, la majoria cremades, malestars i afeccions de pell.
Una de les reaccions de la jornada ha estat la del pare Ángel, fundador de Missatgers per la Pau, qui ha celebrat viure “un dia preciós, històric”, però ha recordat que la crisi migratòria segueix: “És cert que hi ha un abans i un després, però segueixen arribant altres refugiats a les costes espanyoles i no estan tan ben atesos”.
L’interès per aquest punt d’inflexió ha traspassat fronteres: més de 600 periodistes de 160 mitjans de comunicació nacionals, països europeus i fins i tot Xina i Estats Units han estat pendents de l’acolliment des de la dàrsena del Port. Els conductors dels autobusos públics de València també han mostrat la seva cara més humana, en oferir-se deu com a voluntaris per transportar a la premsa a l’epicentre en les llançadores.
Un jove de 29 anys de Sudan del Sud ha estat el primer migrant a completar la identificació i examen per part dels policies i sanitaris desplegats en el port de València. El dispositiu continuava a mig dia perquè totes les persones a bord dels vaixells passen aquest procés i s’inicie el procediment d’acolliment, per la qual s’ha ofert a col·laborar França i també ajuntaments de tota Espanya, altres governs autonòmics, associacions, famílies.
En el seu procés d’integració, Creu Roja els ajudarà mitjançant el coneixement de l’idioma i la cultura. Passaran per centres d’acolliment en funció de les seves característiques, amb l’objectiu de respectar l’agrupació familiar i la unitat dels menors. Les dones a bord de la flota reben atenció especial per detectar si han estat víctimes de tracta.
Tots els migrants de la flota de l’Aquarius tindran autoritzada una entrada extraordinària a Espanya per motius humanitaris de 45 dies, una vegada passen els tràmits documentals per part de la Policia. A partir d’aquest moment, estaran tutelats per ONG i per part del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Podran anar a Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) els que es troben en determinades situacions, en funció del que determine l’autoritat judicial.

La participació femenina en la 10K Noctura de Gandia supera la mitjana del circuit de curses

La 10K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros manté des dels seus inicis una participació femenina que ronda el 30%, una xifra per sobre de la mitjana de dones en el Circuit de Curses Populars de la Diputació de València en 2017, que va ser del 25%. Esta és una de les dades que han destacat en la roda de premsa de presentació el president del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, Vicent Boscà, entitat organitzadora de la prova, i la regidora d’Esports, Lydia Morant. Tots dos han coincidit que, que encara cal treballar per a visibilizar l’esport femení, tot i que el percentatge és esperançador i molt positiu en una carrera mixta d’aquestes característiques.
La setena edició del 10 K Nocturn se celebrarà aquest dissabte, 9 de juny. Vicent Boscà recorda que des de l’edició de 2015, quan va morir Toni Herreros, la carrera ret un homenatge a qui va ser entrenador nacional d’atletisme i vicepresident del club, “una persona molt volguda al món de l’esport”. Les inscripcions ‘en línia’ segueixen obertes fins a les 23:59 hores d’aquest dimecres. L’eixida serà a les 21.30 hores des del carrer Clot de la Mota i la meta estarà situada en el passeig marítim Neptú. De moment més de 2.500 persones ja han confirmat la seva participació.
Per cinquè any consecutiu la carrera s’inclou en el circuit de la Diputació, que reprèn el seu calendari després del 10K de Manises del passat 12 de maig. Lydia Morant apunta que “és una de les carreres més ràpides de la província i perfecta per fer marca”. En 2017 la van guanyar en categoria absoluta Hassane Ahouchar (Gaes Running Team), amb un temps de 29 minuts i 30 segons, i Fátima Ayachi (CA Cárnicas Serrano), amb 35:17.
Boscà afig que l’esdeveniment “posseeix a més un marcat caràcter turístic, ja que atreu a moltes persones de diversos punts del país, de fet aquest any estaran representades 21 províncies espanyoles, la majoria de València, seguides d’Alacant, Madrid i Albacete”. En aquest sentit, l’organització ha involucrat a empreses privades i diverses entitats amb la finalitat de que els participants no només vinguen a córrer sinó que allarguen la seva estada a Gandia i gaudeixen de tota la seva oferta. El president del club comenta que organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques “suposa molt treball per part de tots”, i ha agraït la col·laboració de l’ajuntament, dels voluntaris, així com dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els sanitaris que treballaran durant aquesta jornada.

Fira del Corredor
El lliurament de dorsals serà el divendres, 8 de juny, de 18:30 h a 21 hores, i el mateix dissabte, de 10 h a 14 hores en el RH Bayren Hotel & SPA, aprofitant la Fira del Corredor, que aquest any com a novetat es realitzarà a l’interior de l’hotel amb diversos expositors i marques comercials relacionades amb l’esport i el “running”. Dissabte a la vesprada de 17 h a 20.30 h, els dorsals es lliuraran al costat de l’eixida, en l’avinguda de la Pau, prèvia presentació d’un document d’identificació acreditatiu. El lliurament de trofeus serà a l’esplanada del Club Nàutic.
L’itinerari, totalment pla i amb l’estampa de la platja gandiana, està homologat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme. S’estableixen les categories junior, promesa, absolut, màster A, màster B, màster C, tant en modalitat femenina com a masculina, i la de corredors locals. Durant el circuit hi haurà un control d’avituallament aproximadament en el quilòmetre 5. La sortida es realitzarà en quatre calaixos separats en funció del ritme previst per cada corredor a realitzar la prova; per sota de 35 minuts, 40 o 45 minuts i per sobre d’aquest registre. La carrera serà cronometrada pel sistema de xip no retornable.
Respecte a la manera d’inscriure’s, aquells que competeixin en el Circuit de Curses de la Diputació de València l’hauran de fer a través de la web “www.circuitodiputacionvalencia.es”, i la resta al portal oficial de la carrera: “www.10kgandia.com”.

El Club d’Atletisme Safor Delikia Sport obté dotze metalls en el Campionat Provincial Individual U16

El Club d’Atletisme Safor Delikia Sport va participar en el Campionat Provincial Individual U16 (cadet) a l’Aire Lliure, disputat dissabte passat a Xàtiva, on va aconseguir un botí de 12 medalles; de les quals 6 d’or, 3 de plata i 3 de bronze. A més, el club suma una nova mínima nacional amb Daniel Ros (imatge superior) en perxa. Ros, amb un salt de 3,60 m, va millorar en 15 cm la seua marca personal i aconsegueix el bitllet per al Campionat d’Espanya, a disputar el pròxim 30 de juny a Castelló.

L’esdeveniment va estar marcat per les altes temperatures, que van condicionar l’obtenció de millors registres. No obstant això, el club va participar en la majoria de les proves i molts atletes van millorar les seues marques personals.

A més de Daniel Ros, van ser medalla d’or en les seues respectives proves Borja Ortega als 1.000 ml amb 2:42.22; Aitana Ferrairó en salt de llargada amb 5.01 m; Nerea Almiñana en martell amb 41.45 m; Neus Sansaloni en els 1.000 ml amb 3:09.69 (també va participar en els 100 ml); i Laia Almenar, primera en javelina amb 30.13 metres.

Van ser plata Pau Frontera i Mireia Juan, tots dos en martell, i la citada Aitana Ferrairó, en triple salt. Es van pujar al tercer calaix del podi Vicente José Gimeno (alçada); Borja Climent (javelina); i Isabel Baiona, bronze en pes i participació en disc.

Van completar l’expedició Manel Soler (100 ml i 300 ml); Jhossue Richards Manaca (300 ml i 100 ml); Álvaro Burguera (600 ml i alçada); Roberto Moratal (3.000 ml); Alberto Fajardo (llargada i triple salt); Guillermo Vila (disc I pes); Carlos Pellicer (disc); Almudena de Quero (100 ml); Olga Bosch (100 ml i disc); Nuria Hernández (600 ml); Judit Blasco (1.000 ml); Paula Casanova (1.000 ml); Marta González (100 mt i 300 mt); Nuria Cano (alçada i javelina); Marta Pérez (perxa); Andrea Vercher (llargada i triple salt); Laura Pelegrí (llargada); Alba Eliana Llano (martell) i Alexandra Emilova, en els 3.000 metres marxa.

Autonòmic individual sub 14 de Castelló

D’altra banda, el Safor Delikia Sport va sumar tres nous títols en el Campionat Autonòmic U14 (infantil) Individual a l’Aire Lliure, dins dels XXXVI Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana disputat diumenge passat a la pista Gaetà Huguet de Castelló. Els atletes gandians van aconseguir un total de cinc medalles; 3 d’or i dues de plata, i quatre llocs de finalista.

Pujaren al més alt del podi Ángela Casanova en els 2 km marxa, amb un temps de 10:51; Andreu Almenar en triple amb un salt de 10.98 metres i Jordi Miret en alçada amb 1,65 metres. Les segones places van ser per a Nico Wroblewski en llargada, amb 5.28 metres, i Carmen Escrihuela en disc amb 21.60 metres.

Van aconseguir llocs de finalista Joana Escrivà, en ser quarta en javelina amb 22,25 metres; Andreu Almenar, sisè en llargada amb 4.84 metres; i Daniel Jiménez per partida doble, en ser setè en javelina amb 22.58 metres i en disc amb 22.08 metres.

També van participar Binta Kelle Watt en els 80 m.l. amb 11:00 i en els 150 m.l. amb 20:7, i Marina Miñana en els 80 metres tanques amb 16:00, i en els 220 mt amb 40:7. La majoria dels atletes va millorar les seues marques personals.

Aspar nega amistat amb Camps i declara que va advertir en 2009 del negoci roïnós de la Fòrmula 1

L’expilot Jorge Martínez ‘Aspar’ ha assegurat aquest dijous davant el jutjat que investiga presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1 que l’expresident de la Generalitat Francisco Camps no era amic seu i ha explicat que l’any 2009 ja va advertir a l’aleshores vicepresident del Govern valencià, Vicente Rambla, que organitzar el Gran Premi era “roïnós” i generava moltes pèrdues.

Així ho ha manifestat ‘Aspar’ aquest dijous en la seua declaració en el Jutjat d’Instrucció número 2 de València, en el marc de la causa en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1 i en la qual l’expilot, igual que Camps, que declara aquest divendres, es troba investigat.

L’expilot de motociclisme, que va participar en l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 de València amb l’empresa Valmor, ha respost a totes les parts presents en la declaració i ha defès que ell no tenia capacitat de gestió ni en les qüestions financeres ni en les comptables i que es dedicava únicament als aspectes tècnics de l’organització de l’esdeveniment.

Així mateix, ha negat que haja mantingut una amistat amb l’expresident Camps, encara que sí ha reconegut que es van viatjar junts a veure el Gran Premi del Japó.

En un altre moment del seu testimoniatge, ‘Aspar’ ha assegurat que a principis de l’any 2009 va mantindre una reunió amb l’aleshores vicepresident Vicente Rambla i que en aquesta trobada li va advertir que la Fórmula 1 no era rendible, que era “roïnosa” i que generava moltes pèrdues.

L’expilot també li va dir al que fóra número dos del govern de Camps que el Gran Premi que s’organitzava en la capital valenciana no tenia beneficis i que no podien seguir organitzant-ho. Malgrat aquest advertiment, l’esdeveniment esportiu va continuar disputant-se a València i l’any 2011 es va firmar una pròrroga per a acollir un altre Gran Premi.

També ha assenyalat que a partir d’aquests advertiments la Generalitat li va comunicar a Valmor el que anava a fer, que va ser que el Govern valencià pagara el cànon de la Fórmula 1. A pesar d’açò, ‘Aspar’ ha afirmat que va insistir que no estava disposat a continuar en eixes condicions, en les quals només es generaven pèrdues.

De fet, en un recent informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia al jutjat, es descriu el procés pel qual Societat Parcs Temàtics de la Comunitat Valenciana i Valmor acaben copromocionant el gran premi. En un dels documents s’arreplega que la situació financera de l’empresa d’Aspar, a la fi de 2009, reflecteix unes pèrdues de 13,5 milions d’euros (ingressos de nou) i que ja estava en causa de dissolució, per la qual cosa es proposava reestablir l’equilibri patrimonial i reestructurar el deute abans del 31 de desembre d’eixe any.

En una comunicació al magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, de data 5 de febrer de 2010, la negociadora de Camps en aquest tema, Belén Reyero -també investigada- li informa que després de la firma del contracte de novació l’agost anterior l’empresa pública que paga el cànon, SPTCV, està amb un risc fiscal derivat de l’IVA de tres milions, per la qual cosa es va decidir que la “millor opció” era “facturar a Valmor, a pesar que el pagador real seria la SPTCV” i li diu que el seu departament financer va canviar la factura “dos vegades” per a “ajustar-la” a les diferents dates de liquidació de l’IVA.

Si bé, la situació de Valmor no li permetia assumir eixa factura i com “el govern valencià no vol perjudicar Valmor de cap manera, finalment han decidit mantindre la situació com estava al principi i que la SPTCV assumisca l’IVA i la factura”. El que significava un nou canvi en la factura.

Així mateix, li traslladava que tenien un altre problema amb l’equilibri financer de Valmor com a promotor privat i que l’estaven intentant resoldre perquè no afectara el Gran Premi eixe any. I afig que d’aquests assumptes li vol mantindre informat completament i de forma directa el vicepresident del Consell i conseller d’Economia.

En un informe de gener de 2010 de la pròpia Reyero sobre la situació patrimonial de Valmor, la negociadora fa referència al “desastre” en la venda d’entrades en 2009 en parlar de les pèrdues.

Per a l’edició de l’any 2010, un apartat del document de la UDEF arreplega correus sobre la “confidencialitat” de la dada de la venda d’entrades i la disparitat entre la informació oficial i real.

Açò es reflecteix en un altre correu de Reyero on li trasllada a una alt càrrec del Consell, el 31 de maig de 2010, que a un mes de la celebració del Gran Premi d’eixe any que li pareixia “important” que el vicepresident Rambla tinguera les dades de venda d’entrades perquè “la veritat és que no són molt bons”.

Es refereix a ells com a dades “molt, molt confidencials (no coincideixen les xifres reals amb les oficials)” i afig que únicament disposen d’ells Valmor i Bancaixa i la Generalitat se’ls passa a ella “per un orde que va donar Rambla”. “El president cada cert temps em crida i me’ls pregunta per telèfon, l’última vegada ahir”, diu en al·lusió a Camps.

Les dades de venda que trasllada són: aforament total, 45.000 seients (xifra oficial 75.000 seients); entrades venudes: 15.578; percentatge venut: 32,36%. D’acord al balanç de summes i saldos de Valmor en 2010, va obtindre uns ingressos per entrades de 8,5 milions d’euros, encara que va ingressar en un compte bancari específic d’açò un total de 4,4 milions.

La xifra de negoci de Valmor en eixe any depenia exclusivament d’aquestes vendes i el compte de pèrdues i guanys en el Registre Mercantil va reflectir un ingrés per les entrades de 9,5 milions d’euros. Per tant, segons l’informe de la UDEF, les dades comptables de 2010 no són reals.

 

Dos bronzes per l’atleta del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport Pilar Rubio en el Campionat d’Espanya Màster

L’atleta del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport Pilar Rubio (F40) -a la dreta de la imatge- es va penjar dues medalles de bronze dissabte passat al XXIX Campionat d’Espanya Màster en Pista Coberta, celebrat a Salamanca. La fondista va competir en els 800 metres llisos, amb una marca de 2:26.54, i en els 1.500 m, amb un crono de 4:53.75 que també li va valdre un altre bronze. En el campionat els atletes valencians van tindre una gran actuació, i van recollir un total de 45 medalles, de les quals 26 metalls per a les dones.

Pilar Rubio participarà en el proper Campionat d’Europa Màster en Pista Coberta, que serà a Madrid del 19 al 24 de març, en la prova dels 800 metres, i també ha estat convocada amb la selecció valenciana per al Campionat d’Espanya de Cross per Federacions, que es disputarà este diumenge a Mèrida. En esta prova també acudirà una altra esportista del club, Andrea Abad, en categoria U23.

Camp a través

D’altra banda, a San Pedro del Pinatar (Múrcia) va tindre lloc diumenge passat el Campionat d’Espanya de Camp a Través U18 i U16 per Autonomies, organitzat pel Consell Superior d’Esports, i al qual va acudir Neus Sansaloni dins de l’equip cadet (U16) femení de la selecció valenciana, junt amb altres quatre atletes. El combinat va aconseguir la desena plaça. A nivell individual, Neus va invertir 12 minuts i 37 segons per a completar el circuit, en l’entorn del poliesportiu, sobre una distància de 3.000 metres.

Els gandians Pablo i Quique Luján, campions del món de vela classe 420

Els germans Pablo i Quique Luján han quedat campions absoluts del món de vela classe 420 (una modalitat no olímpica, avantsala de la disciplina olímpica 470, i en la qual es competeix per parelles) a Austràlia, on s’ha disputat el certamen. Altre valencià, Carlos Balaguer, qui formava parella amb el balear Toni Massanet, ha acabat tercer i s’ha penjat la medalla de bronze. Amb això, de les 64 embarcacions participants, la primera i la tercera han sigut valencianes, i han lluït el logotip del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes). 

Enrique, de 18 anys, i Pablo, de 17, afrontaven este dimecres el sisè i últim dia del certamen des de la tercera plaça i dues grans regates finals convertien als esportistes de Gandia en els grans vencedors. Aquest èxit posa fi a la seua aventura en comú. Des d’ara, Enrique, el major, inicia una nova etapa en la classe olímpica 49er, disciplina en la qual també es competeix per parelles. Mentre, tot apunta al fet que Pablo, el menor, seguirà un any més en 420.