El PP patrimonialitza el betlem i l’arbre de Nadal

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha patrimonialitzat el beltem i l’arbre de Nadal en el seu afany de dictar quina és la idiosincràcia i l’essència de l’espanyolitat.  “Nosaltres posem el pesebre, posem l’arbre i a qui no li agrade, que s’aguante”, ha dit.

Amb açò, el Partit Popular ha afegit el pesebre i l’arbre nadalenc a la llista d’actituds que defineixen l’espanyolitat, on ja hi eren els bous i la caça. En ple Nadal i després de diverses setmanes glossant el vessant cristià d’aquestes dates, els populars van registrar una iniciativa parlamentària per a demanar que es reconega al pesebre com a “valor artístic, cultural i senyal d’identitat del nostre país”.

D’acord amb les normes que s’ha obstinat en dictar el PP per a definir qui és o no espanyol, qui no plante un betlem ni un arbre de Nadal, ni li agraden els bous o la caça s’arrisca a que es pose en dubte la seua nacionalitat, un discurs que el PP amenaça amb intensificar de cara a la Convenció nacional del partit, a finals de gener.

El nou temporal de pluges posa a Tavernes amb l’ai al cor, tanca el port de Gandia i suspèn classes a vint municipis

El nou temporal de pluges ha posat de nou amb l’ai al cor a Tavernes, on s’han registrat inundacions i desperfectes, ha deixat sense activitats els centres escolars de vint municipis de la comarca i ha obligat l’Autoritat Portuària a tancar el Port de Gandia. Són les principals conseqüències d’una jornada en la que es porten recollits fins a primera hora de la vesprada més d’un centenar de litres per metre quadrat a la Safor, amb més intensitat a Barx, on a migdia ja s’havia arribat a 60 litres. Esta nova acumulació d’aigua a la zona interior muntanyenca de la comarca ha tornat a provocar una forte crescuda del riu Vaca, amb conseqüències sobre tot al nucli urbà de Tavernes i al seu terme, on les plantacions de tarongeres ja estan acusant l’excés d’aigua. Al passeig Colon de Tavernes un arbre de grans dimesions ha caigut sobre una pèrgola a causa de l’excés d’humitat, sense provocar danys personals, i pràcticament tots els camins rurals estan tallats per inundacions.

Segons ha informat l’Ajuntament de Tavernes a les 14 hores, el Canal del Pla Defensa amb Cullera està desbordat, la Goleta i Avinguda de la Marina (platja) estan intransitables, el Cami Reial tallat en ambdues direccions, i tots els camins rurals tallats.

Els ajuntaments de la comarca que han decidit suspendre les activitats als centres educatius són Ador i Palma (que comparteixen col·legi públic), Alfahuir, Simat, Tavernes, Almoines, Xeraco, Xeresa, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Beniarjó, Benifairó, Benirredrà, la Font d’En Carròs, Gandia, Miramar, Oliva, Piles, Rafelcofer i Daimús.

 

 

D’acord amb l’actualització de les preemergències actives per pluges a les 11.45 hores, el Centre de Coordinació d’Emergències manté el nivell taronja en tot el litoral de Castelló; nivell roig en l’interior i litoral sud de València i taronja en el litoral nord, i a Alacant, nivell roig en el litoral nord i taronja en el sud.

 

 

D’acord amb Aemet, les precipitacions acumulades fins a aquest dilluns en les seues xarxes i en les de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a Torrevieja s’han registrat fins a 100 litres per metre quadrat; Alginet, 99,6; Sueca, 84,4; Algemesí, 82,0; Pinet, 58,4; Barx, 54.0; Vilallonga, 46,0; Alzira, 43,6; Ròtova, 35,2; Xàbia, 34,0; Polinyà de Xúquer, 29,5; Bicorb 27,4; Oliva, 20,7 i Rojales, 20,4.

 

 

El Bus de la Llengua aprofitarà la concurrència de la Fira i Festes de Gandia

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Lingüística de Gandia, Lorena Milvaques, acompanyada de la tècnica municipal de l’Agència AVIVA Gandia de promoció del valencià, Imma Canet, han anunciat l’arribada a Gandia del Bus de la Llengua, de l’1 al 4 d’octubre, dins la campanya itinerant de la Generalitat Valenciana “Sempre teua, la teua llengua”, després d’haver passat ja per diversos municipis.

Es tracta d’un autobús replet d’activitats d’animació que consisteixen en tallers lúdics on el valencià és la matèria primera del joc, i que estarà instal·lat a la Plaça del Prado, des de l’1 fins al 3 d’octubre, i que es traslladarà al Grau el dia 4 per facilitar als alumnes dels centres educatius del Grau la seua assistència també.

Tallers divertits, inclusius, creatius, motivadors i participatius, que aniran dirigits tant al públic en general com als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de tots els centres educatius de la ciutat

El passat 26 de setembre de 2017, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües, des de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, el conseller Vicent Marçà i el director general Rubén Trenzano, presentaren la campanyaSempre teua. La teua llengua, “una campanya institucional de promoció del valencià que té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’assoliment de l’equitat lingüística”, ha assegurat Milvaques.

La campanya s’estendrà fins a la primavera de 2019 amb tot un seguit d’activitats, i és en eixe marc on apareix el Bus de la Llengua com una de les ferramentes. “La Generalitat i les institucions tenim el deure estatutari de protegir i recuperar el valencià, així com de garantir-ne l’ús normal. Per tot això, es pretén incrementar el nombre d’usuaris i els usos en els parlants, i alhora incrementar el prestigi social de la llengua pròpia. Cal estimar i posar en valor un dels nostres principals trets identitaris com a poble”, recorda la Vicealcaldessa.

Aquesta campanya, a més a més, té per objectiu que tota la població valenciana se senta orgullosa de tindre també el valencià com a llengua oficial.

Per la seua banda, Canet ha detallat les activitats d’animació, que consisteixen en cinc tallers lúdics, en què el valencià és la matèria primera del joc:

  1. ‘Una de quatre’ (ESO i Batxillerat), un joc interactiu en què es pot participar emprant les tauletes electròniques de què disposa l’autobús o instal·lant-se una aplicació al mòbil.
  2. ‘L’alfaruleta’ (s’adapta a l’edat de l’alumnat)
  3. ‘A la moda’ (ESO i Batxillerat)
  4. ‘El conte volador’ (ESO i Batxillerat) i
  5. ‘Paraules esteses’ (Primària)

“El Bus ha visitat més de 167 poblacions de la Comunitat Valenciana, fins i tot municipis castellanoparlants i ha estat present en les principals festes, com la Magdalena, les Falles de València i les fogueres.  A Gandia, tenim la sort de disposar del Bus en un dels dies de festes: el dia 1, sant Francesc de Borja, últim dia de la Fira, les activitats s’adreçaran a tota la població que ens visite. Els dies 2, 3 i 4 d’octubre, els oferim exclusivament als estudiants de Primària, ESO i Batxillerat de la nostra ciutat (llevat d’Infantil) i, tenint en compte l’aforament del Bus, en un nombre màxim de 30 alumnes cada 40 minuts”.

D’ací es desplaçarà a altres poblacions com Xàbia, Benissa, Calp, Altea, Benidorm o la Vila Joiosa.

A la web www.sempreteua.gva.es i les xarxes socials es pot consultar l’itinerari i la crònica dels llocs visitats.

“Combina i mou-te”, lema de la Setmana de la Mobilitat de Gandia

“Combina i mou-te!” és  el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat que es celebrarà a Gandia del 19 al 28 de setembre, segons han informat els regidors de Mobilitat Sostenible i Trànsit i Mobilitat, Xavi Ródenas i Àngels Pérez, respectivament.

“Cal recordar que és la quarta edició ja, i que no s’havia celebrat abans, tret d’activitats puntuals i simbòliques. Això demostra que per al govern local la mobilitat sostenible és una prioritat, amb polítiques transversals que impliquen directament a dos departaments, però també a la resta d’Ajuntament. Estem fent un esforç important en la implementació, acabament i millora dels carrils i anells ciclistes, la xarxa pública de bicicletes, aparcaments per a bicis privades, peatonalització de carrers, camins escolars segurs, carrers 30; així com d’educació i sensibilització”, ha dit Ródenas.

Com ha explicat Pérez, les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat s’inicien este dimecres, 19 de setembre, a les 9.30 h, amb un Ple infantil sobre educació vial, amb la col·laboració de la DGT. “El Ple d’enguany té el lema: “Si jo fóra alcalde/alcaldessa, quines serien les accions en educació vial a la ciutat?. El curs passat, l’alumnat de 5è primària va fer redaccions al respecte. Enguany, a 6è, s’ha triat la millor redacció per curs i escola, que es llegirà al plenari. Cal dir, que el nivell és molt alt”.

A les 13.30 h, hi haurà una xerrada informativa dirigida a famílies i professorat al voltant dels Camins escolars segurs. En aquesta primera fase s’implantarà el joc de la Serp, amb la col·laboració de la DGT. “Com recordareu, el darrer dia del curs passat es van fer els camins escolars segurs de forma simbòlica a tots els centres educatius. Tal i com vam anunciar també, s’iniciaran de forma experimental als col·legis Roís de Corella (Gandia) i Joan XXIII (Grau). Però la intenció és instaurar-los de forma progressiva a tots els centres abans que finalitze el curs”.

Entre les 16 i les 20 h, a la Casa de la Marquesa, es desenvoluparà la Jornada Municipis Sostenibles, amb el títol “Canvi Climàtic i Energia Sostenible”. Xerrades, tallers i informació sobre energies renovables. Està organitzada per ASELEC i la Diputació de València.

Divendres, 21 de setembre, es posarà en marxa la nova base de SaforBici a Beniopa, que es trasllada de l’entrada al centre del districte. Així com la col·locació de 16 aparcaments per a bici privada en els diferents trams del Passeig de les Germanies. Cada illa del passeig tindrà un mínim de 2 arcs per a bicis.

Dissabte 22 de setembre, amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, hi ha prevista una Bicicletada familiar pels diferents carrils bici de la ciutat. Hi haurà llimonada popular. La eixida serà la Font del Parc del País Valencià, a les 10 h. Hi haurà guia.

Diumenge, 23 de setembre, tindrà lloc el XXVII Dia de la Bici a la Plaça El·líptica, organitzat per l’associació veïnal. La concentració serà a les 9.30 h i l’eixida a les 10 h, a la plaça, cap als Ullals de la Marjal de Gandia.

Dilluns, 24 de setembre, es col·locaran vinils MetreMinut a diferents llocs de la ciutat. Durant tot el dia, la brigada municipal la dedicarà a marcar els carrers 30, per a limitar la velocitat dels cotxes i protegir vianants i ciclistes. S’amplien aquests ciclo-carrers.

Dijous, 27 de setembre, es posarà en marxa la base de SaforBici al polígon Alcodar.

Finalment, del 24 de setembre al 19 d’octubre, les escoles poden participar a Tallers d’ús de bicicletes.

Tragsa inicia les tasques de recuperació de les zones afectades per l’incendi

L’empresa pública Tragsa ha iniciat este dilluns les tasques per eliminar o solucionar la situació de tots aquells elements que poden causar danys personals o a les estructures com arbres, fanals, camins o murs, després de l’incendi forestal. Tragsa ja està avaluant les zones on actuar directament. Concretament, tècnics de la Secció d’Emergència de la Conselleria, acompanyats de tècnics municipals estan senyalitzant aquells arbres en mal estat i que representen un perill per a les persones. En el cas que es localitzen dins de parcel·les privades, l’Ajuntament es posarà en contacte amb els propietaris perquè autoritzen l’accés als treballadors de Tragsa durant els pròxims dies. Els propietaris també poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament per tal de sol·licitar-hi la intervenció.

Cal recordar que la coordinació de les mesures a prendre per part del Govern d’Espanya, el Consell i la Diputació es realitzarà des del consistori, ja que és l’administració més propera a la ciutadania i la que més informació posseeix de la situació actual. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va presidir divendres passat una reunió de coordinació on hi van participar Francisco Molina Agulló, director territorial de la Presidència a València, tècnics de l’empresa pública Tragsa encomanats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i membres del govern municipal.

El motiu de la reunió va estar coordinar el dispositiu de post emergència que implica diverses vies d’actuació per preservar l’entorn i possibilitar l’accés a les propietats privades on hi ha afeccions.

Una vegada extingit l’incendi diumenge passat i superats els dies que han permés certificar l’extinció i donar seguretat al veïnat, ara comença la fase de post emergència en què actualment ens trobem.

La primera de les actuacions serà la declaració de zona d’Emergència per part del Consell de Ministres que permet l’actuació en propietats públiques i privades, a més d’ajudes als afectats per les flames.

D’altra banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per gestionar la post emergència o portar a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada.

La Generalitat, tal i com va afirmar el president Ximo Puig, s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència. A partir de hui dilluns es començarà a redactar un decret que abastarà als set municipis afectats per l’incendi.

Paral·lelament, la segona actuació està relacionada amb l’habitabilitat i realitzarà actuacions perquè les persones puguen retornar als seus habitatges amb les màximes condicions de seguretat. Per a això, s’han posat  en marxa des de hui quatre grups de treball relacionats amb habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament.

Els atletes del CC El Garbí tornen del campionat del món amb la mirada posada al nacional absolut

Els atletes del CC El Garbí han Tornat de Tampere, on s’ha disputat el campionat del món sub 20, amb l’actuació més destacada de Kike Llopis, finalista de 110m barres. L’atleta es va classificar per a les semifinals amb una millor marca personal de la temporada de 13,47 aconseguint així una plaça com a finalista.
Luis Salort, per la seua part, després de classificar-se primer de la seua sèrie per a la semifinal de 110m barres, va tenir una desafortunada ensopegada quan anava lluitant pel primer lloc amb David Thomas, qui seria guanyador de la prova en aquesta edició.
Victor Faus va llançar el disc a 54,85m, malgrat quedar-se a tan sol 3 metres de la seua marca personal, aconseguida al juny, acaba la temporada el 22 del món i amb un excel·lent nivell tècnic.
La martillista Gema Martí va llançar 56,01 m, situant-se la 20 del món. A l’atleta encara li queda una última competició el cap de setmana vinent a Getafe.
Luis Salort i Quique Llopis, al costat del tècnic nacional Toni Puig, estan concentrats en la residència Joaquin Blume de Madrid, on afrontaran els seus últims dies abans de participar en el Campionat d’Espanya Absolut que se celebrarà a Getafe els dies 21 i 22 de juliol. El duo de velocistes tenen l’oportunitat d’estar lluitant en la final.
Victor Faus i Gema Martí tornaran avui a Gandia al costat de l’entrenador nacional Juanvi Escolano. Victor Faus acaba una magnífica temporada en Tampere, mentre que Gema Martí continuarà els seus entrenaments al costat de les seues companyes Ainhoa Martínez i Judit Prats. Per a les tres atletes el Campionat d’Espanya serà la seua última competició de la temporada. El trident femení militat en l’escola de llançaments del CC El Garbí té possibilitats de pujar-se al podi.

València, camp de batalla per als candidats de les primàries del PP

Els compromisaris valencians són objecte de desig per als candidats a dirigir el PP. A la resta de territori sembla que les faves estan comptades, i a València la cap del PP, Isabel Bonig, està instal·lada en una calculada indefinició: no s’hi decanta, però aplaudeix les tesis de Soraya Sáenz de Santamaría. Els compromisaris valencians poden ser determinants i els dos candidats en són conscients.

El candidat a la presidència del Partit Popular Pablo Casado, ha estat este diumente a Alacant, on ha “rebutjat categòricament” el vídeo que ha aparegut en els últims dies i que critica la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría, i s’ha considerat el “principal perjudicat”: “Anem a pensar un poc: eixe vídeo, a qui beneficia? Perquè a qui més perjudica és a mi”. Es refereix al video que ha circulat per les xarxes amb imatges retrospectives de Cristóbal Montoro i Javier Arenas per a posar de relleu la manca de renovació dels suports de Santamaría. 
Casado, qui ha puntualitzat que “ningú” l’ha assenyalat com a autor del vídeo, ha considerat que cal “superar aquest debat” i ha assegurat que ell ha “patit molts vídeos difamatoris en aquesta campanya” encara que “no amb tanta difusió”, en els quals “es deien mentides, infàmies i calúmnies” contra ell. “Jo açò mai ho farà, i mai acusaria a un altre de fer-m’ho a mi”.
D’altra banda, preguntat per unes declaracions de Sáenz de Santamaría en una entrevista en el diari ‘ABC’ d’aquest diumenge, en les quals l’ex vicepresidenta del Govern deia que un debat “li faria molt de mal a ell, però també al partit”, Casado ha respost que “la supèrbia no fa guanyar congressos, però sí perdre eleccions”.
D’aquesta manera, ha defensat que pretén fer “un altre tipus de política” basada en “la humilitat, la proximitat” i “donar la cara sempre pel partit”. Així, ha apuntat que el PP “necessita debat ideològic i projecte de futur per a Espanya” i ha considerat que “portem massa dies parlant de cens d’inscrits, de si un candidat és home o dona, o de si som joves o majors”.
Per a Casado, aquests dies “sembla que el PP està en funcions”, mentre “Pedro Sánchez segueix avançant”: “En 40 dies, s’està carregant tot el que havíem fet en set anys de magnífic govern de Mariano Rajoy”, ha manifestat.
No obstant açò, ha assegurat que una vegada acabe el congrés -que se celebra el cap de setmana vinent- “el PP estarà més fort” i “millorarà” en les enquestes. “Si fem bé el congrés, i vam crear una candidatura que garantisca la integració de tots, un projecte per a Espanya, sense complexos i que aspire a recuperar els tres milions de vots que es van anar a altres partits i que eren del PP, aspirarem a guanyar les eleccions”.
Així, preguntat per la pujada del PSOE en les enquestes, Casado ha fet un símil amb una carrera: “el cotxe de Pedro Sánchez està donant voltes i nosaltres en ‘boxes’ parlant de si el pilot és dona o home, si és jove o major, o si la seua escuderia l’avala un o un altre, mentre ells segueixen donant voltes”.
“Nosaltres hem d’eixir ja forts i amb el millor motor i millor projecte, i jo el que propose és un projecte ambiciós”, ha dit, al mateix temps que ha instat a recuperar els votants que han marxat a altres partits: “no em conforme amb cinc milions de vots, ni amb els vuit que tenim i amb els quals ens han manat a l’oposició, hem de recuperar els 11 milions, i tornar a ser la casa comuna del centre dreta a Espanya”. “Tot el que estiga a la dreta del PSOE, ha de tenir ací la seua casa, ha sentenciat”.

El PP denuncia que l’inici de les obres del Palau de Justícia de Gandia s’ha anunciat tres vegades en tres mesos

El Grup Municipal Popular ha denunciat que el govern local de Gandia ha anunciat per tercera vegada la construcció d’un Palau de Justícia, i ha recordat que a l’abril va haver-hi un primer anunci, al maig va arribar el segon, i ara s’anuncia per tercera vegada la construcció d’aquesta infraestructura, “una cosa que comença a “sonar a acudit”, en referència a l’acte celebrat dimarts al Palau de la Generalitat, on el president Ximo Puig i la consellera Gabriela Bravo van donar a conèixer el Pla d’Infraestructures Judicials. 
El PP assegura que el projecte per a la construcció del Palau de Justícia de Gandia es va iniciar en la legislatura passada, quan es van fer tots els tràmits necessaris per a poder cedir els terrenys per a la seua futura construcció.
“El Partit Popular va haver de finalitzar el PAI de Santa Anna, una obra inacabada per part del govern de PSOE i Plataforma de Gandia (ara Ciutadans), dotant els terrenys de llum, aigua i serveis bàsics per a poder donar-los la condició de solar i poder així cedir-lo a la Conselleria de Justícia per a la construcció del Palau de Justícia”, afirma el portaveu del lPP, Víctor Soler, que afig que llavors es va acordar amb la Conselleria de Justícia les necessitats per a la seua construcció i es va redactar un avantprojecte des del departament d’Urbanisme, “una labor silenciosa que el PP va haver d’escometre després d’anys d’oblit per part dels socialistes”, afirma Víctor Soler, per a qui “portem tres mesos perduts, fan anuncis, però en veritat no arriba”.
Soler ha recordat que està tot enllestit per a la seua construcció “gràcies a que el PP va rematar el laboriós treball previ. Eixa és l’herència en positiu de la qual no parla Diana Morant. Però per molt que intenten ometre-la, la gent sap que Gandia tindrà un Palau de Justícia, gràcies al PP”.
Des de les files populars desitgen que s’accelere al màxim la seua construcció, ja que gran part del treball ja està fet des de la passada legislatura. Soler: “L’única cosa que han de fer és posar-se a treballar, reprendre l’avantprojecte que ja està consensuat i redactat en el departament d’Urbanisme, i reclamar a la Conselleria, que dispose dels diners necessaris per a la seua construcció”.

El PSPV desmenteix al PP

El PSPV de Gandia, per contra, desmenteix “rotundament” les manifestacions del PP. “És per tots conegut que ha passat una dècada des que l’Ajuntament va oferir la parcel·la a la Generalitat, per la qual cosa és indecent i un insult que vulguen apropiar-se d’allò que no han fet”.

Segons el PSPV, “els tràmits s’inicien amb el govern de José Manuel Orengo, però la Conselleria governada pel PP ignora aquestes infraestructures, com també ho són pel govern de Torró, qui mai mostra amb fets l’interés que proclama amb paraules”.

“Els compromisos amb la ciutadania es demostren amb voluntat reial, accions, fets i partides pressupostàries, com esta setmana ho anunciaren el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, amb la presentació del Pla d’Infraestructures Judicials en el qual s’inclou el Palau de Justícia, amb una inversió de 17,5 milions d’euros, i la nova seu de la Fiscalia, amb més de 600.000 euros, i que va ser inaugurada fa uns mesos”.

“Ni el PP al Govern de la Generalitat ni el PP al govern de Gandia han fet absolutament res per la justícia ni per millorar les infraestructures”, afirma el PSPV; quirecomana al PP de Gandia que “deixe de basar en la mentida i l’engany la seua tasca en l’oposició i que esta deixe de ser la seua estratègia política. Durant els seus quatre anys al govern municipal, el seu interés pel Palau de Justícia va ser nul, no van fer absolutament res, no van moure cap tràmit per fer-lo realitat, i ara volen apropiar-se de les gestions dels actuals governs per tapar la seua nefasta política en infraestructures per a la ciutadania”.

Juan Ayuso es proclama campió d’Espanya cadet de contrarrellotge

El ciclista de l’equip gandià Ginestar – ULB Juan Ayuso es va proclamar divendres passat en Baños de Molga Campió d’Espanya Cadet de contrarellotge individual. Després d’una carrera brillant, el corredor de la PC Beniopa, que representava a la selecció valenciana, va aconseguir una marca de 10’04’’ avantatjant al segon classificat en 22’’. 
Amb aquesta marca, Ayuso revalidava el seu títol de Campió d’Espanya i aconseguia vestir el mallot de millor velocista espanyol per segon any consecutiu. 
Juan Ayuso també va disputar la prova en ruta, on després d’una brillant carrera va aconseguir entrar comandant el segon grup, classificant-se en 11ª posició. 
Els resultats avalen a aquesta gran promesa del ciclisme espanyol, que any rere any segueix sorprenent i demostrant en carrera la seua casta ciclista.


L’equip juvenil ULB – Ginestar va competir a Portugal, País Basc i València
Els corredors de l’ULB han estat repartits per tot el territori nacional i internacional per a disputar fins a tres proves simultàniament. 
Des de divendres passat 6 de juliol, un destacat grup de sis ciclistes va disputar en terres portugueses el Gran Premie do Minho, una prova de caràcter internacional en la qual els millors equips europeus acudeixen per invitació. 
La Volta constava de tres etapes, cadascuna més dura. Divendres tots els integrants del conjunt de la PC Beniopa van aconseguir passar el tall i classificar-se en el grup davanter. Dissabte, malgrat les inclemències del temps i de l’alt desnivell dels ports, tots van aconseguir creuar la línia de meta sense majors contratemps. 
Ja diumenge va començar a notar-se el cansament acumulat i els quilòmetres en les cames. Malgrat açò, els ciclistes del Ulb – Ginestar van demostrar una tenacitat digna dels professionals, aconseguint creuar la línia de meta. Cal destacar la gran labor d’Alvaro Orengo, qui va assistir als corredors durant tota la Volta, aconsellant-los i donant-los suport des del cotxe. 
D’altra banda, dos destacats corredors de l’equip juvenil, Pepe Ginestar i Josep Miquel Canet, van competir en la Volta Bizkaio Itzulia, al País Basc. Tots dos corredors van competir cedits amb l’equip Gastronomia Basca, conjunt dirigit per Borja Franco, un entusiasta director l’objectiu del qual és seguir recolzant les categories de formació, i que li va oferir la possibilitat de gaudir de l’experiència a tots dos corredors del Ulb – Ginestar. Després de les tres dures etapes tots dos van finalitzar la Volta sense cap contratemps. 
Els juvenils de la PC Beniopa també van estar competint a la Comunitat Valenciana, més concretament a la Pobla de Vallbona, on Miquel López es va imposar davant els seus rivals, aconseguint traure’ls més de 10 segons d’avantatge. Cal destacar també el gran treball del seu company Alejandro Roberto, qui després d’una gran carrera es va quedar a les portes del podi amb la 4ª posició. 
A la Pobla de Vallbona també van estar els corredors elits/sub23 del Ginestar – Ulb. El més destacat va ser Josep Mora, que es va alçar amb la 3ª posició de la seua carrera. 

Els Cadets del Ginestar – Ulb arrasen a Torrent
Els ciclistes de l’Ulb, dirigits per Rafa Gómez, van aconseguir copar la majoria de les posicions del podi en la prova celebrada a Torrent, després d’una extraordinària carrera de tot l’equip.
Des del primer quilòmetre van treballar per a tallar qualsevol intent de fugida, i ho van aconseguir fins al final. La prova va haver de decidir-se a l’sprint, i els joves corredors de la Penya Ciclista van ser dels més ràpids de la vesprada. Maikel Castellá es va alçar amb la segona posició i el seu company Miguel Solera amb la tercera, vestint així el podi amb els colors del Ginestar – Ulb. A més, després dels bons resultats de tots els companys, van aconseguir la victòria per equips.

El Master 50 Jose Vicente Salvador aconsegueix la 2ª posició en la Serra Nevada al Límit
El corredor de l’equip Master Ginestar – Ulb José Vicente Salvador va competir el cap de setmana passat en la dura prova Sierra Nevada al Límit. Després de dues dures etapes va aconseguir la 2ª posició de la General Master 50, posant així el fermall a un cap de setmana marcat per la duresa del terreny escarpado i l’alt desnivell.

Somriures, càntics i esperança en el desembarcament dels migrants de la flota de l’Aquarius

Dispositiu de voluntaris preparat per a l’arribada dels vaixells.

Les 629 persones de 26 nacionalitats que formen la flota del Aquarius han culminat aquest diumenge la seva arribada al Port de València després de superar una travessia de vuit dies per mar. ‘Esperança del Mediterrani’, el dispositiu d’acolliment dels tres vaixells, ha mobilitzat a 2.300 persones entre voluntaris, sanitaris, policies, traductors i altres efectius.
El navili Orione de l’Armada italiana ha estat l’últim a arribar a València i ha completat així el periple de la flota, que va arrencar dilluns, després que Itàlia i Malta es negaren a rebre als refugiats i el president del Govern, Pedro Sánchez, donara instruccions per al seu acolliment i les autoritats valencianes oferiren València com a port segur.
El desembarcament s’ha perllongat durant més de set hores en un matí de diumenge, des que a l’alba, a les 6.30 hores, es començara a albirar entrant per la bocana del moll 1 del Port el Dattilo de la Guàrdia Costanera d’Itàlia. L’Aquarius, el buc que dóna nom a la flota, li ha pres el testimoni quatre hores després.
L’èxit i la cara més humana de l’operatiu ha quedat emmarcada amb els somriures, càntics i l’ “actitud d’esperança” que s’han trobat els sanitaris que han atès als migrants a bord del vaixell italià Dattilo i l’operatiu que els ha rebut a peu de moll, que han destacat la seva “lliçó de civisme”.
El primer balanç mèdic és positiu, amb la majoria de persones en condicions acceptables malgrat la fatiga de la travessia. Algunes embarassades ja han estat traslladades a hospitals i menors i adults també assistits. Els migrants presentaven a la seva arribada més patologies lleus de l’esperat, la majoria cremades, malestars i afeccions de pell.
Una de les reaccions de la jornada ha estat la del pare Ángel, fundador de Missatgers per la Pau, qui ha celebrat viure “un dia preciós, històric”, però ha recordat que la crisi migratòria segueix: “És cert que hi ha un abans i un després, però segueixen arribant altres refugiats a les costes espanyoles i no estan tan ben atesos”.
L’interès per aquest punt d’inflexió ha traspassat fronteres: més de 600 periodistes de 160 mitjans de comunicació nacionals, països europeus i fins i tot Xina i Estats Units han estat pendents de l’acolliment des de la dàrsena del Port. Els conductors dels autobusos públics de València també han mostrat la seva cara més humana, en oferir-se deu com a voluntaris per transportar a la premsa a l’epicentre en les llançadores.
Un jove de 29 anys de Sudan del Sud ha estat el primer migrant a completar la identificació i examen per part dels policies i sanitaris desplegats en el port de València. El dispositiu continuava a mig dia perquè totes les persones a bord dels vaixells passen aquest procés i s’inicie el procediment d’acolliment, per la qual s’ha ofert a col·laborar França i també ajuntaments de tota Espanya, altres governs autonòmics, associacions, famílies.
En el seu procés d’integració, Creu Roja els ajudarà mitjançant el coneixement de l’idioma i la cultura. Passaran per centres d’acolliment en funció de les seves característiques, amb l’objectiu de respectar l’agrupació familiar i la unitat dels menors. Les dones a bord de la flota reben atenció especial per detectar si han estat víctimes de tracta.
Tots els migrants de la flota de l’Aquarius tindran autoritzada una entrada extraordinària a Espanya per motius humanitaris de 45 dies, una vegada passen els tràmits documentals per part de la Policia. A partir d’aquest moment, estaran tutelats per ONG i per part del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Podran anar a Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) els que es troben en determinades situacions, en funció del que determine l’autoritat judicial.