Gandia compta amb una nova eina per combatre les plagues en grans superfícies

– Gandia compta des de hui amb un camió per combatre plagues en grans superfícies

– El vehicle ja ha estat utilitzat amb èxit per part de l’UME a Madrid per desinfectar determinades zones durant la quarantena com puguen ser els voltants de centres educatius, parcs, urbanitzacions, etc

– Diana Morant: «Amb aquest camió continuarem treballant en la desinfecció al carrer adreçada a la principal emergència que tenim hui en dia com és el Coronavirus a més d’ajudar a evitar la propagació del mosquit tigre»

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora delegada de Sanitat i Salut Pública, Liduvina Gil; i Quino Bernabeu, gerent de l’empresa CTL, han presentat aquest matí un nou camió (model SprayStream 35I) que operarà a la nostra ciutat, destinat tant per a desinfecció com per al control de plagues per a grans superfícies externes. Un tipus de vehicle que ja ha utilitzat amb èxit l’UME a Madrid per desinfectar determinades zones durant la quarantena com puguen ser els voltants de centres educatius, parcs, urbanitzacions, etc.

Diana Morant ha mostrat la seua satisfacció per la incorporació d’aquest nou vehicle. «Amb aquest camió continuarem treballant en la desinfecció al carrer adreçada a la principal emergència que tenim hui en dia com és el Coronavirus a més d’ajudar a evitar la propagació del mosquit tigre» «Gandia es converteix en una gran capital a l’hora d’aplicar les últimes tecnologies als serveis que es presten perquè som ciutat de la Ciència i la Innovació. Una ciutat que aplica el coneixement d’administracions, universitats i empreses privades per desenvolupar iniciatives que milloren la vida dels seus ciutadans«.

Amb aquest vehicle se substituirà la feina que abans es realitzava amb brigades de manera que es farà més eficientment i sostenible (es consumeixen menys recursos), ja que s’arriba a més espais en menys temps i utilitza millor els productes necessaris.

«En el cas de CTL, com a alcaldessa vull donar les gràcies a l’empresa perquè van estar a la nostra disposició durant la crisi sanitària i a més van donar mascaretes i altres materials a les persones que en l’inici de la pandèmia necessitaven aquests productes com eren els treballadors d’hospitals i altres persones vulnerables» va finalitzar Morant.

Per la seua banda, Quino Bernabeu va recordar que des de fa un any i mig  l’empresa CTL gestiona el control de les plagues a la ciutat. «Des de l’adjudicació hem fet un esforç inversor important en tecnologia i maquinària per donar resposta a tots els requeriments que ens fa l’ajuntament que bàsicament són el control dels mosquits i la desinfecció amb viricides davant la COVID-19«.

El gerent de l’empresa ha destacat que amb aquest vehicle «podrem ser més eficients en algunes zones a l’hora de controlar les plagues i a més, sumem a la nostra flota un nou aliat per combatre la COVID-19 que fins ara només estava utilitzant l’UME a Madrid. Des de hui Gandia ja disposa d’aquest vehicle amb el qual millorarem el servei».

Finalment, Liduvina Gil va agrair a CTL l’aposta per la innovació que ha realitzat, ja que «ens permetrà fer un pas més en el control amb viricides i larvicides i millorarem el servei que ja estàvem prestant. Amb aquest vehicle millorem el nostre treball en un dels temes que més preocupen a la ciutadania com ara la lluita contra el mosquit tigre i la COVID-19″.

 

Detectat a Tavernes de la Valldigna un nou brot de coronavirus

En el capítol de brots de coronavirus, la Safor torna a registrar un nou brot. Tavernes de la Valldigna és la ciutat on s’ha detectat el brot de 3 persones contagiades, l’origen del brot és social.

Incidència del coronavirus a la Safor

L’Àrea de Salut de Gandia, segons fonts sanitàries locals, ha registrat, des de l’última actualització 24 nous casos de coronavirus. A l’Hospital Comarcal es troben ingressats 13 persones, 2 d’elles a l’UCI. El total de contagis detectats per prova PCR són de 949 des de l’inici de la Nova Normalitat

Incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana

– La Comunitat Valenciana supera el milió de proves realitzades per a detectar el coronavirus

– Sanitat registra 540 nous casos positius i 777 altes en l’última jornada

– Per províncies, la distribució és la següent: 53 a Castelló, 205 a la província d’Alacant i 282 a la província de València

– Sanitat registra 540 nous casos positius i 777 altes en l’última jornada

La Comunitat Valenciana ha superat ja el milió de proves realitzades per a la detecció del coronavirus des de l’inici de la pandèmia. En concret, s’han realitzat la xifra d’1.002.162, de les quals 854.883 han sigut a través de PCR i 147.279 mitjançant test ràpid.

D’altra banda, s’ha registrat des de l’última actualització 540 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 34.413 persones. S’han donat 777 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 6.000 casos, la qual cosa suposa un 13,80% del total de positius. Els hospitals valencians tenen, actualment, 484 persones ingressades, 68 d’ells a l’UCI

D’altra banda, s’han registrat 2 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.584 persones.

Nous brots:

· Albatera. 3 casos. Origen social

· Albaida. 3 casos. Origen social

· Xàtiva. 8 casos. Origen social

· Castelló de la Plana. 4 casos. Origen laboral

· Ontinyent. 5 casos. Origen social

· el Pinós. 4 casos. Origen social

· L’Alcúdia. 12 casos. Origen social

· Tavernes de la Valldigna. 3 casos. Origen social

· Carlet. 15 casos. Origen social

· Carlet. 4 casos. Origen social

· Carlet. 5 casos. Origen social

· Carlet. 3 casos. Origen social

· Carlet. 7 casos. Origen social

· Carlet. 5 casos. Origen social

· Carlet. 7 casos. Origen social

· Catarroja. 4 casos. Origen social

· Alginet. 7 casos. Origen social

· Alfafar. 3 casos. Origen social

· Alzira. 10 casos. Origen social

· Alzira. 3 casos. Origen social

· Alzira. 4 casos. Origen social

· València. 3 casos. Origen social

· València. 3 casos. Origen social

· València. 3 casos. Origen social

· València. 3 casos. Altres àmbits

· València. 3 casos. Origen social

· València. 3 casos. Origen social

· Alfafar. 6 casos. Origen social

· Paterna. 3 casos. Origen social

· Oriola. 3 casos. Origen social

Cs Gandia proposa la instal·lació de pàrquings per a bicicletes i patinets en els col·legis

• Renolt: “Registrem la iniciativa al juliol; però ara, en la setmana de la mobilitat i amb la volta a l’escola, el govern no té excusa per a no fer-lo”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Gandia, Pascal Renolt, ha proposat “la instal·lació de pàrquings per a bicicletes i patinets en els col·legis”. “Si li demanem als escolars que utilitzen aquests vehicles per a anar a l’escola, hem de proporcionar-los un aparcament”, ha esgrimit.

Segons Renolt, “l’Ajuntament ha de ser conseqüent amb les seues recomanacions”. Per això, ha argumentat, “Cs li torna a posar sobre la taula una iniciativa, que ja registrem fa dos mesos, i que hui és encara més necessària”, ha declarat, al mateix temps que ha defensat que “els pàrquings en els col·legis fomentarien l’ús d’aquesta mena de vehicles perquè facilitarien la seua custodia”.

Per a Renolt, “així és com se celebra la setmana de la mobilitat, prenent decisions que permeten una mobilitat sostenible”. Per això, ha explicat, “esperem que es tinga en compte aquesta petició”. “El govern municipal no té excusa per a no posar-la en marxa si diu que aposta per una mobilitat respectuosa amb el medi ambient i recomana als escolars que vagen amb bici o patinet a l’escola”, ha conclòs.

Sanitat Pública confirma 3 nous brots de coronavirus a la Safor

La conselleria de Sanitat ha registrat 24 nous brots de coronavirus des de l’última jornada, d’aquests, 3 han registrat a poblacions de la comarca de la Safor. Els brots de la Safor són 2 a la ciutat de Gandia i 1 a la de Potries.

A Gandia un és d’origen laboral amb 3 contagis d’origen laboral i un altre de 4 casos d’origen social. A Potries l’origen del contagi és social i amb 3 contagis.

Incidència del coronavirus a la Safor

L’Àrea de Salut de Gandia, segons fonts sanitàries locals, ha registrat, aquest passat dilluns, 14 nous casos de coronavirus. A l’Hospital Comarcal es troben ingressats 17 persones, 2 d’elles a l’UCI.

Incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana

– Sanitat detecta 905 nous casos i 660 altes des de l’última actualització

– La Justícia ha ratificat la resolució de Sanitat per a prorrogar 7 dies les mesures excepcionals adoptades per al municipi de Benigànim

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 905 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 32.644 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 188 a Castelló (3.631 en total); 356 a la província d’Alacant (10.403 en total); i 361 a la província de València (18.593 en total). A més, continua havent-hi 7 casos sense assignar.

D’altra banda, s’han donat 660 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 33.626: 3.973 a Castelló, 10.471 a Alacant i 19.149 a València. A més, hi ha 33 altes no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 502 persones ingressades: 57 a la província de Castelló, amb 7 pacients en UCI; 150 a la província d’Alacant, 29 d’ells en l’UCI; i 295 a la província de València, 32 d’ells en UCI.

D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 7.064 casos, la qual cosa suposa un 16,98% del total de positius.

D’altra banda, s’han registrat 3 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.564 persones: 232 a la província de Castelló, 539 en la d’Alacant i 793 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del *coronavirus ascendeix a 968.274, de les quals 822.117 han sigut a través de PCR i 146.157 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 57 residències de majors (4 a la província de Castelló, 18 a la província d’Alacant i 35 a la província de València), 13 centres de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 3 en la d’Alacant i 8 en la de València) i 4 centres de menors (0 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 1 a la província de València).

· Residents nous positius: 24

· Treballadors nous positius: 22

· Residents morts: 3

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana: 2 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Nous brots:

· Ontinyent: 4 casos. Origen social

· Ontinyent: 3 casos. Origen social

· Ontinyent: 12 casos. Origen social

· Ayora: 11 casos. Origen social

· Aldaia: 3 casos. Origen laboral

· Canals: 12 casos. Origen social

· Paterna: 4 casos. Origen social

· Manises: 10 casos. Origen social

· Paterna: 5 casos. Origen social

· Dolores: 3 casos. Origen social

· Ontinyent: 3 casos. Origen social

· Altura: 5 casos. Origen social

· Bigastre: 3 casos. Origen social

· La Vall d’Uixó: 4 casos. Origen social

· Potries: 3 casos. Origen social

· Gandia: 4 casos. Origen social

· Gandia: 3 casos. Origen laboral

· València: 4 casos. Origen social

· València: 4 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen laboral

· València: 4 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen laboral

· València: 7 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen laboral

La Justícia ratifica la pròrroga del confinament de Benigànim

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de València ha ratificat la resolució d’11 de setembre de 2020 de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per la qual es prorroga per set dies les mesures excepcionals adoptades per al municipi de Benigànim com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i després d’analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus.

Ana Barceló: «En aquest moment estem millor preparats per a enfrontar-nos a la pandèmia»

– La consellera llança un missatge de tranquil·litat a les famílies davant l’inici del curs escolar: «Hem d’estar tranquils, sense abaixar la guàrdia»

– Barceló recorda que la taxa de mortalitat del coronavirus ha passat del 8,3% de la primera ona al 0,3% i que l’UCI esta al 7,6%, enfront del 56,6%

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha llançat un missatge de tranquil·litat a les famílies davant l’inici del curs escolar en la Comunitat Valenciana: «Hem d’estar tranquils, sense abaixar la guàrdia, però estar tranquils».

Barceló ha iniciat així la seua intervenció en la Diputació Permanent de les Corts per a donar compte de l’evolució de la pandèmia de la COVID-19 en la Comunitat, i en el seu discurs ha subratllat que «aquesta nova normalitat no és la d’abans i moltes de les coses que ens porta han vingut per a quedar-se: la precaució ens acompanyarà durant molt de temps«.

En la seua compareixença, a petició pròpia, la consellera ha assenyalat que «la unitat de les forces polítiques és un element clau per a ajudar a eixir de la millor forma possible d’aquesta emergència sanitària» i ha destacat que, «en aquest moment estem millor preparats per a enfrontar-nos a la COVID-19, som capaces de rastrejar més i millor cada cas, i de detectar cada brot que es va produint«.

Respecte de l’aparició de brots des de l’inici de la nova normalitat, Barceló ha especificat que l’1,2% són brots importats, el 5,1% són residents d’altres comunitats autònomes i el 93,7% són autòctons. Per grups d’edat, el major nombre de casos se situa entre els 35 i 64 anys, representant el 37,5%, seguit del grup d’edat comprés entre els 15 i 34 anys, que suposen el 35,2% del total.

Segons l’origen dels brots, el 99,5% són d’àmbit comunitari, i d’aquests, el 67,1% són d’àmbit social, reunions familiars o amb amics, seguits dels brots amb origen laboral que suposen el 19,8% i els associats a les residències de majors que són el 4,8%.

«El virus segueix entre nosaltres, no ha desaparegut i bona prova d’això és que hem tornat a una xifra de contagis similar a la que vam tindre en les primeres setmanes de la pandèmia, si bé és cert que assistim a una pressió assistencial molt de menor que durant els mesos més aguts«, ha assegurat la consellera.

En aquests moments l’edat mitjana dels contagiats ha disminuït considerablement i el percentatge de pacients asimptomàtics se situa en el 40%. La taxa de mortalitat en la primera ona va ser d’un 8,3% mentre que ara és del 0,3%. L’UCI van aconseguir un 56,6% el 30 de març i hui estan en un 7,6%.

Reforç del sistema sanitari

La consellera ha relatat les mesures dutes a terme per a afrontar la desescalada en previsió d’una segona onada, per a això es va dissenyar un pla de contingència abans de l’estiu que contemplava reforçar la plantilla amb un total de 7.062 contractes eventuals.

A més, la consellera ha anunciat que hui s’ha posat en marxa el cinqué procediment extraordinari per a la inscripció de professionals corresponents a 4 grups laborals.

Es tracta de les bosses de:

· Tècnics/as en cures auxiliars d’infermeria,

· Tècnics/as especialistes de laboratori,

· Tècnics/as especialistes de documentació sanitària i

· Tècnics/as d’emergències sanitàries,

Les bosses estaran obertes fins al 14 de setembre. El procediment d’inscripció i el funcionament serà el mateix que en la resta de procediments extraordinaris que s’han iniciat al llarg de la pandèmia.

En la tasca per al control de la pandèmia, s’ha procedit a la contractació de 1.329 professionals de diferents categories (infermeres, auxiliars, administratius/a, zeladors/as) i s’han sol·licitat 150 persones rastrejadores més al Ministeri de Defensa.

D’altra banda, la Generalitat ha adquirit 403 respiradors que permetran augmentar el nombre de llits per a pacients crítics en la Comunitat i millorar les capacitats d’assistència a pacients de *COVID-19. Quant al subministrament de materials, s’ha establit una reserva estratègica de material en Fira València, que cobreix les necessitats dels departaments per als pròxims mesos.

A més, la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un «ambiciós» pla per a estendre la telemedicina en la xarxa d’Atenció Primària, amb 2.000 punts de teleassistència en els centres de salut i un ‘pack tecnològic’ de 728 portàtils, 400 pantalles i telefonia que han sigut ja entregats a cada departament per a la seua distribució en els centres de salut.

«Conscients de la pressió que estan patint els centres d’Atenció Primària, hem procedit a actualitzar els criteris organització assistencial amb un document que inclou noves mesures per a facilitar el treball dels professionals i adaptar l’atenció a les necessitats de la ciutadania«, ha afegit Barceló, després d’enumerar totes les resolucions i protocols elaborats des de la Conselleria, «on la protecció de la salut com a prioritat absoluta«.

La titular de Sanitat ha explicat que «l’evolució de la pandèmia ens ha portat a adoptar mesures excepcionals davant l’increment dels casos i per a atallar els brots que s’anaven produint com ha ocorregut en les localitats de Gandia, València i Benigànim».

En el cas de València, es van adoptar mesures el 13 d’agost, prorrogades el dia 27 durant 14 dies més davant la situació de contagis i la pèrdua de la traçabilitat.

A Gandia, es va produir un brot de coronavirus que va obligar, el 18 de juliol, a suspendre temporalment l’activitat dels locals de discoteques i bars d’oci nocturn de la ciutat durant 14 dies.

També el 30 d’agost es va procedir a adoptar mesures addicionals en el municipi de Benigànim durant 14 dies, incloent-hi el seu confinament en detectar-se una situació de propagació del virus que ha provocat la pèrdua de la traçabilitat dels casos.

Seguretat en l’inici del curs

Respecte de la volta a les aules, Barceló ha destacat el treball conjunt de Salut Pública i Educació durant més de dos mesos per a planificar el nou curs, amb garanties de seguretat: «És necessari reprendre l’activitat educativa presencial, però ha de fer-se adoptant una sèrie de mesures de protecció, promoció de la salut i prevenció enfront de la COVID-19 que garantisquen que es realitza de la manera més segura possible«.

A més d’enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies, la consellera ha anunciat que es posarà en marxa un telèfon d’atenció a la comunitat educativa en la qual s’atendran tots aquells dubtes i qüestions que, al llarg del curs, es puguen plantejar. «Hem d’estar tranquils; no hem de abaixar la guàrdia, però tampoc perdre la calma davant la volta als col·legis».

La consellera ha tancat la seua intervenció recordant que l’ús de les tecnologies ha permés evitar desplaçaments innecessaris als centres sanitaris, i descarregar als professionals de certes tasques que poden realitzar-se de manera telemàtica, així com la posada en marxa d’un Pla de digitalització que aprofundisca en la implantació de la teleassistència.

Voluntat de diàleg amb els MIR

Ana Barceló s’ha referit a la situació dels Metges Interns Residents (MIR): «No els contemplem com a futurs professionals. Ja formen part del sistema públic i, segurament, quan acaben la seua especialitat, es quedaran en ell. Per tant, hem de cuidar-los, acaronar-los i també reivindicar les mesures que siguen necessàries perquè senten que formen part del sistema i no tinguen aquesta sensació de ser mà d’obra barata«.

La titular de Sanitat ha assenyalat que, la setmana vinent, es produirà la segona reunió amb el comité de vaga i ha assegurat que «hi ha voluntat de diàleg i d’arribar a acords per a resoldre la seua situació«.

Gandia realitza una inversió extraordinària per garantir  l’inici  d’1,2 milions d’euros

· El consistori mobilitza més de 160 persones en un dispositiu especial que se suma a les plantilles habituals

· Diana Morant: “Gandia està totalment preparada per a la tornada a l’escola perquè hem fet els deures. Les nostres aules seran més segures que qualsevol espai de socialització”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada per les regidores d’Educació i Sanitat, Carmen Fuster i Liduvina Gil, respectivament, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a transmetre a la ciutadania un missatge d’“absoluta confiança” i de “tranquil·litat” de cara a l’inici del curs escolar que tindrà lloc el dilluns; una tornada a l’escola atípica per la COVID-19. L’alcaldessa ha remarcat: “Tot està totalment preparat per a un inici de curs amb les màximes condicions de seguretat sanitària perquè s’han fet els deures”.

Morant ha recordat que des de l’inici de la pandèmia el Consistori ha seguit “de manera escrupolosa” cadascuna de les recomanacions que han sigut imposades pel Ministeri d’Educació i les Conselleries de Sanitat i Educació. “Enguany no hi ha hagut vacances ni per a les administracions públiques ni per als equips dels centres educatius, que han treballat molt per a preparar aquest curs i garantir d’aquesta manera un dret fonamental com és l’educació”.

Morant ha indicat que han sigut moltes les reunions que s’han mantingut per a poder arribar al punt d’obrir dilluns que ve els centres amb les màximes garanties de seguretat sanitària. “Les nostres aules seran molt més segures que qualsevol espai de socialització de la ciutat. Hem de recordar que el sistema educatiu no està format només pels professors, també està integrat per tots nosaltres pel que tots hem de ser corresponsables”.

L’alcaldessa ha xifrat la inversió extraordinària que s’ha realitzat perquè l’inici del curs siga el més segur possible en més d’1,2 milions d’euros. Aquest muntant s’ha destinat a impulsar mesures dirigides a ampliar el personal o els serveis de neteja i desinfecció dels centres educatius.

D’aquesta manera, la Conselleria ha incrementat la plantilla de professors en 56 membres repartits en tots els centres, 30 monitors de menjador escolar a més de reforçar el pressupost per a despeses de funcionament o augmentar les partides per a les activitats extraescolars. Totes aquestes mesures ascendeixen a més de 800.000 €.

Per la seua part, l’Ajuntament de Gandia ha intensificat la neteja i desinfecció dels centres, tornarà a repartir mascaretes a tots els xiquets i xiquetes gràcies a la iniciativa del Consell de la Infància, a més de destinar 20 informadors en els entorns dels centres per a recordar les mesures anti COVID.

Un altre dels aspectes abordats per a millorar la seguretat ha sigut incrementar els punts d’entrada i d’eixida dels centres perquè els fluxos de circulació permeten aïllar uns grups de convivència d’uns altres. Tot això, amb la finalitat d’augmentar la seguretat sanitària en els centres escolars.

En total, entre professors, monitors de menjador, personal de neteja (exclusiu per a estar en els centres educatius mentre dure la jornada), informadors, Policia Local i Protecció Civil, la mobilització de recursos humans ascendeix a 160 persones als quals se sumen els efectius de la Policia Nacional que també col·laboraran en el dispositiu. Un dispositiu, ha explicat l’alcaldessa, que “es mantindrà mentre siga necessari”.

Quant als centres, Morant ha explicat que tots els plans de contingència i protocols estan actius de tal manera que si es produïra algun contagi, no seria necessari tancar tot el centre escolar. A més, els equips de direcció tindran contacte directe amb Salut Pública perquè, davant qualsevol dubte, es puga consultar a Salut Pública el procediment a realitzar.

Pla Edificant

Per què respecta al pla Edificant, tots els alumnes iniciaran les seues classes en els centres habituals, però durant aquest curs s’iniciarà la construcció de l’Ausiàs March, el Tirant lo Blanc i Els Foies. A més, durant aquest any es prepararà l’actuació en l’Institut María Enríquez perquè en setembre de 2021 s’inicien els treballs.

Escoletes

Respecte a les escoletes, totes començaran a funcionar enguany amb les millores que s’han realitzat gràcies a la inversió de més de 266.000 euros de la Diputació i que contemplaven millores en les cuines, sistemes d’aire condicionat, instal·lació de tendals o treballs en els revestiments i paviments. “Enguany, els més xicotets gaudiran de totes aquestes millores i les treballadores de les escoletes ja han sigut formades i disposen de tot el material per a fer el seu treball en les millors condicions”.

Per a finalitzar, Diana Morant ha incidit en la confiança en tot el personal que està involucrat en l’inici de curs i ha agraït la seua implicació. “Sabem que són grans professionals de la docència que s’han readaptat a una situació complicada per a garantir que els nostres xiquets i xiquetes tornen a classe. Intentarem que el sistema educatiu funcione perquè el nostre objectiu és que l’alumnat no perda ni un dia més de classe”. “Seguirem del costat dels docents i aprofite aquesta intervenció per a demanar que entre tots ens preparem per a aquesta nova situació que afrontem. De res val que dins dels centres es complisquen les normes si després la societat no respon. Tots hem de ser corresponsables”.

L’empresa Angels Vision proporciona pantalles protectores infantils gratuïtament als col·legis de Gandia i Oliva

– El grup òptic Angels Vision acaba de signar un conveni de col·laboració conjunta amb les AMPA de Gandia i Oliva, per a la donació de pantalles protectores a tots els centres educatius de totes dues ciutats.

– En total, seran prop de 2.000 pantalles per a personal docent i 3.200 per a alumnes, d’entre 3 i 5 anys, que juntament amb les màscares, formen un equip de protecció més complet per a la seua seguretat.

– Els centres educatius de Pego, Rafelcofer, Albaida i Aielo de Malferit també han sol·licitat adherir-se a la iniciativa.

Les pantalles Angels Face han sigut fabricades sota els màxims estàndards de qualitat i respectant totes les normatives. Protegint completament el rostre davant les gotícules que s’expulsen en parlar, tossir o esternudar, evitant que arriben de manera directa, sobretot als ulls i boca.

A més, el seu disseny ergonòmic i lleuger permet que puguen emportar-se posades durant les hores que duren les classes, proporcionant la màxima llibertat de moviment, fins i tot portant ulleres de vista. Són fàcilment llavable.

Juntament amb les Angels Face, el grup Angels Vision ha dissenyat també les pantalles protectores infantils, indicades per a xiquets d’entre 3 i 5 anys.

En la signatura del conveni, han estat presents d’una banda Federico Sanmateu Juan, president de la Coordinadora de les AMPA dels centres educatius públics de Gandia, i la representant dels Centres d’educació concertada, Maria Àngeles Calatayud Hernández, i d’altra banda, la gerent del grup Angels Vision, Marian Martson, i el director del departament social i expansió de l’empresa, Ician Arjonilla. En el cas del conveni amb les AMPA d’Oliva, ha signat, Maite Gregori.

Investigació subaquàtica al litoral d’Oliva

– Intervenció subaquàtica en Oliva dirigida a documentar les restes d’un antic vaixell enfonsat

El Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració del Museu Arqueològic d’Oliva va realitzar el passat mes d’agost una intervenció arqueològica dirigida a documentar les restes d’un antic vaixell enfonsat en un punt del litoral oliver del qual, per raons de seguretat, no s’ha informat de la seua localització. La troballa del derelicte, notificada a finals de juny al museu pel seu descobridor, Josep Femenia, fou inspeccionada per Vicent Burguera, arqueòleg municipal d’Oliva, prèviament a la remissió de la informació recollida al citat centre depenent de la Direcció General de Cultura i Patrimoni.

El treball de camp, dirigit pels arqueòlegs subaquàtics Alejandro Pèrez Prefasi i Jordi Blázquez Martínez, ha consistit a prendre mesures exactes de l’estructura general del vaixell així com dels elements arquitectònics que el formen, elaborar un croquis in situ de la posició i orientació que ocupa i fer un repertori fotogràfic exhaustiu per a tindre la màxima informació possible amb l’objectiu de digitalitzar tridimensionalment l’afonament amb la tècnica de la fotogrametria digital. S’han utilitzat tècniques no invasives per la documentació i la interpretació històrica científica, deixant oberta la porta a futures campanyes arqueològiques determinants per al patrimoni cultural subaquàtic valencià.

Les primeres interpretacions apunten a un vaixell d’època moderna que s’enquadraria possiblement entre la segona meitat del s. XIX i principis del s. XX. Malgrat l’erosió, les restes es troben en un bon estat de conservació, ja que la major part roman soterrada baix el fons marí.

Presenta una eslora de 25 m per 6,5 m de mànega, amb un esquelet arquitectònic fet de fusta per determinar. Fins ara s’han identificat parts fonamentals per a la investigació, com poden ser la roda de proa, 58 puntes de quaderna (visibles) amb forro exterior i reforç interior metàl·lic, les restes d’un únic màstil de secció circular, dos possibles cabrestants en la línia de crugia i l’escobenc per on aniria la cadena de l’àncora, peça fonamental per als investigadors, ja que pot donar molta informació relativa al gruix aproximat de la cadena i per tant de la morfologia ancòrica, la qual cosa permetrà definir amb més detall la tipologia d’aquest derelicte.

Segons Julio Llorca, regidor de patrimoni històric i museus de l’Ajuntament d’Oliva «aquesta és la primera vegada que s’executa una intervenció arqueològica subaquàtica en el nostre litoral sobre un dels béns integrants del patrimoni cultural i per això volem transmetre el nostre agraïment al seu descobridor per la sensibilitat demostrada i al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana la celeritat amb què es feu càrrec de la intervenció«.

El CEAM de Gandia rep una inversió 900.000 per culminar la reforma integral del centre 

– Igualtat destina prop de 900.000 euros a la segona fase de les obres del CEAM de Gandia que culminaran la reforma integral del centre

– La primera fase de les obres ja va finalitzar amb l’ampliació d’alguns espais i la millora d’infraestructures

– En total s’han destinat 1,14 milions d’euros per a totes dues fases de reforma

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha licitat la segona fase de les obres del Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Gandia amb un pressupost de 897.758 euros, segons ha informat el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan.

El director general ha assenyalat que amb aquestes obres «culmina la reforma integral del centre», la primera fase del qual va finalitzar l’any passat i en la qual es van ampliar alguns dels espais disponibles i es van millorar les infraestructures existents «amb l’objectiu principal d’augmentar la qualitat dels serveis que ofereix a les persones majors de Gandia i de la comarca de La Safor».

En total, ha indicat, s’han destinat 1,14 milions d’euros per a totes dues fases de reforma.

Les obres que s’executaran, ha explicat Enric Juan, «continuen amb la reordenació de la distribució i adaptació dels espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, mantenint el programa funcional de les instal·lacions».

Respecte als materials, s’actualitzen els acabats amb paviments dels sòls de gres porcellànic i antilliscant en les àrees que queden per reformar. A més, es renoven les instal·lacions de climatització, electricitat i seguretat contra incendis adequant-les a la normativa vigent.

Aquestes noves obres afectaran la zona de magatzems, aules, recepció, zones de billar i de lectura, cafeteria, cuina, vestuaris, condícies, perruqueria de senyores, podòleg, cabines de tractament i gimnàs, entre altres dependències.

Més de 12.500 usuaris i usuàries

El centre de Gandia és un dels 34 CEAM que existeixen actualment en la Comunitat Valenciana i que depenen de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Són centres destinats a oferir a les persones majors serveis especialitzats i específics que els ajude a mantindre’s en un bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social. Per a això, a través d’activitats, programes i tallers es potencien hàbits de vida saludables al mateix temps que s’afavoreixen les relacions interpersonals i grupals.

El CEAM de Gandia compta amb 12.257 socis i al voltant de 1.200 participen activament en els tallers i activitats que anualment es programen al llarg dels mesos d’octubre a juny. Compta amb biblioteca, perruqueria de senyores i cavallers, saló de jocs i servei de cafeteria i menjador, a més de servei mèdic i d’infermeria, podologia i un departament de treball social.

Les activitats i serveis es divideixen en les àrees de prevenció i manteniment de la salut, àrea de rehabilitació preventiva, àrea d’activitats fisicoesportives, àrea de tallers ocupacionals i àrea social i educativa.

A més, el centre de Gandia imparteix tallers d’autoestima, ‘chikung‘, esmalts a foc, idiomes, gerontogimnasia, informàtica, alfabetització, lectura i escriptura, manualitats, memorització, pintura, relaxació, ioga i teràpia aquàtica. Compta també amb una coral i rondalla.

A Gandia oneja la bandera ‘Safe Tourism’

• A la platja Nord llueix un nou reconeixement, en aquest cas a la destinació que garanteix seguretat sanitària enfront de la COVID-19.

• L’Institut per la Qualitat Turística Espanyols (ICTE), del Ministeri de Turisme, només ha concedit el distintiu a 4 municipis més del territori valencià: Sagunt, Canet, Cullera i Peníscola.

• Diana Morant, alcaldessa de Gandia: “Hem aconseguit la bandera gràcies a l’esforç de tots els sectors i serveis que treballen cada dia a la nostra platja: Policia Local, Creu Roja, servei de neteja i tècnics municipals, entre d’altres”.

• Paral·lelament, 43 establiments privats de la ciutat van aconseguir al juliol un reconeixement similar a través del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED) i 12 més passaran la revisió aquesta setmana.

Des d’aquest matí a la platja Nord de Gandia oneja una altra bandera que ens reconeix com una destinació que garanteix la seguretat sanitària enfront de la COVID-19. Es tracta de la ‘SAFE TOURISM’, la marca de referència de turisme segur que ens ha atorgat l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), un organisme que depèn del Ministeri de Turisme.

És, per tant, un segell que garanteix la implantació del Sistema de Prevenció de Riscs per a la Salut enfront de la COVID-19, i ens l’han concedit després d’haver superat una auditoria molt exigent i complexa, què ha controlat l’aforament, la distància social o les mesures higièniques. La platja de Gandia té un aforament de més de 60.000 persones, compta amb el doble d’efectius de la Policia Local en l’arena i al voltant de 50 auxiliars per informar sobre la COVID-19.

L’acte d’hissada de la bandera ha estat presidit per l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha acudit acompanyada de la regidora de Sanitat, Liduvina Gil, els portaveus dels grups municipals (el vicealcalde, Josep Alandete (Compromís +´ Gandia unida), Víctor Soler (PP) i Pascal Renolt (C’s)), els presidents de les juntes de districte de la Platja i del Grau, Ferran Martínez i Miguel Ángel Picornell, respectivament, així com del Cap de la Policia Local, Marc Cuesta, del president de Creu Roja Gandia, Toni Martí, membres de les brigades de Policia Local, de neteja, Creu Roja, auxiliars de platja… També representants d’associacions sectorials: hotels, agències de viatge, restaurants, càmpings i veïnals (Platja i Grau), Capitania Marítima i Port de Gandia…

L’Alcaldessa ha explicat que “aquesta bandera certifica que complim tots els requisits de seguretat sanitària, circumstància que genera confiança entre els nostres residents i visitants. El distintiu, precisament, té com a objectiu generar confiança entre els clients i operadors turístics nacionals i internacionals, al mateix temps que es redueix el risc de contagi de turistes i treballadors del sector, gràcies a les mesures que adopten els prestadors de serveis turístics. Hem aconseguit la bandera gràcies a l’esforç de tots els sectors i serveis que treballen cada dia a la nostra platja: Policia Local, Creu Roja, servei de neteja i tècnics municipals, entre d’altres”.

Al nostre territori, a més de Gandia, només hi ha 4 municipis que han aconseguit aquest distintiu: Sagunt, Canet, Cullera i Peníscola. També cal assenyalar que, paral·lelament, hi ha establiments privats que tenen un certificat similar que s’ho han tret pel Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED), i que es diu “Bones pràctiques avançades COVID-19”. Un total de 43 establiments s’ho van traure al mes de juliol i altres 12 més passaran la revisió aquesta mateixa setmana. “Gandia ha fet els deures i hui és un dia de felicitacions per la feina feta, que ha aconseguit contindre la pandèmia i garantir la seguretat dels nostres visitants i de la nostra ciutadania”.

Per la seua banda, la regidora de Sanitat ha mostrat també la seua satisfacció perquè “a pesar que hem viscut situacions difícils per culpa dels brots d’aquest estiu, Gandia ha continuat lluitant per eixir-se’n i aquest distintiu reconeix l’esforç, el treball ben fet entre totes i tots”.

En la mateixa línia, el president de l’Associació d’Hotels de la Safor, Vicente Frasquet, ha destacat que Gandia va ser de les primeres ciutats d’Espanya a l’hora d’impulsar un Pla de contingència per a la Gestió de Platges 2020 enfront de la COVID-19: “Sabíem que els indicadors d’ocupació no anaven a servir, sinó el de la seguretat per al nostre client. I aquest és el reconeixement al treball conjunt”.

No s’ha d’abaixar la guàrdia

Des de l’Ajuntament continuen en marxa, oferint moltíssimes activitats amb totes les mesures de seguretat, i el sector turístic continua oferint un servei adient al context, perquè volen que la gent “Torne a brillar en Gandia”, l’eslògan més repetit aquest estiu.

Així, des del Govern local recorden que cal continuar donant certeses i complint de manera molt estricta totes les mesures de seguretat, com posar-nos les mascaretes i mantindre la distància de seguretat per evitar els contagis. I cal continuar comprometent-se a protegir la nostra salut i la de la gent. El virus està ací i únicament si complim, de manera escrupolosa, les mesures podrem acabar amb ell.

Reconeixements

Aquesta bandera se suma a la “Lliure de fum” a la platja de l’Auir, presentada recentment, i a d’altres, com ara la “Bandera Qualitur”, “Blava” (34 anys rebent-la ininterrompudament), “Norma ISO 14001 i 9001”, “NORMA Q” o “Platja Cardioprotegida”. “És un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions, amb uns serveis immillorables i uns nivells de neteja i manteniment que la fan única. Gandia és un referent en qualitat (ho demostrem amb les banderes), i també en seguretat (seguretat ciutadana i seguretat sanitària enfront de la COVID-19)”, ha conclòs l’Alcaldessa.