CLGS convoca una concentració com a mostra de condemna de l’agressió homofòbica de Madrid

– CLGS ha convocat una concentració l’11 de setembre a les 19 h a la Plaça de l’Ajuntament de Gandia per rebutjar la LGBT-fòbia

– CLGS demana a les institucions que es prioritze la lluita contra la violència LGBT-fòbica

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals -LGBT- de la Safor-Valldigna (CLGS) condemna la terrible agressió que va patir un jove de 20 anys quan entrava al portal de sa casa. En aquesta agressió li van tallar el llavi, i li van marcar amb un ganivet la paraula “maricón” al
gluti.

La terrible agressió, que es va fer en grup -un total de 8 persones-, ja ha rebut la condemna de tot el moviment LGTB espanyol. Per això CLGS ha convocat una concentració de rebuig de la LGTB-fòbia per dissabte 11 de setembre a les 19 h a la Plaça de l’Ajuntament de Gandia.

En els últims mesos estem assistint a una escalada d’agressions i assassinats LGBT-fòbics que es caracteritzen, en molts dels casos, per la seua brutalitat i per actuar en grup. “Des de CLGS tornem a assenyalar a l’extrema dreta i el seu discurs d’odi com a responsables de l’increment d’agressions LGBT-fòbiques que estem vivint al nostre país. Volem ser lliures i poder expressar la nostra afectivitat o el nostre gènere sense por i per això necessitem la implicació de les institucions”, afirma Ximo López, coordinador de CLGS a les quals es demana que prioritzen la lluita contra la LGBT-fòbia.

Des de CLGS tornen a demanar el desplegament urgent de totes aquelles mesures previstes a la Llei valenciana pels drets de les persones LGBT i l’aprovació urgent d’una Llei LGBT estatal que permeta desplegar polítiques de prevenció i lluita contra la LGBT-fòbia i que també done un suport adequat a les víctimes de l’odi contra el col·lectiu.

Tavernes rep una subvenció per a desenvolupar programes coeducadors de violència de gènere

– L’Ajuntament ha sigut beneficiari d’una ajuda de 3.500 euros de la Diputació de València com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere

– Es durà a terme un programa de coeducació i prevenció de la violència de gènere per a la comunitat educativa, el teixit associatiu, la Policia Local i els treballadors municipals

 L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere, ha sigut beneficiari d’una subvenció de 3.500,40 euros de la Diputació de València per a continuar amb la realització de projectes coeducadors en matèria de violència de gènere en centres educatius, formació especialitzada al funcionariat i els cossos de seguretat locals, així com per a desenvolupar campanyes de conscienciació i sensibilització per a erradicar les desigualtats i el masclisme en el municipi.

Amb aquesta ajuda, la Regidoria d’Igualtat durà a terme un programa de coeducació i prevenció de la violència de gènere per a la comunitat educativa, el teixit associatiu, la Policia Local i els treballadors municipals.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha manifestat que “continuem treballant en la línia d’incrementar la coeducació i la conscienciació en la població més jove per a aturar les desigualtats i les violències de gènere. El suport de les institucions supramunicipals és necessari per a facilitar la nostra tasca”.

El Real de Gandia impulsa un seguit d’accions per a erradicar els abocadors il·legals

– El consistori demana la col·laboració ciutadana i insta a utilitzar els serveis que ofereix 

L’Ajuntament del Real de Gandia ha llançat una nova campanya per a erradicar els abocadors incontrolats, que han proliferat per tot el municipi en les últimes setmanes.

El fem, les andròmines i els enderrocs s’han concentrat en les cunetes i zones pròximes als contenidors, a conseqüència de conductes incíviques.

Els operaris de la Brigada Municipal de Serveis Bàsics “estan realitzant un pla de xoc per a eliminar la gran quantitat de residus i andròmines d’aquests abocadors il·legals” ha declarat la regidora responsable de l’Ajuntament Cristina García.

També està col·laborant la Policia Local posant en funcionament un dispositiu de control, que intensificarà la vigilància en aquelles zones, en les quals els abocaments il·legals dels residus es produeix de forma més reiterada, amb l’objectiu de sancionar als infractors.

Des del consistori, es demana la col·laboració de la ciutadania per a localitzar i denunciar aquestes conductes incíviques. A més, s’insta a utilitzar els ecoparcs, amb un ampli horari d’obertura, i el servei de recollida d’andròmines porta a porta. “És incomprensible que, amb tots aquests recursos, encara existisquen aquest tipus d’accions incontrolades”, ha comentat l’alcalde Gustavo Mascarell.

Gandia una platja de cinema

 


· El departament de Turisme organitza dos cicles. Un dirigit al públic familiar i un altre dedicat als clàssics amb 16 pel·lícules que podran ser gaudides de manera totalment gratuïta a la sorra de la platja i amb totes les mesures de seguretat

· Vicent Mascarell: «Creiem que aquestes dues iniciatives són una bona manera de finalitzar una jornada a la platja»

El regidor de Turisme, Vicent Mascarell ha informat que aquest any les activitats del Cinema a la Mar s’amplien i inclouran dos cicles diferenciats dins de la iniciativa «Gandia, una platja de cinema». En els dos casos totes les projeccions es realitzaran a la sorra de la platja i seran de caràcter gratuït.

Tots dos cicles compten amb la col·laboració de Territori Borja, València Turisme i Turisme de la Comunitat Valenciana.

Tal com ha explicat l’edil, el cicle tindrà amb un apartat dedicat al cinema en família que se celebrarà tots els dilluns a partir de les 22 hores al costat de l’escenari situat a l’inici de la platja, junt al club Nàutic. Un cicle que comptarà amb nou projeccions.

A l’igual que es va realitzar l’any passat i seguint totes les mesures de seguretat, els nuclis familiars o de convivència disposaran de la seua zona acotada, es facilitarà gel hidroalcohòlic en l’accés i es prendrà les dades de les persones que assisteixen per garantir la traçabilitat.

Programació Cinema en família

JULIOL
5 de juliol – La Oveja Shaun: Granjaguedón
12 de juliol – Sonic. La Película
19 de juliol – Scooby
26 de juliol – Família Addams

AGOSTO
2 d’agost – Abominable
9 d’agost – El Castillo Ambulante
16 d’agost – Hotel Transylvania
23 d’agost – Astérix: la residencia de los Dioses
30 – El viaje de Chihiro

Pel que fa a la novetat d’aquest any, Mascarell ha informat que també s’ha programat un cicle de Cinema Clàssic que tindrà lloc tots els dijous a partir de les 22 hores al costat del Far 2 de la platja de Gandia.
El cicle obrirà aquest mateix dijous 8 de juliol amb la projecció de «El Verdugo» i tancarà amb «Bienvenido Mr Marshall» de Luis García Berlanga.

Programació Cinema Clàssic
JULIOL
8 de juliol – El Verdugo
15 de juliol – El Apartamento
22 de juliol – Una noche en la Ópera
29 de juliol – Fort Apache

AGOST
5 d’agost – El Maquinista de la General
12 d’agost – Casablanca
19 d’agost – Toro Salvaje
26 d’agost – Bienvenido Mr. Marshall

Finalment, Mascarell ha declarat que «seguim ampliant l’oferta lúdic-festiva de la platja. Creiem que aquestes dues iniciatives són una bona manera de finalitzar una jornada a la platja i des d’ací vull animar a tota la ciutadania i visitants a gaudir de cinema al costat de la mar».

Oliva serà la seu del millor Kite

– De l’1 al 4 de juliol es disputa, per quart any consecutiu, la Copa d’Espanya Kiteboarding

El primer cap de setmana de juliol Oliva es convertirà en la capital europea del kite amb la quarta edició de l’Spain Kiteboarding League i la primera edició del Circuit nacional de WingFoil, un campionat que compta amb el suport de tota la indústria, l’Ajuntament d’Oliva i la Federació de la Comunitat Valenciana de Vela.

La competició de referència en el món de Kitesurf freestyle i strapless, que es disputarà a la Platja de Pau Pi (zona de la plaça d’Europa), compta amb la decidida aposta tant del departament de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, que dirigeix Kino Calafat, com del d’Esports, encapçalat per Yolanda Navarro. Una vegada més, l’Spain Kiteboarding League i el Circuit nacional de Wingfoil brinden a la platja d’Oliva l’oportunitat de situar-se com un dels millors espots de kite per a projectar el nom, la imatge i els atractius turístics de la ciutat.
Segons ha assenyalat el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Oliva, Kino Calafat, “estratègicament és molt important per a Oliva consolidar-se com un referent per al kite, un esport que es pot practicar durant tot l’any. De fet, els esports de vent són un complement perfecte per a donar vida i protegir el nostre entorn, cuidar les dunes i mantindre la platja activa durant tot l’any.”

A més, des del Departament de Turisme s’està treballant per a potenciar el turisme nàutic, el kitesurf i impulsar la diversió a les platges com així ho demostra la posada en marxa dels canals d’accés a la mar, un específic per al kite.

Així mateix, Yolanda Navarro, regidora d’Esports d’Oliva, ha confirmat la importància de donar suport a aquest tipus d’esdeveniments per a continuar consolidant les bases d’aquest esport, “explotant, ara més que mai, de manera sostenible, aquesta fortalesa amb què comptem gràcies a la pràctica de l’esport a l’aire lliure i dels avantatges que genera per a la ciutadania i l’entorn”.

Yolanda Navarro ha explicat que des de la Regidoria d’Esports es continuarà promocionant i secundant totes les iniciatives esportives que repercutisquen positivament en la pràctica i la competició. «Oliva és una ciutat esportiva i cada any demostra que és un referent nacional i autonòmic en aquesta matèria» ha conclòs la regidora d’Esports.
Està confirmada la presència de riders tan coneguts com l’oliver Kiko Roig, Jerome Cloetens, un dels referents espanyols del kitesurf o Claudia León, top 6 del món.

Enguany l’Spain Kiteboarding League redueix a dues les proves del campionat, per la qual cosa Oliva es converteix en la primera prova del circuit nacional de kite mentre que la final se celebrarà en Tarifa el 3, 4 i 5 de setembre.

Per la seua part l’Spain Wingfoil League es disputa en tres parades: Tarifa, Oliva i Chiclana de la Frontera (Cadis). Amb el suport de la Federació Autonòmica de vela, la platja d’Oliva s’ha convertit en la seu del I Campionat Autonòmic de Wingfoil.

L’SKL és una competició impulsada per la indústria nacional del kiteboarding i avalada per la Federació Espanyola de Vela com a Copa d’Espanya en totes dues disciplines i la Global Kitesports Association, organització internacional que representa a totes les marques del sector “kitesports”.

Diana Morant recull la bandera blava per 35a vegada i els distintius mediambientals de la platja de Gandia

· El president de la Generalitat també ha atorgat a la ciutat els reconeiximents per la Senda Blava de la passarel·la de vianants de la platja; el ‘Centro Azul’ per l’aula Natura; i els programes d’educació relacionats amb la natura

 L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ha recollit aquest matí de mans del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, la bandera blava atorgada per Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) en reconeixement a la qualitat dels serveis que es presten a la platja.

A més, els responsables municipals també han recollit els distintius atorgats per la senda blava de la passarel·la de vianants de la platja Nord, el ‘Centro Azul’ per l’Aula Natura a més d’un reconeixement per posar en marxa programes d’educació mediambiental.

L’acte de lliurament dels reconeixements s’ha realitzat en l’Oceanogràfic i també ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després de recollir els distintius l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mostrat la seua satisfacció. «És per a Gandia tot un honor i un orgull tenir la platja que tenim, sempre en les millors condicions, amb uns serveis immillorables, uns nivells de neteja i manteniment que la fan única i amb un equip excepcional de Salvament i Socorrisme, amb els professionals de la Creu Roja i els agents de la Policia Local al capdavant«.

Per la seua banda, el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ha valorat el treball incansable i incessant que, des del Departament de Turisme, s’ha dut a terme per fer que la platja de Gandia continue sent líder en qualitat i excel·lència a tot Espanya. «Fa 35 anys  consecutius rebent la bandera blava. Cada any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem en la nostra façana marítima«.

Gandia presenta a FITUR l’aval de ser una de les platges més segures del Mediterrani

· Vicent Mascarell: «Som una destinació previsible, però hem renovat la nostra imatge per adaptar-nos al major ús de les noves tecnologies»

El regidor delegat de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació com serà la participació de Gandia en l’edició de Fitur d’enguany que es desenvoluparà del 19 al 23 d’aquest mes a IFEMA.

En primer lloc, Mascarell ha informat que aquest mateix matí s’ha presentat davant el sector a la Mesa de turisme la participació que realitzarà Gandia a la fira de turisme.

«Aquest any anem a Madrid amb unes circumstàncies atípiques que creiem que hem d’aprofitar. Fitur se celebrarà aquest any d’una manera reduïda i estem convençuts que podrem competir a la Fira, ja que hi haurà menys destins amb el que ens ajudarà al fet que el nostre missatge cale més i arribem a més gent» va declarar l’edil de Turisme qui ha incidit que «som una destinació previsible, però hem renovat la nostra imatge per adaptar-nos al major ús de les noves tecnologies i la virtualitat que s’han convertit en elements vitals«.
Per aquesta raó, Gandia estrena des de hui un nou web, nou vídeo promocional i marca.

Sobre el web, Mascarell ha destacat que passa de ser una eina d’informació i promoció a un instrument que estarà a disposició dels professionals de sector. «Volem que cada recepció d’hotel, càmping o agència de viatge es convertisca en una tourist info en potència. Incorporarem informació diària de tal manera que en qualsevol moment el visitant sabrà el que pot fer aquell dia a la ciutat, la programació cultural o d’esdeveniments, entre altres activitats«.

Pel que fa a l’estand, Gandia tornarà a comptar amb un espai preferencial i donades les restriccions imposades per la pandèmia, aquest any no hi haurà material promocional com en altres ocasions i tota la promoció es realitzarà mitjançant codis QR, imatges i vídeos. «La imatge predominant serà la platja i apostarem per la desestacionalització. Tenim una platja gran, on amb les distàncies de seguretat caben 50.000 persones i el passat estiu ja vam demostrar que som una destinació segura».

«Probablement som la platja més segura del Mediterrani i una de les més segures de tot el món si ens atenim a les dades d’incidència. És un factor afegit a tot el que tenim com a destinació i esperem que tots els que vinguen ho facen per gaudir de la seua estada, però sempre complint les normes que tenim».

Durant la roda de premsa, el regidor ha informat que Gandia comptarà amb un monoposte publicitari a l’entrada de l’A3 donant la benvinguda als turistes.

Finalment, pel que fa al vídeo promocional va explicar que es tracta d’imatges que recorren totes les zones i recursos de la ciutat i ho fa amb imatges de tot l’any per ressaltar la idea que «a Gandia és estiu tot l’any. Volem que els turistes vinguen més enllà dels mesos típics i que coneguen la nostra ciutat a la primavera, tardor i hivern».

L’augment de nous casos fa repuntar la incidència acumulada a la Safor i puja al nivell de baix risc de contagi

– La Safor abandona el nivell de mínim risc de contagi a l’alcançar una incidència acumulada de 25,60 casos per cada 100.000 habitants

– Des del passat dia 6 d’abril es pateix un degoteig de nous casos que han anat incrementant la incidència acumulada.

La realitat que aquesta incidència acumulada a la Safor és produïda per 6 municipis com són Ador, Xeraco, Beniarjó, Gandia, La Font d’En Carròs i Oliva que són els únics amb casos positius actius en aquest moment a la Safor. La situació de Xeraco i Gandia s’han vist perjudicades pels brots de coronavirus detectats en les seues poblacions.

La resta de poblacions mantenen una incidència acumulada de zero, i per tant es troben al nivell de mínim risc de contagi, les poblacions més destacades pel nombre d’habitants són Tavernes de la Valldigna, Bellreguard, Daimús, Vilallonga, Piles, El Real de Gandia, Simat, Miramar i Xeresa.

Cal anar amb cura i complir les mesures de protecció enfront de la Covid-19. Cada vegada s’està més prop de donar una solució més integral mitjançant la vacunació de la població, mentrestant la responsabilitat individual permet també que el col·lectiu es puga mantindre en nivells baixos de risc de contagi.

Simat impulsa un curs de monopatí per a majors de huit anys

Des de la regidoria de Cultura de Simat de la Valldigna ha organitzat per al pròxim dissabte 24 d’abril un curs d’iniciació al monopatí per als xiquets i les xiquetes del municipi majors de 8 anys.

L’activitat es realitzarà de manera gratuïta al Parc d’Skate situat darrere del Casal Jove, de 17:30 h a 19:00 h, i caldrà apuntar-se prèviament al Whatsapp de l’Ajuntament (618 06 98 35), ja que l’aforament és limitat degut a la situació sanitària.

La regidora de Cultura, Almudena Donet, ha assenyalat que «la idea és animar als més menuts a practicar aquest esport» i, així, «poder realitzar en un futur una trobada de monopatins al municipi».

Tavernes organitza «La dona republicana, de l’esperança a la repressió»

– Xarrada per aquest dimecres 14 d’abril, a les 19 hores a la Casa de la Cultura de Tavernes

Les Regidories d’Igualtat i Memòria Històrica han organitzat una xarrada al voltant del paper de les dones durant la Segona República, a càrrec de l’arqueòloga Carme Antoni Balanzà.

En la xarrada s’analitzarà la figura de la dona durant diferents etapes de la història més recent com la República, la Guerra Civil o la repressió franquista.

L’acte és totalment obert al públic, se seguiran totes les mesures de prevenció contra la COVID-19 i l’aforament serà limitat.