L’Edificant continua desenvolupant els passos previs per a començar les obres

• L’Ajuntament adjudica la redacció de tres nous projectes per a l’adequació, la reforma i equipaments dels CEIP Sant Francesc de Borja, Roís de Corella i Joan Martorell. Les actuacions, consensuades amb les comunitats educatives dels centres, tenen un pressupost global de més de 2 milions d’euros.

• En breu es licitaran les obres dels IES Ausiàs March, Tirant lo Blanc i la construcció del CEIP les Foies.

• El Pla Edificant de la Conselleria d’Educació inverteix més de 23 milions d’euros en la construcció, reforma i millora de tots els centres educatius públics de Gandia durant els pròxims anys.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil d’Educació, Carmen Fuster, han anunciat aquest matí noves actuacions del Pla Edificant a la nostra ciutat, que es desenvolupa dins els terminis previstos. Concretament, l’adjudicació de la redacció dels projectes per a l’adequació, la reforma i equipaments dels CEIP Sant Francesc de Borja, Roís de Corella i Joan Martorell.
Tot i que són actuacions menors, els treballs tindran un pressupost global d’1.103.143,31 €. Cal recordar, que per a la Conselleria d’Educació i el Govern del Botànic és una prioritat la construcció, reforma i millora de tots els centres educatius públics de Gandia durant aquesta legislatura, per a la qual s’hi ha invertit més de 23 milions d’euros. El Pla, gestionat pels ajuntaments, pretén que tots els xiquets i les xiquetes estiguen en les mateixes condicions per a tindre les mateixes oportunitats”, ha informat Alandete.

Per la seua banda, Fuster ha destacat la participació activa de les comunitats educatives: “Els projectes es revisen contínuament i s’incorporen millores per adaptar-los a les necessitats reals dels centres”.

CEIP Sant Francesc de Borja

La redacció del projecte i direcció de l’obra s’ha adjudicat a Peñín Arquitectos S.L.P i entre altres actuacions contempla:

• L’adequació del tancat perimetral del centre per tal d’assegurar la protecció visual del mateix.
• La substitució de les cancel·les exteriors d’accés a la parcel·la.
• L’ampliació de la zona de joc de primària.
• La instal·lació d’elements de protecció solar.
• La revisió de la fusteria per tal de millorar la ventilació del centre en la seua part original.
• …

L’actuació té un pressupost de 578.103,84 €.

CEIP Roís de Corella

La redacció del projecte i direcció de l’obra s’ha adjudicat a Cora Asociados Arquitectos i entre altres actuacions contempla:

• L’adequació de la instal·lació elèctrica del centre, així com la revisió de les instal·lacions especials existents.
• Execució del mur de contenció.
• Reforma i adequació de la zona de lavabos del pati.
• Reforma i adequació del pati i les pistes esportives de la zona de primària.
• Pintura interior de tot el centre.
• Reparació i pintura del tancat del centre.
• Demolició d’edificació annexa.
• Construcció d’una zona de porxada.
• …

El cost de les actuacions és de 1.053.064,24 €.

CEIP Joan Martorell

La redacció del projecte i direcció de l’obra s’ha adjudicat a Cora Asociados Arquitectos i entre altres actuacions contempla:

• La rehabilitació de la zona de pati de primària.
• L’Adequació i millora de l’acústica del saló d’actes i del gimnàs.
• La construcció d’un nucli de banys vinculats al pati de la zona d’infantil.
• La construcció d’una coberta per al pati de primària.
• …

L’actuació té un pressupost de 471.975,23 €.

No es pot precisar amb exactitud l’inici de les obres, ja que depén de l’afecció sobre la realització de les classes. Per aquesta raó, es pactarà amb els centres el calendari de les actuacions.

D’altra banda, també s’hi ha anunciat la licitació, en breu, de les obres dels IES Ausiàs March, Tirant lo Blanc i la construcció del CEIP les Foies.

València Turisme renova la seua imatge

· La Diputació redissenya la imatge de València Turisme i consolida la idea de col·laboració institucional
• El Patronat Provincial de Turisme consolida el model de gestió basat en la sostenibilitat amb un concurs obert a tot el sector del disseny valencià, que presenta una imatge versàtil i integradora
• L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat ha triat el treball de Pepe Gimeno, autor dels logos de Generalitat i Ajuntament. Els responsables de la Diputació destaquen la “coherència gràfica”

La Diputació de València ha presentat aquest divendres la nova imatge de València Turisme, un treball del dissenyador valencià Pepe Gimeno que aporta versatilitat a la marca per a adaptar-se a qualsevol suport i consolida l’aposta del Patronat Provincial per un turisme sostenible basat en la col·laboració amb la resta d’institucions.

En paraules del creador d’aquesta nova imatge, Pepe Gimeno, “el concepte fonamental d’aquest logo és que es parla amb els logos de la Generalitat i l’Ajuntament, manté el concepte territorial amb el mig arc que representa la província, un ens intermedi entre la ciutat i la Comunitat, i incorpora una àmplia gamma de colors i formats per a donar resposta a suports com el 3D, les xarxes o els estampats virtuals”.

Gimeno ha sigut seleccionat per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat d’entre els 29 projectes presentats per empreses del sector, al qual la Diputació ha volgut obrir les portes en aquest procés per a renovar la imatge de la seua marca turística. Explica el diputat de Turisme, Jordi Mayor, que la intenció era “harmonitzar la nostra marca amb les de la resta d’institucions, generant sinergies i un relat ple de personalitat, de la mà d’un col·lectiu que convertirà València en capital mundial del disseny”.

En la presentació oficial de la nova imatge de València Turisme han participat també el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de la Diputació, Toni Gaspar, qui ha destacat la implicació dels dissenyadors valencians en aquest redisseny que “obri un nou temps per a posar en marxa la manera d’entendre el turisme que hem desenvolupat en els últims 4 anys, i que se sustenta en el treball en equip de totes les institucions per a oferir productes turístics conjunts, potents i sostenibles”.

Per a Gaspar, “la col·laboració institucional és necessària en qualsevol àmbit de gestió, i la seua importància es demostra molt especialment en sectors tan transversals com el turisme”. El president de la corporació provincial ha tancat així un acte al qual han assistit les diputades Pilar SarriónMentxu Balaguer i Rocío Gil, i el vicepresident Carlos Fernández Bielsa.

Estrena en Fitur

Del procés de creació de la imatge ha parlat igualment el director del Patronat Provincial de Turisme, Evarist Caselles, que ha fet valdre el treball de les 29 empreses participants. “Qualsevol d’elles podria haver sigut seleccionada, però finalment ha sigut l’associació la que ha triat el disseny que millor s’adapta a les nostres necessitats, partint de la col·laboració institucional i de la claredat i versatilitat que ens permeta continuar creixent en tots els àmbits, tant en destinacions com al mig natural o gastronomia”.

Una vegada presentada oficialment, la imatge de Pepe Gimeno per a València Turisme podrà veure’s ja en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, que tindrà lloc en Ifema entre el 22 i el 26 de gener. Com és habitual, la Diputació celebrarà el dia de la província a Fitur el dimecres 22, en la jornada d’obertura d’un certamen que en la seua última edició va superar els 250.000 participants.

Escola de Pares: «Si nosaltres no som feliços, serà difícil que els nostres fills ho siguen»

· El departament de Benestar Social de Gandia posa en marxa la iniciativa ‘Escola de pares de família’

· Les jornades comencen demà amb un taller titulat «Educant a xiquets feliços i emocionalment forts» que tindrà lloc a la Biblioteca Central a partir de les 18.00 hores

· El programa d’activitats també inclou xarrades sobre violència de gènere, assetjament escolar, conseqüències de la violència de gènere en els menors, conseqüències de la separació dels pares en els menors o com a preparar als pares davant l’arribada de l’adolescència.

· Carmen Fuster: «Pretenem detectar i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques relacionades amb el menor i aportar als pares les eines adequades per afrontar aquests problemes»

La regidora delegada de Benestar Social, Carmen Fuster, acompanyada per María José Fernández, psicòloga d’atenció primària del departament de Benestar Social, han comparegut en roda de premsa per presentar el projecte «Escola de pares de família» que pretén detectar i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques relacionades amb el menor.

D’aquesta manera, i en coordinació amb els departaments de Salut, Polítiques Educatives i de Seguretat, s’han organitzat un total de sis jornades on es pretén generar un seguit d’eines que puguen ajudar a les famílies a afrontar situacions relacionades amb els menors.

Tal com ha explicat Carmen Fuster, un dels pilars de treball del departament de Benestar Social és la protecció del menor. «Els canvis socials que s’estan produint a molta velocitat, provoquen situacions que les famílies han de saber abordar».

María José Fernández va destacar que la iniciativa «Escola de Pares» començarà demà a la Biblioteca Central a partir de les 18.00 hores amb el taller «Educant a xiquets feliços i emocionalment forts». En total seran sis jornades gratuïtes obertes al públic en general.

Sobre la jornada, Fernández ha explicat que les últimes investigacions han detectat que un de cada cinc menors han patit ansietat o algun tipus de trastorn en l’àmbit afectiu durant l’últim any. «Crearem un espai de reflexió i de tertúlia per als pares on pretenem compartir experiències on abordarem com en una societat canviant i de consumisme com l’actual, cal disposar d’eines adequades per solucionar i canalitzar els possibles problemes que tenim. També volem analitzar què ens fa feliços perquè aquests factors han de ser transmesos als nostres fills. Si nosaltres no som feliços, serà difícil que els nostres fills ho siguen».

En total es realitzaran sis jornades de periodicitat mensual on a més s’abordarà altres temes com violència de gènere, assetjament escolar, conseqüències de la violència de gènere en els menors, conseqüències de la separació dels pares en els menors o com a preparar els als pares davant l’arribada de l’adolescència.

Oliva Turisme aconsegueix 82.743 € per a promoció turística i serveis a les platges

– El Patronat Provincial de Turisme ha atorgat un total de 32.743 euros per a activitats realitzades en concepte de desestacionalització, dinamització turística i promoció turística de la ciutat

– Turisme Comunitat Valenciana ha resolt atorgar 50.000 euros al programa de Salvament, Socorrisme i Vigilància de platges de Creu Roja que reforça la seguretat i els serveis a les platges d’Oliva.

La delegació de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva ha obtingut tres subvencions per valor de 82.743 procedents de Turisme Comunitat Valenciana i del Patronat Provincial de Turisme, unes ajudes que arriben per a reforçar el treball que s’està realitzant des de la regidoria que dirigeix Kino Calafat.

En aquest sentit, el Patronat Provincial de Turisme ha atorgat un total de 32.743 euros per a activitats realitzades en concepte de desestacionalització i dinamització turística (26.743 euros) i per a la promoció de fires i certàmens de caràcter turístic i difusió de festes d’interés turístic (6.000 euros).

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva va sol·licitar aquestes subvencions amb la finalitat de poder acollir-se a les ajudes que des del Patronat s’atorguen per al finançament de programes de desestacionalització i dinamització turística dirigida a municipis costaners de la província i a aquells municipis o entitats locals menors de la província de València que organitzen fires, festes, certàmens i esdeveniments de caràcter turístic o accions de promoció turística i elaboren projectes de creació de productes turístics.

Cal destacar que les subvencions s’han atorgat a les accions de promoció de la ciutat i les seues platges; a experiències turístiques; visites guiades i catàlegs de productes turístics realitzades des de la delegació de Turisme durant el 2019, així com a la promoció de la nostra gastronomia a través de la celebració de la segona edició del Concurs Nacional de Coques Ciutat d´Oliva´, un certamen que aconsegueix posicionar la cuina d’Oliva com un atractiu turístic molt important per a la nostra ciutat.

D’altra banda, Turisme Comunitat Valenciana ha resolt atorgar a Oliva 50.000 euros, la màxima subvenció que es concedeix des de la institució autonòmica com a suport a la prestació de serveis turístics, una ajuda dirigida al projecte de Salvament, Socorrisme i Vigilància de platges que reforça la seguretat i els serveis a les platges d’Oliva.
El regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament, Kino Calafat ha mostrat la seua satisfacció per l’obtenció d’aquestes ajudes que reforcen i impulsen “el treball excel·lent treball que s’està realitzant des de la delegació de Turisme i que es dirigeixen a promoure el sector turístic de la nostra ciutat, a fer valdre la gastronomia  d’Oliva i augmentar la quantitat i qualitat dels serveis oferits a les nostres platges”. Per això, ha afegit que “s’està treballant per a poder ampliar aquest servei de socorrisme, salvament i vigilància en la temporada de bany”.

El Grau de Gandia acull la I Marxa Solidària «Movem el Grau»

· La iniciativa, organitzada pel col·legi Maria de los Ángeles Suárez de Calderón, està oberta a tota la ciutadania i partirà des de les dependències de la policia local del Grau a les 10 hores

· Els beneficis de la marxa aniran destinats a Càritas i el Preventori

La regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster; el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell; i la directora del col·legi Maria de los Ángeles Suárez de Calderón, Núria Martínez; han presentat aquest matí en roda de premsa la I Marxa Solidària «Movem el Grau» que se celebrarà el pròxim 29 de novembre.

Carmen Fuster ha afirmat que la iniciativa comptarà amb la col·laboració tant de la regidoria d’Educació com de la Junta de Districte del Grau atés que es tracta d’una iniciativa que «genera barri i potencia la cultura i l’esport».

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell va agrair la iniciativa del centre escolar. «Pensem que la millor manera de vertebrar el territori és amb iniciatives d’aquest tipus» on a més s’ha convidat a participar a altres centres de Grau com són el Juan XXIII, el Veles e Vents o Les Foies. «Aquest tipus de sinergies són necessàries, ja que el cor d’un barri o un districte és el seu teixit associatiu. Si no hi ha implicació de la ciutadania, no es generen activitats que a més de mobilitzar els estudiants, tenen un vessant solidari perquè es col·laborarà amb Càritas i el Preventori».

La marxa solidària partirà des de la zona pròxima a les dependències de la Policia Local de Grau a les 10 hores i arribarà fins a la plaça de la Marina per finalitzar al parc de l’alqueria de l’Oller. Totes aquelles persones que vulguen participar realitzaran una donació d’un euro en endavant. Durant el recorregut hi haurà animació musical a càrrec dels alumnes i d’una banda de música del Grau.

Finalment, Núria Martínez ha explicat que la iniciativa naix d’una reflexió del professorat que considera important que els alumnes surten de les aules perquè «són els ciutadans del futur i han de saber que poden canviar la societat». Martínez ha destacat que el projecte no només consta de la marxa solidària sinó que s’han organitzat activitats en paral·lel com un concurs de cartells i altres destinades perquè els estudiants coneguen els punts més importants del Grau i la seua història.

«Per a nosaltres és important fer barri i per això hem convidat a altres centres. Com més persones participen més diners podrem lliurar a Càritas i al Preventori per millorar la vida de les persones amb menys recursos».

Tirantianes entrega els seus premis de «Microrelats per la Igualtat de Gènere 2019»

Tirantianes entrega els seus premis de Microrelats per la Igualtat de Gènere 2019

L’Associació Cultural Tirantianes, vinculada a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, va fer entrega dels premis de microrelats el passat dilluns 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La convocatòria té com a objectiu principal la sensibilització i la prevenció contra la discriminació de gènere i sexual i convoca anualment, a través d’un concurs literari, els joves de Secundària i cicles que vulguen participar-hi.

En aquesta convocatòria, la dotzena edició ja, hi han participat 13 centres educatius arran del País Valencià, coordinats per 26 professors, i un d’Itàlia, amb un total de 343 originals presentats. Les obres guardonades han quedat de la manera següent:

Categoria A (1r i 2n d’ESO), el 1r premi ha sigut per al microrelat Xiqueta, de Paula Donet Bosch, mentre que La foto, de Sara Gregori Frasquet, s’ha endut el segon.

Categoria B (3r i 4t d’ESO i 1r i 2n d’FP bàsica), Abans que tu, de Patricia Fernández Adrià ha quedat en primer lloc, i Click, de Clara Martínez Albelda, el segon.

Categoria C (Batxillerat i cicles formatius) el microrelt Díaz, de Lucía Navarro Cuadrado, ha guanyat el primer premi, i Paraules, de Lucía Ruano Bou, ha estat la finalista.

A més s’han reconegut dos premis extraordinaris més als alumnes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia Aina Bañuls Ferrer, de 3r d’ESO, autora de Potser aquest siga el meu lloc, i a Iván Crespo Gadea, de 1r de batxillerat, autor de l’obra Últim poema.

Els premis han comptat amb l’assistència de les persones guardonades, que han estat acompanyades de familiars i amics. A més a més, hi ha participat en el lliurament de premis diverses autoritats locals, com ara l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant Ripoll, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Gandia Juana Navarro Blasco i la regidora d’Educació i directora de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, Carmen Fuster Mollà Fuster. També van assistir-hi alguns membres del jurat i de l’associació Tirantianes, com és el cas de Mercé Morell Gregori, presidenta de l’associació, el vicepresident de l’associació Tirantianes i vicedirector Joan F. Marí Just, la professora Pepa Savall Miñana i l’escriptor Juli Capilla.

Tan sols a l’estiu Gandia reciclà 633.369 kg de vidre

·En la iniciativa, posada en marxa per Ecovidrio i l’Ajuntament de Gandia, van participar 240 establiments hostalers

Miguel Ángel Picornell: «Cada quilo de material que reciclem és un quilo menys que s’ha de produir una altra vegada i, per tant, un quilo menys de recursos que no extraiem del planeta a més d’evitar més contaminació durant la seua fabricació»

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia va llançar el passat estiu la campanya «Movimiento Banderas Verdes».

La iniciativa tenia com a objectiu augmentar el reciclatge d’envasos de vidre dins del compromís del consistori en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de litoral. Fins a 240 establiments de Gandia van col·laborar en la campanya que ha tingut com a resultat una recollida de 633.369 kg, el que suposa un increment del 17% respecte a l’any passat i que han situat a Gandia com el quart municipi de la Comunitat Valenciana que més vidre ha recollit durant els mesos d’estiu.

El regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell s’ha mostrat satisfet pel resultat de la campanya. «Cada quilo de material que reciclem és un quilo menys que s’ha de produir una altra vegada i, per tant, un quilo menys de recursos que no extraiem del planeta a més d’evitar més contaminació durant la seua fabricació» «Vull agrair a tots i cada un dels establiments hostalers que han participat en la campanya la seua col·laboració i a Ecovidrio la posada en marxa d’aquest tipus de campanyes».

Liduvina Gil: «Sanitat  dotarà 3,4 milions més per al pla de xoc per a reduir la llista d’espera»

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, ha respost aquest matí a les crítiques realitzades aquest mateix matí per part de Partit Popular sobre la llista d’espera i la manca de persones a l’hospital Francesc de Borja.

En primer lloc, Gil ha afirmat que la Conselleria és conscient d’aquesta situació que no només es produeix en el cas de Gandia sinó que afecta altres municipis de la Comunitat Valenciana. «Mantenim un contacte freqüent amb els responsables polítics i tècnics de la Conselleria i des de l’Ajuntament de Gandia continuem reclamant i fent nostres les reclamacions dels professionals i els pacients» i afegia que «Històricament, les dades de setembre són pitjors perquè durant els mesos de juliol, agost i setembre, part dels llits i els quiròfans dels hospitals tanquen per les vacances del personal. No obstant la xifra sempre es redueix de forma important en els mesos de novembre i desembre quan ja es recupera l’activitat normal».

L’edil ha recordat que des de Sanitat ja s’ha pres la decisió d’incrementar el pressupost fins a 35,2 milions en total per operar llista d’espera a més de dotar d’altres 3,4 milions més per al pla de xoc, que passa d’11 a 14,4 milions d’euros.

Els i les ciclistes de la Safor i de la Valldigna fan pòdiums a la prova de ciclocròs de Sueca

El ciclista de la Font d’en Carrós, Iván Gomar va aconseguir la victòria més important d’aquesta temporada després de véncer en la sisena prova puntuable per al challenge de la Comunitat Valenciana de ciclocròs celebrada a la ciutat de Sueca diumenge passat.

Gomar de l’equip Zafiro es va posar al capdavant des del minut un, fins al final traient una important distància al segon i tercer classificat, ciclistes que venien del País Basc -bressol del ciclocròs- i que van triomfar a la Copa d’Espanya en la categoria cadet. Iván va córrer molt segur de si mateix arriscant molt en les corbes i aconseguint res menys que al segon classificat en la categoria júnior, el que demostra fins i tot més la importància d’aquesta victòria. Amb aquest segon triomf consecutiu, IvánGomar s’aferma fins i tot mes en la classificació general per davant de Pau Martí i Raul Mira.

En la resta de categories destacar la segona posició de la vallera Lídia Llacer que va perdre el lideratge en els júniors per culpa de dues eixides de cadena quan anava comandant la classificació mentre que el seu germà Eduardo Llacer va acabar segon de la general i primer en la categoria elit tornant a recuperar el lideratge de la general.

Entre els júniors, Josep Matoses de Xeraco va acabar quart i Miguel Solera de Palmera en cinquena posició mentre que en cadets femení, Neus Sansaloni va ser sisé.

Pel que respecta a la categoria d’escoles, el gandià Noa Momparler va obtindre la seua primera victòria en categoria infantil després d’una gran carrera ahir a Sueca mentre que Jairo Jaén de Palma va ser 8. Entre els més xicotets, el valler Oriol Olaso va ser cinqué per darrere el Sergi *Margarit sisé, Andreu Sansaloni 21 i Aaron Bueno 24.

La carrera de la setmana vinent que havia de celebrar-se a Alzira se suspén per coincidència en les eleccions generals mentre que la carrera de Tavernes de la Valldigna es disputarà finalment el 6 de desembre, ja que la carrera que havia de disputar-se aquest mateix dia a Dénia ha sigut suspesa definitivament.

Gandia dóna l’últim pas per incorporar-se a la xarxa de Ciutats Amigables de la Infància d’UNICEF

Diana Morant: “Volem comptar amb l’opinió de xiquets i xiquetes perquè ens ajuden a configurar la seua ciutat ideal

Liduvina Gil: “ Estem molt contents d’aquesta constitució i esperem que els resultats es comencen a veure en breu”

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil han comparegut en roda de premsa aquest matí per informar que hui s’ha celebrat la reunió per a la constitució de la Comissió Tècnica del «Pla local de la infància i adolescència de Gandia».

Una comissió creada per al seguiment, assessorament, coordinació i control del Pla d’Infància i Adolescència. Un organisme que ve motivat per la necessitat de col·laboració i coordinació dels diferents departaments de l’Ajuntament que, d’alguna manera, treballen amb la infància i adolescència.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la constitució d’aquest organisme suposa un pas endavant per ser considerada «Ciutat de la Infància» per UNICEF. Una ciutat on es tinga en compte, també, als més menuts a l’hora de configurar el paisatge urbà.

«A Gandia, volem comptar amb l’opinió de xiquets i xiquetes perquè ens ajuden a configurar la seua ciutat ideal. Volem implicar-los i que s’identifiquen amb ella. Volem conéixer la seua mirada sobre l’entorn urbà. I volem involucrar-los en el disseny de la ciutat que imaginen i somien. Tal com recull l’article 12 de la Carta dels Drets Humans, els menors estan reconeguts com a persones de ple dret i com a persones que poden manifestar-se públicament«.

Durant la roda de premsa s’ha recordat que el 20 de desembre de 2018 el Ple de la Corporació va aprovar la sol·licitud de ser municipi aliat d’UNICEF per poder aconseguir el segell de reconeixement de Ciutat de la Infància.
Un dels requisits, que ja compleix Gandia, és la creació d’un Consell de la Infància, un instrument de participació i d’intercanvi d’idees per millorar la ciutat. L’altre dels requisits és el que hi s’ha posat en marxa amb la constitució de la comissió tècnica.

Per la seua banda, Liduvina Gil va qualificar la mesura com «una bona notícia per als més menuts de la nostra ciutat» i ha informat que en el proper Plenari de la Infància s’abordaran les propostes realitzades durant els últims mesos.
L’edil ha explicat que el nomenament es realitza cada 4 anys però que UNICEF avalua cada 2 anys que es complisquen els objectius marcats. «Amb aquesta mesura farem una ciutat millor per a tots els xiquets i xiquetes on ells participen activament des de la seua visió. Estem molt contents d’aquesta constitució i esperem que els resultats es comencen a veure en breu«.