Set detinguts, un d’ells a Gandia, per vendre retransmissions il·legals de partits de futbol

Agents de la Policia Nacional han detingut a set persones, una d’elles a Gandia, per la retransmissió il·legal de partits de futbol, en una operació desenvolupada a Madrid, Alacant, Albacete, Antequera (Màlaga) i en Gandia i Xátiva. El contingut s’oferia tant en descàrrega directa, com ‘streaming’ o en pàgines de distribució P2P, la qual cosa permetia una major difusió del material, segons ha informat el Ministeri de l’Interior.
La recerca es va iniciar l’any 2016, arran d’una denúncia subscrita pel representant legal de la Lliga Nacional de Futbol Professional contra diferents pàgines web, per facilitar “indiscriminadament”, a canvi d’una contraprestació econòmica, l’accés públic als partits de futbol sobre els quals La Lliga ostenta, en exclusiva, els drets d’explotació.
L’emissió televisiva d’aquests partits es realitza sota un servei de pagament i sobre una base d’accés condicional, restringits per a ser visualitzats només pels abonats que han pagat per a veure’ls.
Les primeres perquisicions van permetre als agents descobrir l’existència d’un total de 13 pàgines web utilitzades per a cometre els il·lícits. En els portals s’oferien llistats ordenats de links o enllaços que possibilitaven el visionat dels partits.
Els accessos als partits eren facilitats de forma pública a la generalitat dels usuaris d’Internet, ordenats per horari i per campionats. A més, obtenien beneficis econòmics per la inserció publicitària en aquestes pàgines.
La Policia estima que podrien haver obtingut un benefici econòmic aproximat 1.400.000 euros, tant per la inserció de publicitat en els portals investigats com per la distribució televisiva amb pagament per subscripció.
Les webs estaven allotjades en servidors situats a França, Espanya, Estats Units i Canadà, per a intentar dificultar la seua localització, utilitzant empreses que ofereixen serveis d’intermediació i anonimització de servidors per a facilitar la seua impunitat.
Així mateix, el nom d’una coneguda pàgina web, tancada a l’octubre de 2016 fruit d’una operació anterior duta a terme per la Policia Nacional, era utilitzat en aquestes pàgines com a reclam per a atraure a més usuaris de tot el món i augmentar així el seu benefici econòmic.
Els agents van dur a terme vuit registres domiciliaris, quan els responsables estaven administrant les pàgines web investigades, la qual cosa va permetre als investigadors la comprovació in situ de la comissió del delicte i recaptar múltiples evidències físiques, digitals i documentals dels il·lícits i del lucre econòmic obtingut com a fruit d’aquesta activitat.
Gràcies a aquesta operació, a més de les set persones detingudes, s’ha bloquejat l’accés a set dominis web infractors i a tres comptes bancaris on es rebien els ingressos provinents de l’activitat delictiva.
La recerca continua amb l’anàlisi de la multitud d’efectes intervinguts en els registres efectuats i no es descarten noves detencions i la sol·licitud de bloqueig d’altres pàgines web com a fruit d’aquesta anàlisi.

Et Pot Interessar