21.5 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Sanitat obri un procediment per a personal jubilat interessat a col·laborar en tasques de suport en la lluita contra la COVID-19

 

– Poden inscriure’s professionals de Medicina, Infermeria, Odontologia, Veterinària i Podologia menors de 70 anys

– Sanitat els mobilitzaria si l’evolució de la pandèmia ho exigeix o si els laboratoris augmenten el lliurament de vacunes a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa un procediment d’inscripció per a personal del Sistema Nacional de Salut jubilat interessat a col·laborar en tasques de suport o en la campanya de vacunació contra la COVID 19. Es tracta d’una mesura que s’adopta perquè el control de l’evolució de la pandèmia per part dels sistemes de salut pot exigir un reforç de les plantilles de professionals.

Hui dia, el Sistema Valencià de Salut té capacitat per a administrar de manera àgil les vacunes que la Comunitat Valenciana rep, però si les farmacèutiques pogueren aportar una quantitat important de dosis en un temps relativament curt, la campanya de vacunació es podria reforçar amb aquest personal voluntari.

Les vacunes són una eina segura i eficaç per a controlar l’evolució de la pandèmia i preservar la salut de la ciutadania i la Conselleria, en el seu afany per anticipar tots els escenaris possibles a l’hora de dissenyar les estratègies de planificació i implementació de la vacunació, ha resolt obrir un procediment per a incorporar a la campanya, en cas de ser necessari, de manera voluntària, a personal jubilat del Sistema Nacional de Salut menor de 70 anys.

El procediment està obert a professionals de Medicina, Infermeria, Odontologia, Veterinària i Podologia del Sistema Nacional de Salut menors de 70 anys; i la inscripció es realitza telemàticament (a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública consultar ací).

Les persones interessades han d’emplenar i registrar la sol·licitud ‘online’, on han d’indicar el col·lectiu al qual pertanyen i el departament de salut amb el qual voldrien col·laborar, així com les seues dades personals i mitjans de localització. La documentació acreditativa dels requisits es presentarà quan l’Administració ho requerisca i la inscripció romandrà oberta fins a un altre avís. En cas de dubte, es pot trucar al telèfon 012.

L’obertura d’aquest procediment de personal jubilat voluntari és una mesura prevista en el Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel *COVID-19; i ja es contemplava també en la primera declaració d’estat d’alarma per la *COVID-19 (març de 2020).

Articles relacionats