13.5 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Sanitat habilita el telèfon addicional 961 839 000 per a sol·licitar cita telemàtica amb el centre de salut

– El número 961 839 000 serveix per a demanar, canviar o anul·lar la cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria

– Es tracta d’un servei complementari a la web i a l’APP GVA+Salut; i està atés per fins a 200 locutors/es

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat la línia addicional 961 839 000 per a reforçar l’accessibilitat telefònica als centres de salut. El número de telèfon 961 839 000 funciona des de les 8.00 hores fins a les 20.00 hores tots els dies de la setmana i es pot recórrer a ell per a demanar, modificar o anul·lar cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria d’Atenció Primària.

Es tracta d’una solució complementària mentre la Conselleria de Sanitat articula una centraleta per a tota l’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana.

La ciutadania, en cas d’experimentar dificultats per a contactar amb el seu centre de salut en el telèfon habitual, pot optar per cridar al número de telèfon 961 839 000.

La línia està atesa per fins a 200 locutors/es entrenats/es i presta el mateix servei que la web (consultar ací) o l’APP GVA +Salut, és a dir, telefonant al 961 839 000 es pot sol·licitar, canviar o anul·lar la cita telefònica amb Medicina de Família, Pediatria o Infermeria.

La persona interessada concerta amb el/l’operadora un dia i una hora i, en el moment convingut, rep la trucada del seu metge/a de família, pediatra o infermera/o. Es tracta d’assistència telemàtica perquè la presencial, per a preservar la seguretat tant de pacients com de professionals, es reserva a casos urgents, no ajornables o a aquells que els i les professionals sanitaris consideren necessaris.

A més, quan e o la pacient no pot desplaçar-se al centre de salut, són els i les professionals sanitaris els qui acudeixen al domicili.

En aquells supòsits en què, per circumstàncies excepcionals, la persona interessada no aconseguisca cita prèvia amb el seu centre de salut a través del telèfon 961 839 000, s’articularà un mecanisme addicional perquè siga el centre de salut el que contacte amb la persona sol·licitant.

Articles relacionats