11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Ròtova instal·larà sensors per controlar l’enllumenat i la qualitat de l’aire al municipi

-La iniciativa, inclosa dins de les ajudes a projectes de Smart City de la Diputació de València, ha rebut una ajuda de 20.000€

L’Ajuntament de Ròtova posarà en marxa un projecte d’instal·lació de sensors al quadre d’enllumenat públic i control de qualitat de l’aire del municipi del polígon, dins de la línia de treball de ciutats intel·ligents (Smart Cities), de la mà de la Diputació de València. – Per a dur-lo a terme, Ròtova ha rebut una ajuda de 20.000€.

L’Ajuntament de Ròtova vol aprofitar la iniciativa impulsada per Diputació de València amb la instal·lació de sensors al municipi, amb un objectiu clar, l’estalvi energètic i de costos gràcies al coneixement de les dades obtingudes i a les accions correctives que es poden prendre. Les instal·lacions de sensors s’implementarà en els quadres d’enllumenat del municipi, en una estació meteorològica i en el control de la qualitat de l’aire del municipi i el polígon i les condicions ambientals.

La mesura de cada línia d’enllumenat permetrà detectar problemes en cada zona i amb això poder avisar les brigades o personal responsable per actuar de forma ràpida i precisa. Aportant solucions fins i tot abans de possibles queixes veïnals. També permetrà detectar connexions fraudulentes a l’enllumenat públic. Així com dur un control les condicions mediambientals i qualitat de l’aire tant del municipi com del polígon industrial.

El municipi aprofitarà la plataforma SENTILO com recopilador de dades de consum elèctric estructurat per a la seua anàlisi i presa de decisions.

Articles relacionats