9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Real de Gandia compta en un sensor per a mesurar el CO₂ del seu nucli urbà

– L’adquisició del dispositiu, que s’ha col·locat a la terrassa de l’antic Ajuntament, ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València per a avançar cap a localitats ‘smart’

El Real de Gandia compta amb nou sensor per a mesurar la contaminació. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 4.554,44 € per part de la Diputació de València per a avançar en la construcció del que es denomina ‘smart city’, un concepte de localitat basada en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.

Concretament, en el nucli urbà s’ha col·locat una eina per a registrar els nivells de CO₂ al costat de l’estació meteorològica municipal. Tal com explica l’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell, la finalitat és “millorar la qualitat de l’aire i per a això necessitem conéixer quina és la situació actual per a poder prendre decisions més encertades de cara al futur”.

Aquestes actuacions, emmarcades dins de l’estratègia de l’Ajuntament per a convertir el Real de Gandia en un municipi ‘smart city’, en la qual el desenvolupament econòmic es produïsca des d’una perspectiva, intel·ligent, sostenible i integradora, s’han pogut desenvolupar gràcies a la concessió d’una subvenció de 4.554,44 € per part de la Diputació de València, que ha finançat el 80% de les despeses.

Amb la materialització d’aquestes accions, ens acostem més a aquest objectiu de ser més sostenibles i en el nostre camí hem trobat aliats fonamentals com és la Diputació de València. Volem millorar la qualitat de l’aire i per a això necessitem conéixer quina és la situació actual per a poder prendre decisions més encertades de cara al futur, a fi de millorar la salut pública”, declara Mascarell.

El sensor de contaminació CO₂, muntat per l’empresa Inforatge s’ha instal·lat a la terrassa de l’antic Ajuntament, just al costat de l’estació meteorològica que funciona des de fa uns anys i amb ell podrà obtindre’s informació sobre el nivell d’aquest gas en l’ambient.

Els resultats obtinguts amb aquesta eina, així com amb les altres dues instal·lades en aquesta intervenció, serviran per a prendre decisions relacionades amb la salut pública, com la reducció de la velocitat màxima dels vehicles, la conservació de zones verdes o la posada en marxa de campanyes de conscienciació.

Articles relacionats