10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Quatre empreses opten a construir el vial perimetrali el col·lector de la platja de Tavernes

Les d’obres d’habilitació del vial perimetral a la zona nord de la Platja de Tavernes ja es troben a la fase de licitació. Al llarg d’esta fase, quatre empreses han presentat proposta per tal d’optar a l’adjudicació de les obres. La construcció d’esta nova infraestructura permetrà descongestionar el trànsit de l’Avinguda Blasco Ibáñez i es construirà en paral·lel al nou col·lector, que transcorrerà sota este vial.

Precisament, en l’últim ple celebrat el passat 5 de novembre, amb l’aprovació de la proposta de modificació dels percentatges de la despesa plurianual de les obres, l’Ajuntament donà un nou pas per tal que l’execució de les obres de reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents, així com les del col·lector de la platja, esdevinguen  una realitat en els pròxims mesos.

Les obres del col·lector i del vial perimetral s’executaran amb caràcter plurianual al llarg de tres anys i amb la modificació dels percentatges aprovada pel Ple es fixa la quantitat a pagar cada any. Quantitats que consten de 59.000 euros per a l’any 2018, 629.000 euros per a l’any 2019 i, finalment,  688.351 euros que corresponen per a l’any 2019. El conjunt de l’obra comprén la construcció del citat vial perimetral, un col·lector que transcorrerà des de l’extrem nord de l’Avinguda de la Marina fins el tanc de tempesta que es situarà aproximadament a l’alçada del carrer Joan de Joanes, un col·lector que enllaçarà el tanc de tempesta amb el canal, així com la reurbanització del carrer Blasco Ibáñez i adjacents.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes de la Valldigna, celebra, des del Govern Municipal, “que quatre empreses potents presenten l’interés en ser adjudicatàries de les obres del vial perimetral. Una obra molt important ja que des d’una banda permetrà descongestionar el trànsit de la Platja de Tavernes i, per d’altra, comportarà l’eixamplament i la millora d’accesibilitat de les voreres de l’Avinguda Blasco Ibáñez”.

El primer edil de Tavernes de la Valldigna recordar que “per tal de realitzar les obres, l’equip de Govern de l’Ajuntament de Tavernes ha estat treballant en l’obtenció de terrenys durant l’any 2017 i principis del 2018. Precisament, per estos terrenys passarà el col·lector. Si sumem les obres del vial perimetral a les obres del col·lector, la inversió puja fins a 3 milions i mig d’euros, la inversió més forta que ha rebut la Platja de Tavernes de la Valldigna en els últims vint-i-cinc anys”.

Articles relacionats