21.9 C
Gandia
Divendres, 7 octubre, 2022

El PSPV critica que Piles haja renunciat al Pla Edificant per a construir el col·legi nou

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Piles ha criticat en una nota “la paràlisi del govern municipal presidit per David Morant” enfront de l’oportunitat de construir un nou col·legi al municipi, reivindicat de fa ja 17 anys per a garantir una educació de qualitat i en bones condicions per a l’alumnat.

El dia 26 d’octubre la Conselleria d’Educació va publicar un Decret Llei de Cooperació entre les entitats locals i la Conselleria d’Educació anomenat Edificant que té com a objectiu la transferència als ajuntaments de competències pel que fa a la construcció, adequació i millora dels centres educatius de la Generalitat Valenciana.

Molts pobles amb necessitats similars ja s’han adherit quan fa ja més de tres mesos de la publicació del Decret. És el cas de pobles de La Safor amb característiques semblants a Piles com La Font d’en Carròs o Real de Gandia; d’altres més grans com Gandia, Oliva, Tavernes o Xeraco; i d’altres més menuts com Alfauir.

El dia 13 de desembre l’Ajuntament de Piles va ser citat per la Conselleria per a explicar el Pla, i assistiren representants dels tres Grups Municipals, on pogueren conèixer el funcionament del Pla i la fórmula econòmica, remarcant que sense costos econòmics per al municipi podien aconseguir l’ escola nova.

El dia 20 de desembre en un ple ordinari de l’Ajuntament i des del Grup Municipal Socialista es va proposar l’adhesió al Pla Edificant, però des del govern, en mans d’Independents Per Piles, s’excusaren en què aquesta adhesió “requeria molta feina per part de l’equip de Govern”. Als socialistes els sorprèn la “poca gana de fer feina quan els set regidors i regidores treballen remuneradament per l’Ajuntament, i l’augment del sou de l’alcalde va ser justificat en el seu moment pel compromís en una millora notable dels resultats per al bé del poble”. Una millora que, consideren els socialistes, “encara no ha arribat”, i es pregunten si “hi ha alguna cosa millor per al poble de Piles, per a les seues xiquetes i xiquets, que l’esperada i necessària construcció de la nova escola”.

Segons l’escrit, l’equip de govern prefereix esperar que la Conselleria siga qui prenga la iniciativa de la construcció de l’escola, tot i saber, que al no tenir aquesta mitjans tècnics suficients per a totes les escoles, poden tardar molt de temps en tindre la de Piles en marxa.

Segons els socialistes, sol·licitar l’adhesió a Edificant és un simple tràmit administratiu que pot comportar un èxit per al conjunt de la població. Per contra, no sol·licitar-ho pot comportar un resultat negatiu, retardant allò que fa tants anys que s’està exigint.

Des del Grup Municipal Socialista consideren que la construcció està a les mans de l’Ajuntament, i es veuen amb la responsabilitat política i ciutadana d’exigir-la, de proposar solucions a les necessitats de tot el poble de Piles. “És un deure que prometeren juntament amb el càrrec a l’inici de la legislatura, com ho feren altres en legislatures anteriors”, afirmen.

El problema s’ha debatut també a l’Executiva Comarcal del PSPV-PSOE Safor-Valldigna, on les pileres Paula Frasquet i Cristina Fornet ocupen des del proppassat congrés les secretaries de Política Municipal i d’Educació, respectivament, i es va acordar donar suport a l’acció dels Socialistes de Piles, així com traslladar la situació al Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, davant la paràlisi del Govern Municipal de Piles.

 

Articles relacionats