El PP denuncia una proliferació d’ocupacions il·legals d’habitatges a Gandia

El PP de Gandia ha denunciat ocupacions il·legals d’habitatges a la ciutat i ha acusat al govern local de mostrar «passivitat» davant el problema.  Segons el PP, les ocupacions il·legals s’estan succeint amb major freqüència «davant la passivitat dels dirigents del govern de Diana Morant».

Per la seua part, la responsable de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez i el corportaveu del govern municipal, Jose Manuel Prieto, han negat passivitat davant cap activitat delictiva. 
Víctor Soler, portaveu del Grup Municipal Popular, ha assegurat que «estem davant un govern que crea nous problemes, un problema que va ser eradicat durant la legislatura passada, ha tornat a rebrotar». Soler atribueix de l’ocupació il·legal d’habitatges a «màfies que vénen a Gandia a delinquir”.
Soler ha demanat la creació d’una Mesa de Seguretat Local, perquè aquests temes siguen tractats pels diferents grups polítics i funcionaris corresponents dels cossos policials, i ha mostrat la predisposició del PP a col·laborar-hi.
Soler recorda que “durant la legislatura passada disposàvem d’un operatiu anomenat “Operació Escacs”, on Jutjats, Fiscalia, Policia Local i Policia Nacional, seguint escrupolosament la Llei, actuaven de manera coordinada per a en qüestió de dies procedir al desallotjament dels delinqüents que ocupaven l’habitatge de manera il·legal. Mai aquest dispositiu es dirigia contra famílies vulnerables, el procediment de les quals era diferent i seguit des dels Serveis Socials Municipals”. 
Per la seua part, el regidor del PP Andrés Puig s’ha referit als «problemes de convivència» originats per ocupacions il·legals en finques. 
Segons el PP, «el problema es va iniciar en aquesta legislatura amb l’ocupació il·legal i massiva d’un bloc de cases en el carrer Perú, generant un efecte crida en altres vials i urbanitzacions on existeixen també blocs o habitatges ocupats: carrer Perú, carrer Padilla, carrer Lector Romero, carrer Pintor Sorolla, carrer Pintor Segrelles, Grup Porta, o Kentucky».

El govern defensa la seua actuació

Per part del govern local, el seu portaveu, José Manuel Prieto, ha estat dur amb els populars: «entenc que el PP vullga seguir actuant com Sherif però han d’entendre que les administracions públiques estem per complir escrupolosament la llei. L’actual govern està complint amb tots els preceptes legals«, i ha recordat que ha estat el govern central dirigit per Mariano Rajoy el que ha enviat a tots els ajuntaments d’Espanya una ordre on s’amplia la Llei d’Empadronament. «Si no els agrada la Llei, haurien de parlar amb els seus companys de partit i sol·licitar el seu canvi. Si al PP li sembla una situació injusta, han de sol·licitar el canvi de les bases de règim local o que canvien la Llei del Padró o les seues normes. Això és cosa del govern de Madrid i d’ací no ens hem eixit ni una coma«.

El regidor ha fet èmfasi en el fet que «aquest govern no permet els comportaments delictius de ningú perquè no són benvinguts aquells que vénen a la nostra ciutat a realitzar comportaments delictius. No caben en aquesta ciutat. Les situacions que han explicat estan en mans dels que han d’estar, que són els seus propietaris, els òrgans judicials i la Fiscalia perquè la propietat dels habitatges no és nostra. No ens conformem amb aquesta situació i seguim el protocol establert d’acord marca la llei dictada pel Govern Central«.

Per a finalitzar, Prieto ha lamentat que «el PP faça partidisme i cree alarma amb un tema tan sensible i més encara quan l’Ajuntament està actuant de forma contundent en el seu àmbit de competències«.

Per la seua banda, Àngels Pérez afirma que el govern té constància d’aquest tipus de situacions i explica que quan hi ha un habitatge ocupat es procedix automàticament a la identificació dels habitants i en el cas d’haver-hi menors es posa en coneixement dels Serveis Socials. «Quant coneixem un cas actuem de manera immediata, però la Policia Local no té competències i això ho sap el Partit Popular. Nosaltres vam iniciar un procés però ha de ser la Justícia qui actue i qui ordene a la Policia Nacional les actuacions a prendre. En totes les Juntes de Seguretat abordem aquest tema amb la resta de cossos i forces de seguretat de l’Estat on constatem periòdicament que Gandia és una de les ciutats més segures de la Comunitat Valenciana. Les dades hi són i avalen la feina que s’està fent«.

Et Pot Interessar