23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Palmera urbanitza els terrenys del futur col·legi

El municipi de Palmera ha procedit a la urbanització dels terrenys que albergaran el nou col·legi de la localitat, i que constitueix una infraestructura de primer ordre per al municipi. Aquestes actuacions s’han realitzat amb part dels recursos econòmics aportats per la Diputació de València, tal i com ha traslladat l’alcalde de Palmera, Àlvar Català, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó (ambdós a la imatge), durant la recent visita efectuada a aquest municipi de la Safor per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos provincials.
En concret, el consistori de Palmera ha destinat un total de 91.538 euros  corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2017 –abans anomenat PPOS– a escometre les preceptives tasques d’urbanització i reserva de sòl dotacional per a la construcció del futur centre educatiu.
La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha reiterat el compromís de la corporació provincial «de garantir l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «per l’actual equip de govern de la Diputació». Així mateix, la vicepresidenta ha incidit «en la col·laboració interinstitucional perquè les joves generacions de Palmera puguen disposar d’unes instal·lacions educatives dignes», ha subratllat. En aquest sentit, «el Consistori aporta els terrenys per a la construcció del nou centre; la Diputació col·labora en les tasques d’urbanització; i juntament amb la Conselleria d’Educació, a través del programa Edificant, treballem conjuntament perquè la nova escola de Palmera siga en breu una realitat».
Per la seua part, l’alcalde de Palmera, Àlvar Català, ha explicat que actualment el centre educatiu «es troba col·lapsat. No existeix pràcticament pati, i els xiquets i les xiquetes es veuen obligats a desplaçar-se fins al Poliesportiu. A més, les classes de música s’imparteixen en la Casa de la Música i en ocasions és necessari fer ús del gimnàs». Català ha indicat que actualment el projecte per a la construcció d’un nou col·legi a Palmera «es troba en procés d’adjudicació i licitació, pel que des de l’Ajuntament hem iniciat ja els treballs d’urbanització per poder accelerar els terminis», ha apuntat l’alcalde.
En el que va de legislatura el consistori de Palmera ha rebut 505.474 euros de la corporació provincial, entre els quals s’ha comptat per al present exercici 2017 amb 91.538 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 25.275 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 58.634 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).
 
Renovació de la xarxa d’aigües pluvials
 
Durant la seua recent estada a Palmera, la vicepresidenta ha tingut ocasió de visitar diferents intervencions executades amb fons provincials. Entre aquestes, destaquen els treballs de substitució de la xarxa d’aigües pluvials, renovació de les canonades i asfaltat d’un tram del carrer Joan Carles I. Unes intervencions que han comptat amb una inversió per part de la Diputació de 179.544 euros, a través dels diferents programes i línies pressupostàries habilitades.
De la mateixa manera, s’ha procedit a l’adquisició d’un immoble per a l’ampliació del camí del safareig i la seua urbanització. Unes actuacions que han comptat amb 61.931 euros corresponents al programa d’Inversions Financerament Sostenibles de 2016. Així mateix, part dels fons del SOM 2016 han estat destinats a escometre la millora de l’accés i ampliació del Cementiri Municipal. 

Articles relacionats