22.9 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Oliva acollirà diverses activitats de Seguretat Viària en col·laboració amb el Consorci de Bombers i la Universitat de Valencia

Oliva acollirà diverses activitats de Seguretat Viària

– El Consorci de Bombers València, la Universitat de València i l’Ajuntament d’Oliva, junts per la Seguretat viària

La presidenta del Consorci de Bombers, Maria Josep Amigó, amb la vicegerent de Coordinació Econòmica i Serveis de la Universitat de València, Beatriz Gómez, i l’alcalde d’Oliva, David González, han signat un conveni de col·laboració per a l’organització del Programa Seguretat viària 2020.

El Programa de Seguretat viària, que enguany se celebrarà en Oliva, consta de la IV Trobada Nacional de Trauma 2020 i el XIII La Trobada de Rescats en Accidents de Trànsit, a més de dos apartats educatius, un d’Educació viària als centres educatius d’Oliva, i unes Jornades tècniques per als funcionaris de l’Ajuntament d’Oliva.

Segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó l’objectiu principal del projecte és, “desenvolupar i potenciar els coneixements en situacions d’accidents de trànsit, tant en la millora de l’atenció a les víctimes com en la millora de paràmetres de seguretat en les tècniques de rescat, fer valdre la tasca dels bombers i col·laborar en la formació dels estudiants”, mentre que la vicegerent de Coordinació Econòmica i Serveis de la Universitat de València, Beatriz Gómez, ha incidit en els beneficis per als estudiants del conveni de col·laboració amb el Consorci de Bombers.

L’alcalde d’Oliva, David Gónzalez, ha agraït la proposta de la trobada “que encaixa perfectament en l’estratègia de prevenció i en el Pla d’Actuació municipal, a més de contribuir a millorar els protocols de seguretat i donar valor als bombers i a la prevenció”.

Les jornades porten celebrant-se gràcies al Conveni entre el Consorci de Bombers València i la Universitat de València des de l’any 2017, situant-se en l’actualitat com un dels esdeveniments més destacats i reconeguts dins del panorama Nacional en l’àmbit de rescat.

Enguany, la Trobada Interna i la Trobada Nacional de Trauma canviarà d’ubicació, amb motiu promoure aquesta activitat en altres localitats de la província. Se celebrarà a la ciutat d’Oliva, en la setmana del 18 al 22 de maig de 2020, amb un cronograma similar al d’edicions anteriors, amb la innovació de separar les jornades tècniques de les trobades de rescat, amb la possibilitat d’abastar unes temàtiques innovadores que puguen ser d’interés per als assistents.

IV Trobada Nacional Trauma 2020 Se centrarà en el desenvolupament i promoció d’habilitats de suport vital en els equips de rescat, que els permetrà omplir el buit assistencial sanitari, fins a l’arribada de l’ajuda mèdica. La Trobada proporcionarà una plataforma per als professionals de rescat nacionals, que es reuniran per a millorar i desenvolupar els seus nivells de competència en l’enfocament de l’assistència a una víctima.

XIII La Trobada de Rescats en Accidents de Trànsit.

Se centrarà en el desenvolupament i promoció d’habilitats en les operacions de rescat en accidents de trànsit, fonamentats en les 3 fases de l’excarceració: Atenció a la víctima, plans d’excarceració i extracció.

Totes dues Trobades es regiran per les mateixes normes reglades i s’aportarà una classificació final que donarà com a opció una participació a una Trobada de nivell superior, arribant fins a la Trobada Mundial de Rescat que es realitza l’any vinent als Estats Units.

En l’acte, on s’ha signat el conveni i s’ha presentat la imatge de les jornades, també han participat Josep Ballester, gerent del Consorci de Bombers, Jose Miguel Basset Blesa, cap inspector del BCV,José A. Ortiz Linares, responsable tècnic del Comenex. Per part de la Universitat de València: Maria Vicenta Aladín, administradora de la Facultat de Medicina i Odontologia, Antonio Merelles Tormo, Degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia, Cristina Mateo Sotos, tècnica superior prevenció riscos laborals del Servei de Prevenció i Medi Ambient. De l’Ajuntament d’Oliva el seu alcalde David González Martínez i finalment David Malonda García, Responsable de Formació de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) i Patricia Lambies, coordinadora de la comissió d’estudiantes d’AEMES de la Universitat de València.

Articles relacionats