15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Nacho Arnau: “Els socialistes no ens oposem a actuar contra l’ocupació il·legal d’habitatges a Gandia”

– “Com a Ajuntament no tenim les competències, ni podem legislar. Així, és la justícia la que actua i nosaltres no podem exercir de jutges”, ha afirmat el regidor socialista

– Des de la Policia Local, dins de les seues possibilitats, s’han realitzat nombroses actuacions durant els últims mesos amb el tapiat de més d’un centenar d’habitatges sense fer propaganda

El regidor socialista a l’Ajuntament de Gandia, Nacho Arnau, ha explicat el posicionament del Grup Municipal Socialista en referència a la Declaració Institucional que ha presentat Ciudadanos sobre ocupació il·legal d’habitatges, i que no va prosperar en el Ple municipal que es va celebrar ahir. Arnau ha deixat clar que “els socialistes estem totalment en contra de l’ocupació il·legal de vivendes. Som conscients que existeix aquest problema, però els ajuntaments no tenim les competències per a poder solucionar-ho”.

Així, la justícia ja té les competències i nosaltres no podem exercir de jutges. Tan sols podem col·laborar per a auxiliar de manera complementària”, ha indicat l’edil de Seguretat Ciutadana, qui ha afegit que “nosaltres no podem legislar i parlem de delictes perseguits per l’Administració de Justícia que són competència de l’Estat”.

En aquest sentit, el PSPV-PSOE de Gandia no s’oposa a actuar contra l’ocupació il·legal d’habitatges. “Prova d’això, són les nombroses actuacions que s’han dut a terme per part de la Policia Local durant els últims mesos. A Gandia no parem d’actuar contra l’ocupació il·legal, amb el tapiat de més d’un centenar de vivendes, però sense fer propaganda ni fer-nos la foto com en uns altres temps”, ha assenyalat Arnau. D’aquesta manera, sense anar més lluny, s’han tapiat 52 habitatges en l’edifici del carrer Perú, en la zona del Grup Porta (20) i en els barris del Raval (10), Beniopa (11), Grau-Venècia (5) o Corea (4).

Està clar que aquestes invasions de la propietat privada no haurien de permetre’s. A Gandia ja es realitzen tots els tràmits necessaris per a impedir aquestes ocupacions amb un protocol en el qual avisem als propietaris, molts d’ells bancs, i tant de bo poguérem actuar més. Però des de l’Ajuntament fem tot el que és a les nostres mans o sota el nostre paraigua competencial, que no és molt”, ha afirmat el regidor socialista, qui per a finalitzar ha puntualitzat que “els socialistes no parlem que no s’actue més perquè no es vulga actuar. A Gandia no s’actua més, perquè com s’ha dit al principi és una regulació estatal”.

Articles relacionats