Miramar instal·la una descalcificadora a la xarxa d’aigua potable de la platja

Miramar ha posat en funcionament una planta descalcificadora de l’aigua potable que dóna servei als habitatges i empreses situades en el casc urbà de la platja. L’Ajuntament i l’empresa concessionària han invertit al voltant de 80.000 euros en aquesta actuació, que té com a objectiu eliminar les incrustacions de calç, que provoquen greus problemes en tot tipus d’instal·lacions i equipaments.
De forma electrònica, la planta descalcificadora transforma les molècules calcàries perquè perden el seu poder d’adherència, tot açò de forma ecològica i sense eliminar el calci i el magnesi de l’aigua. D’aquesta manera, no s’altera químicament l’aigua. Cal destacar que la presència elevada de calç en l’aigua provoca problemes no només en els electrodomèstics, sinó també en els sistemes de calefacció que utilitzen calderes o termos, en les bombes de pressió d’aigua i fins i tot en les pròpies canonades de proveïment. Aquesta inversió no suposarà en cap cas un augment del rebut de l’aigua.
Tal com exposa la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Miramar, “cal tenir en compte que l’aigua potable de la platja de Miramar és de bona qualitat, amb uns nivells de nitrats considerablement per sota dels màxims permesos per l’OMS. D’aquesta manera, una vegada en funcionament la planta descalcificadora, els veïns i veïnes del municipi notaran els avantatges a mitjà termini”.

A més de la millora del rendiment dels electrodomèstics que utilitzen aigua, la suavitat de l’aigua descalcificada és beneficiosa per a la pell i el cabell. Així mateix, l’aigua descalcificada redueix en un 50 per cent la quantitat de detergent necessari per a electrodomèstics com el rentavaixella i la rentadora. Finalment, la descalcificació d’aigua també comportarà un considerable estalvi energètic. Per a aprofitar al màxim els avantatges de l’aigua descalcificada, els veïns i veïnes hauran de dur a terme una senzilla tasca de manteniment en els termos d’aigua calenta dels seus domicilis, buidant l’aigua que s’acumula dins de l’escalfador. Aquest manteniment s’haurà de dur a terme aproximadament una vegada a l’any.

Et Pot Interessar