Miquel Suay presentarà la seua col·lecció de moda inspirada en els Borja el 29 de setembre a Gandia

El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat noves accions de promoció de la Ruta dels Borja com la presentació de la col·lecció ‘Coratge’, de Miquel Suay, en una passarel·la que tindrà lloc a Gandia el pròxim 29 de setembre, i a Xàtiva a principis de 2018.
Colomer ha destacat que la unió de turisme i cultura que representa la Ruta dels Borja és fonamental en l’estratègia de promoció de la Comunitat Valenciana i la moda és un gran baluard. Així ho ha assegurat en la presentació de les noves accions de promoció conjunta vinculades a la Ruta dels Borja, on ha participat juntament amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el dissenyador Miquel Suay.
Miquel Suay ha assenyalat, per la seua banda, que l’última col·lecció que ha realitzat s’ha basat en els Borja «perquè han sigut molt revolucionaris, sent grans impulsors del Renaixement», i ha advocat «per superar tota la llegenda negra que embolica als Borja perquè en realitat tenen una història molt lluminosa». A més, s’ha mostrat molt agraït de poder participar amb el seu treball en la promoció de la Ruta dels Borja.
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha assenyalat que el pròxim 29 de setembre, «la passarel·la de la col·lecció Coratge presentada en la passarel·la 080 de Barcelona es portarà també en la ciutat de Gandia».
Colomer ha ressaltat el treball del dissenyador amb la seua col·lecció i ha posat l’accent que el coratge «és un atribut que és l’essència dels valencians, ja que sense coratge seria impossible la remuntada reputacional i somiar el futur que volem».
A més, ha apostat per treballar de manera conjunta amb els municipis per a «reinventar la identitat turística dels valencians», que tenen «la immensa fortuna de poder, a través del turisme, descobrir la seua identitat». «Hem d’atrapar els atributs singulars, genuïns, únics i irrepetibles, perquè és un deure a l’hora de conduir la gobernança col·laborativa del turisme», ha agregat.
Ha recordat que estan treballant a impulsar la Ruta dels Borja a través de diferents projectes com el conveni amb el Palau dels Arts per a promocionar la Ruta dels Borja a través de l’òpera ‘Lucrecia’, un reforç promocional de la Ruta dels Borja «s’emmarca dins de les actuacions programades en aquest 2017 a través del programa CREATurisme.
Per la seua banda, l’alcalde de Xàtiva ha agraït a la Agència Valenciana del Turisme «l’impuls al projecte a la Ruta dels Borja i el treball que estan exercint per a concretar productes» i ha assenyalat que Xàtiva acollirà la passarel·la de Miquel Suay de la col·lecció inspirada en els Borja que se celebrarà en el primer trimestre de 2018.

Et Pot Interessar