MINUT DE SILENCI PER LES VÍCTIMES DELS ATEMPTATS DE BRUSSEL·LES

Nombrosos ajuntamenets i la pràctica totalitat d’institucions han guardat este dimecres un minut de silenci (a la imatge a les portes de l’Ajuntament de Gandia) per les víctimes dels atemptats de Brussel·les.

Entre les víctimes mortals i els ferits dels atemptats hi ha unes “40 nacionalitats”, segons ha informat el ministre d’Afers Estrangers belga, Didier Reynders.

Almenys 31 persones han mort i 260 han quedat ferides, segons l’últim balanç oficial, en els dos atemptats que dimarts van copejar l’Aeroport internacional de Brussel·les-Zaventem i l’estació de Metro de Maelbeek, en ple barri europeu, seu de les institucions europees.

 

Tot i que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat els atacs com a resposta a la participació de Bèlgica en la coalició internacional contra els gihadistes, els atemptats de Brussel·les han estat interpretats també com un cop a Europa, pels llocs elegits per a atemptar.

Les greus lesions sofrides per les víctimes complica les tasques d’identificació, per la qual cosa de moment a penes es coneixen dades oficials ni de morts ni de ferits.

Les xarxes socials, tot i això, s’estan utilitzant per familiars i amics per a intentar localitzar els seus éssers estimats, desapareguts des del moment dels atemptats.

De moment, l’única víctima mortal confirmada per fonts oficials és Adelma Marina Tapia Ruiz, una jove de 36 anys de nacionalitat peruana. Tapia Ruiz va morir a l’atemptat a l’Aeroport, on es trobava al costat del seu marit i les seues dos filles, una de les quals ha resultat ferida, segons un comunicat difós pel Ministeri d’Afers Estrangers del Perú.

Et Pot Interessar