10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Marzà: “El pròxim curs arrancarà amb les noves instal·lacions del primer institut escola de la Safor a la Font d’en Carròs”

– Les noves instal·lacions són pioneres en integració paisatgística i segueixen criteris de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica

– El gimnàs i el trinquet del centre educatiu també podran tindre un ús municipal en horari no lectiu

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat les obres de construcció del nou institut escola de la Font d’en Carròs, que disposen d’una inversió de quasi 5,6 milions d’euros per part de la Conselleria i que estarà finalitzat aquest estiu perquè l’alumnat inicie les classes ales noves instal·lacions el pròxim curs 2021-2022 amb 450 places escolars.

Han acompanyat a la visita del conseller, l’alcalde de la localitat, Pablo Puig; el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia; i representants de la comunitat educativa del centre.

Segons el conseller Vicent Marzà, “a més de disposar d’unes instal·lacions completament noves i adaptades a criteris de sostenibilitat i integració en l’entorn, el centre Francesc Carròs té la peculiaritat de ser el primer institut escola de la Safor i el pròxim curs oferirà servei educatiu des d’Infantil fins a 2n de l’ESO”.

La transformació en institut escola de la Font d’en Carròs compta amb el suport de la comunitat educativa i l’equip directiu del centre, que lidera un projecte educatiu d’ensenyament per àmbits en l’àrea sociolingüística. El conseller Marzà ha destacat que “la integració en el centre de l’etapa de Secundària ajuda a reduir l’abandó i el fracàs escolar, perquè facilita una transició educativa més fluida entre Primària i ESO. A més, dotem d’un servei educatiu públic més ampli al poble i evitem que l’alumnat de l’ESO s’haja de traslladar a l’institut de la població més pròxima. Per tant, consolidem la qualitat educativa i incentivem que la gent no abandone pobles menuts per falta de servei”.

El nou centre educatiu ja tindrà quatre aules d’ESO i la Conselleria i l’Ajuntament estan preparant una tramitació mitjançant Edificant per ampliar les instal·lacions i acabar d’implantar tota l’etapa de l’ESO en el centre.

Així mateix, el conseller d’Educació ha fet èmfasi en la generació de llocs de treball que està comportant la construcció de centres educatius: “En el cas de l’institut escola de la Font d’en Carròs hem generat 140 llocs de treball directes i indirectes, que se sumen a totes les construccions que estem duent a terme i que tenim previstes en la comarca. Per ara, són 44 actuacions amb més de 82 milions d’euros que suposen uns 2.000 llocs de treball en el sector de la construcció a la comarca”.

Infraestructures sostenibles, integrades en l’entorn i amb serveis esportius per a tot el poble

El nou institut escola de la Font d’en Carròs és, a més, una infraestructura educativa en què els criteris de sostenibilitat mediambiental, eficiència energètica i integració en el paisatge social i natural han estat molt treballats.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que “en la construcció, l’equip d’arquitectura ha tingut molt en compte la integració paisatgística de l’edifici, que ha estat concebut com un balcó a tota la comarca. A més, s’ha dissenyat una orientació i un sistema d’aïllament tèrmic, que manté les instal·lacions fresques en èpoques de més calor sense necessitat d’aire condicionat. També s’ha planificat per aprofitar el màxim possible la llum natural i el sistema de calefacció està dotat de tots els mecanismes d’eficiència energètica”.

A més, les instal·lacions escolars tenen un gimnàs i un trinquet amb diferents accessos per tal que puguen ser utilitzats tant per la comunitat educativa com per a realitzar activitats esportives municipals “perquè el nostre objectiu és que tota la gent del poble puga també fer ús d’aquestes magnífiques instal·lacions en horaris no lectius”, ha comentat Marzà.

Articles relacionats