14.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

“Manuel Boix. La forja d’un pintor” és el primer volum de la nova col·lecció del Magnànim

 

– 

 La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació estrena una nova col·lecció amb la publicació de “Manuel Boix. La forja d’un pintor”. La nova col·lecció “Vides d’art”, dirigida per l’escriptor i professor de Periodisme de la Universitat de València Martí Domínguez (Madrid, 1966), mostra, amb textos d’alta qualitat, la vida dels artistes valencians tant des del vessant més íntim i personal com des del vessant social i públic.

Segons Domínguez, «aquesta col·lecció del Magnànim s’endinsa en el cosmos creatiu dels principals artistes valencians contemporanis, descobrint la seua trajectòria vital, els reptes aconseguits, i el rerefons d’una vida dedicada a un món tan il·lusionant, però de vegades tan esquerp, com és el de la creació artística». Concebuda a mig camí entre l’assaig i la biografia, “Vides d’art” vol aproximar a un lector no especialista el bo i millor dels artistes valencians, i ho fa tot apartant-se del model habitual del catàleg, on sovint les col·laboracions s’allunyen del públic general.

La col·lecció ha estat dissenyada i maquetada pel dissenyador valencià Eugenio Simó (Torrent, 1972). Llicenciat en Belles Arts, va obrir el seu estudi professional en 1997, que està especialitzat en projectes editorials, identitat visual i comunicació gràfica. Entre molts altres, és autor de la imatge del Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó (MUSAC), del festival d’art urbà Intramurs, del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i del Magnànim.

Manuel Boix, un intel·lectual compromés amb el seu poble i país

La forja dun pintor Manuel Boix 1El primer volum de la col·lecció, titulat “Manuel Boix. La forja d’un pintor”, se centra en la figura de l’artista de l’Alcúdia. S’hi mostra la trajectòria vital i artística del pintor valencià, des dels seus anys de formació, quan va cursar la carrera de Belles Arts, l’amistat amb Joan Fuster i altres valencianistes del moment, la fèrtil col·laboració amb Rafael Armengol i Artur Heras, el viatge transcendental a Nova York, l’aposta arriscada per l’escultura i el seu paper com intel·lectual compromés amb el seu poble i país.

Articles relacionats