14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

El Palau de la Música acollirà l’actuació de Dani Mateo cancel·lada a l’Olympia per amenaces

El Teatre Olympia de València ha decidit cancel·lar les funcions de ‘Nunca os olvidaremos’, protagonitzada per l’humorista Dani Mateo i previstes per als dies 23 i 24 de novembre, després de rebre múltiples amenaces i queixes per la representació, segons han confirmatde la sala valenciana, que expliquen que han optat per “garantir la seguretat” i evitar la “crispació”.

Finalment el Palau de la Música de València acollirà una representació de l’espectacle per oferiment de l’Ajuntament, seguint la normativa de l’auditori en cas de cessió d’espais per a actes benèfics, ja que els artistes han renunciat a cobrar per aquesta actuació i la recaptació que s’obtinga es destinarà a una entitat sense ànim de lucre.

Així ho ha dit la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València i presidenta de l’auditori municipal, Glòria Tello, qui ha recalcat que el Palau va a complir la seua ordenança i a actuar en aquest cas com en la resta de nombrosos actes benèfics que alberga l’entitat cultural.

El teatre Olympia va decidir cancel·lar l’espectacle després de la polèmica sorgida per l”sketch’ que va protagonitzar Dani Mateo en ‘El Intermedio’ (La Sexta) el passat 31 d’octubre, en el qual simulava mocar-se amb la bandera d’Espanya.

L’Olympia ha informat de la decisió en el seu lloc web, on únicament es refereix a la cancel·lació de ‘Nunca os olvidaremos’, protagonitzada per Dani Mateo, Raúl Cimas i José Juan Vaquero, “per causes alienes” a la sala i a la companyia, sense precisar motius addicionals.

No obstant açò, la sala valenciana afig la següent cita del filòsof Karl Popper al final de la informació en el seu web: “En nom de la tolerància, hauríem de reivindicar el dret a no tolerar els intolerants”.

Segons han concretat fonts de la direcció, per a la sala, els últims dies han sigut de “crispació i tensió emocional” com a conseqüència de les amenaces rebudes a través de telefonades i correus electrònics, per la qual cosa han optat per garantir la seguretat. “La tranquil·litat i la seguretat és més important i, a vegades, és millor perdre”, han apuntat.

De fet, España 2000 havia convocat una concentració davant el teatre perquè, segons assenyala en un perfil social, “l’ultratge a la bandera no pot eixir gratis” i en el qual presumeix que, després d’eixa sol·licitud de concentració i les queixes formulades, s’ha aconseguit cancel·lar eixa actuació.

Per la seua banda, l’humorista s’ha referit a la cancel·lació, en unes declaracions a À Punt en les quals assegura que estan “sorpresos” i “tristos” perquè València és una terra que “sempre ens ha tractat perfectament” i eren dos actuacions per a les quals s’havien esgotat les entrades.

“On ens deixen ens veurem, no volem violència”, ha proclamat, per a afegir que la violència “és el contrari a la comèdia” i assegurar que si algun espai s’oferira a acollir la funció, actuarien gratis.

En aquesta línia, ha reiterat que tot parteix d’un gag de comèdia que es “malinterpreta”, fins a convertir-se en un “gran debat” sobre la comèdia irreverent, que ell defèn com a “necessària”. “No sé si estic equivocat, però no puc ser d’una altra manera”, ha defès.

La sala valenciana informa al públic que hi haja comprat entrades per a les funcions que la devolució es realitzarà pels mitjans habituals de compra de forma immediata, al mateix temps que demana “disculpes per les molèsties ocasionades”.

Per la seua banda, des del compte oficials del xou ‘Nunca os olvidaremos’ en Twitter i Facebook també informen de la cancel·lació a València “per causes alienes a la companyia”. En la primera de les xarxes socials, estan rebent mostres de suport.

“Els artistes volen deixar clar que la seua intenció sempre va ser actuar i que lamenten moltíssim aquesta situació. Moltes gràcies”, manifesten. El propi Dani Mateo s’ha fet ressò compartint el missatge en el seu compte de Twitter, que va tancar i ha reobert després de la polèmica.

Articles relacionats